Hírmorzsák 2016-07-17 (09:15)

Riley szerint az ő felelőssége Wade távozása, jobban bele kellett volna vonnia magát a tárgyalásokba. Bosh jövőjéről továbbra sem tudni semmi pontosat. Drummondék találtak valamit, ami segíthet a centernek a büntetőzésben. A Wizards 2 évre 20 millió dollárról tárgyalt Pachuliával, mielőtt jött a Warriors. A Washington nem akarja elcserélni Gortatot. Brandon Bass a Clippersnél. Morrow szerződése garantált a Thundernél. Garnett a térdei miatt gondolkodik a visszavonuláson. Delon Wright jobb válla kiugrott a helyéről ma hajnalban. Tyreke Evans a szezon kezdetén biztosan nem lesz bevethető állapotban. Golden Mamba (videó). Larry Sanders és Lillard is rappelnek (videó).

A Miami Heat elnöke, Pat Riley a média képviselőinek beszélt Dwyane Wade távozásáról. A legendás szakvezető elmondása szerint padlóra küldték kicsit a történtek - ő elképzelt egy jövőt Wade számára, és az ő felelőssége volt, hogy ez létre is jöjjön. Nem sikerült, ezt pedig saját hibájának érzi. Azt is hozzátette, hogy több mindent tehetett volna azért, hogy maradásra bírja a dobóhátvédet, aktívabban részt kellett volna venni a szerződés-tárgyalásoknál, mert ez a dolga. Riley szerint semmi nem lesz már ugyanolyan Wade nélkül, ő a sztár, a franchise arca - jobban kellett volna igyekeznie, hogy meggyőzze a játékost.

Riley beszélt Chris Bosh helyzetéről is, amit úgy aposztrofált, hogy bonyolult - annyi biztos, hogy az erőcsatár játszani akar, ők nyitottak is erre, de nem nagyon van jelenleg egyenes válasz orvosi szempontból. Bosh edz, dolgozik és ez így lesz a továbbiakban is, de meg kell várniuk az eredményeket és a későbbi orvosi szakvéleményeket, mert jelenleg ő sem tud semmit sem mondani arról, játszik-e még a kosaras, és ha igen, akkor mikor.

A Detroit Pistonsnál egyelőre sejtelmeskednek. Andre Drummond nemrég írta alá hivatalosan új szerződését, megvolt a sajtótájékoztató, amelyen Stan Van Gundy elnök és vezetőedző annyit mondott, hogy optimista, szerinte sokkal jobban fog büntetőzni Drummond a következő idényben. Maga az érintett azt mondta, hogy több technikát is kipróbáltak, és találtak valamit, ami működik - ehhez fog ragaszkodni. Nem árulta el, hogy mi ez, azt mondta, majd meglátja mindenki - a szezonban eldől, hogy emögött van a valami tényleges dolog is.

A Washington Wizards-dzal kapcsolatban J. Michael (CSN Mid-Atlantic) két hírt is hozott. Egyrészt a fővárosiak állítólag egy 2 éves, 20 millió dolláros szerződésről tárgyaltak Zaza Pachuliával - ebből lett aztán az, hogy a grúz középjátékos egy évre 3 millió dollárért a Golden State Warriorshöz csatlakozott, a Washington pedig 4 évre 64 millió dollárért Ian Mahinmit igazolta le. Másrészt Mahinmitől függetlenül nem akarják elcserélni Marcin Gortatot - ez azért is merült fel, mert több nagynevű centerrel is szóba hozták őket a nyár folyamán, úgy nézett ki, hogy a lengyeltől megválnának.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Brandon Bass megegyezett a Los Angeles Clippersszel - volt vezetőedzője, Doc Rivers kezei alatt játszhat újra az erőcsatár.

Az Oklahoma City Thundernél Anthony Morrow örülhet - július 15-ig kellett volna kitenni a keretből, hogy ne váljon teljesen garantálttá szerződése, mivel azonban ez nem történt meg, a vajkezű swingman 3.48 millió dolláros kontraktusa garantált lett, biztosan megkapja ezt az összeget Morrow a 2016/17-es idényben.

Nincs ilyen gondja a Minnesota Timberwolves ikonjának, Kevin Garnettnek, hiszen neki van még egy év és 8 millió dollár jelenlegi szerződéséből, azt azonban továbbra sem tudni, hogy befejezi-e még a következő szezon előtt pályafutását a magasember vagy sem. Több hírforrás is megerősítette, hogy Garnett hezitál, mert egyáltalán nem biztos abban, hogy fizikailag kibír még egy évet. Glen Taylor tulajdonos Steve Aschburnernek (nba.com) mesélte el, hogy egy hónapja vacsorázott együtt KG-vel, aki elmondta, hogy szeretne még egyszer PO-ban játszani a Timberwolvesszal, szerinte képes rá ez a csapat, de nem tudja, hogy a térdei bírják-e még a terhelést.

Két sérülésről is be kell számolnunk. Az egyik friss, ugyanis a Toronto Raptors irányítója, Delon Wright ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni nyári ligás összecsapáson sérült meg - kiment a jobb válla, és nem is tért már vissza a meccsbe, hiába tették vissza a sérült tesztrészt a helyére. Azt nem tudni egyelőre, hogy mennyi időre vonta ez ki Wrightot a forgalomból.

A New Orleans Pelicans hátvédjéről, Tyreke Evansről viszont tudjuk, hogy nem lesz bevethető állapotban még az idény kezdetén sem, ezt a csapat vezetőedzője, Alvin Gentry vallotta be Zach Lowe (ESPN) podcastjében. Evans térdét februárban műtötték, de a tréner szerint még bőven a rehab fázisban vannak, nem edzhet játékosa, nekik pedig tovább kell ezen lépniük. Úgy kell készülniük, hogy nem fog játszani Evans, aztán ha visszatér és képes lesz segíteni a csapatot, az csak hab a tortán.

Kobe Bryantből Golden Mamba lett a Kids' Choice Sports Awardson:

A végére pedig ezúttal két zene maradt. Az egyiket a Milwaukee Bucks egykori játékosa, Larry Sanders produkálta, aki a Fekete Mercedesről rappel nekünk. A másikban a pénteken 26. születésnapját ünneplő Dame DOLLA, azaz Damian Lillard első koncertjét láthatjátok - mint ismert, a Portland TrailBlazers irányítóját több nagy lemezkiadó is szeretné szerződtetni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus