Hírmorzsák 2016-07-15 (18:45)

Redick szerint nem kell siránkozni a Golden State szupercsapatának összeállása miatt. Isiah Thomas Ben Simmonst kritizálta a pihentetése miatt, Brett Brown megvédte játékosát. Sullinger szerint nem kellett sokat gondolkodnia, mikor megkereste a Raptors, Casey szerint jó párost alkothat az erőcsatár Valanciunasszal. Rick Carlisle szerint idővel első számú opció lehet Harrison Barnes, Bogut pedig Top5 center védekezésben. Mike Conley szerint 2 év múlva sokan fognak nála is többet keresni. Wade minden nap Bulls-szerelésben van, hogy szokja az új helyzetet. A Heat megemlékező videója Wade távozása után.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, JJ Redick twitteren sokkalt be attól, hogy többen is előre félelmüket fejezték ki a Golden State-nél összeálló új szupercsapat miatt. Redick azt írta, hogy 2010 óta, mióta összeállt a nagy hármas Miamiben, 5 különböző bajnokot avattak 6 szezon alatt, úgyhogy szerinte azok a siránkozások, amik a versenyképességet féltik, nem sokat érnek - az ő megfogalmazása szerint a kukába valók. Redick azt is leírta, hogy 2008-ban a Boston Celtics is összehozott egy ilyen kiemelkedő triót, de cserék útján, és feltette a kérdést, hogy az rendben van, ha egy csapat rak össze kiváló játékosokat, de a kosarasok nem dönthetnek úgy, hogy ők állnak össze? Azzal zárta mondandóját, hogy a játékosoknak szabadságot kell hagyni, hogy ott játszhassanak, ahol akarnak.

A Philadelphia Sixers újoncát, Ben Simmonst többen is kritizálták, amiért a csapat utolsó két nyári ligás meccsét kihagyta pihenés miatt - Isiah Thomas volt az egyik, aki az NBA TV-nek elmondta, hogy 19 évesen a pályán kellene lennie a játékosnak és megszolgálni a pénzét. Brett Brown vezetőedző ma hajnalban megvédte az idei 1/1-est - elmondása szerint nem Simmons döntése volt a pihentetés, ő játszani akart, de a szakmai stábbal egyeztetve úgy döntöttek, hogy nem erőltetik most. Azt egyelőre nem tudni, hogy ma pályára lép-e az ausztrál, nem akarnak kockáztatni semmit - sérülése mondjuk nem volt Simmonsnak, az első meccsen görcsölt még, utána nem volt ilyen baja sem.

A Toronto Raptors 5.6 millió dollárért igazolta le egy évre Jared Sullingert - Masai Ujiri GM azt nyilatkozta Ryan Wolstatnek (Toronto Sun), hogy nem tudja, hogy sikerült ennyiért megkaparintaniuk az erőcsatárt, de így alakult, ennek pedig nagyon örül. Sullinger annyit mondott, hogy nem kellett sokat gondolkodni a döntésen. Voltak még jó ajánlatai, de a győzelem és a lehetőség a legfontosabb, hogy megmutathassa, mit tud. Jó dolog a pénz, de az nem tesz boldoggá, a siker viszont igen.

Dwane Casey vezetőedző a Las Vegas-i nyári ligás tornán annyit mondott, hogy tudja, milyen hatékony tud lenni Patrick Patterson a padról, és hogy Sullinger sokszor kezdett a Celticsnél, úgyhogy tetszik neki az a felállás, hogy Patterson csereként jöjjön a továbbiakban is, de egyelőre nem akar semmit kijelenteni. Szerinte Sullinger és Jonas Valanciunas jó párost fognak alkotni az erőcsatár passzolási készsége miatt, ráadásul ligaelit pattanózó is Sullinger. Azt is hozzátette Casey, hogy védekezésben a gyorsaságuk és robbanékonyságuk azért kérdés lesz, hogy mennyire tudják megtartani az alacsonyabb, de fürgébb négyeseket, hogyan tud visszaérni Sullinger. 

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle új játékosairól nyilatkozott Tim MacMahonnak (ESPN). A tréner azt nyilatkozta, hogy Harrison Barnes eddig a liga egyik, ha nem a legjobb rendszerében játszott a Golden State-nél, most viszont arra van szükségük, hogy inkább vezér legyen. Carlisle szerint időbe telik majd, amíg ilyen mentalitása lesz a kiscsatárnak, nekik is olyan helyzetbe kell majd hozniuk Barnest, hogy ez sikerülhessen, de megvan hozzá a képessége és rengeteget dolgozik. A vezetőedző hozzátette, hogy biztos abban, hogy Barnesnak sikerül első számú opcióvá válnia.

A tréner az új középjátékosról, Andrew Bogutról annyit mondott, hogy nem nagyon lehet kérdés afelől, hogy védekezésben Top5 center az ausztrál - az egyik legjobb a gyűrű védésben, kiválóan harcol ki támadófaultokat, és nagyon érti a játékot. Támadásban is próbálják majd minél jobban bevonni a játékba, amennyire csak lehet. Lesznek olyan helyzetek, mikor be fogják neki passzolni a labdát a festékbe, mert mindenki tudja, milyen jól passzol Bogut, emellett pedig az elzárás-leválásból is jól dolgozik.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley tegnap írta alá hivatalosan is a liga történetének legnagyobb szerződését - 5 évre 153 millió dollárt kap a játékmester. Conley a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez nem fog plusz nyomást helyezni rá, mert alapvetően is mindig a legjobbját akarja nyújtani - most sem fog máshogy hozzáállni a meccsekhez, mint eddig. Agresszív lesz, és elmondása szerint sokkal jobban fog teljesíteni, mint az előző idényben vagy 2 éve. Most állja a sarat azért, hogy övé a legnagyobb szerződés, de két év múlva sokan fognak ennél többet keresni, ezt ő is tudja.

A Chicago Bulls új hátvédje, Dwyane Wade egy konferencián elárulta, hogy bár mindenkinek furcsa lesz őt nem a Miami Heat, hanem a Chicago mezében látni, de neki azért egy fokkal kevésbé, hiszen Bulls-drukkerként nőtt fel. Ettől függetlenül neki is szoknia kell még a dolgot, emiatt minden nap a csapat szerelésében van, hogy minél gyorsabban "akklimatizálódjon" új helyzetéhez. Újra elmondta, hogy most ez volt a legjobb döntés számára, de ez semmit nem változtat az előző 13 csodálatos éven, amit Miamiben töltött. Volt egy álma, szeretett volna szülővárosában játszani, ezt pedig most valóra tudta váltani - tökéletes időpontban adódott ez a lehetőség számára.

A végére pedig a Heat videója maradt ezúttal, amit Wade-nek készítettek távozása alkalmából:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus