Hírmorzsák 2016-07-18 (22:15)

Blake Griffin bal lába aggodalomra adhat okot? Westbrook mérges Durant távozása miatt, várja már a következő idényt, nem kért cserét a Thundertől, és nem is jelezte, hogy jövő nyáron távozna. JR Smith 15 millió dollárt akar évente. Miles Plumlee marad a Bucksnál (4 év, 52 millió). Aaron Brooks a Pacersnél (1 év, 2.5 millió). LeBron jelezte, hogy hosszabbít a Cavsszel, de még mindig nem tudni, mikor és milyen konstrukcióban. James Jones ügynöke is belebegtette, hogy vannak más ajánlatai. Varejao akkor sem fogadja el a bajnoki gyűrűt, ha a Cleveland felajánl neki egyet. A Nike gondosan ügyelt a Team USA fotózásának megfelelő beállítására.

Steve Bulpett (Boston Herald) egy rivális csapat vezetőjével beszélgetett, aki elmondta az újságírónak, hogy Blake Griffin egészségi állapota továbbra is óriási kérdőjel. A meg nem nevezett vezető szerint a Los Angeles Clippers erőcsatárának bal lába ad okot az aggodalomra - Griffin a combja miatt kihagyta az idény nagy részét, ennek ellenére nem gyógyult meg rendesen, majd rásérült erre a PO-ban. A hírek szerint elég komoly sérülést szenvedett a magasember, és bár azt nem jelentené ki ez a bizonyos szakvezető sem, hogy nem szabad rámenni Griffinre, de azt hozzátette, hogy óvatosan kell érte ajánlani - sokat csak akkor, ha meggyőzödött valaki arról, hogy az a bizonyos bal láb rendben van. Aztán persze az is lehet, hogy valaki így akarta leverni Griffin árát, hogy a Clippers nehezebben tudjon cserélni.

Anthony Slater (The Oklahoman) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook egyáltalán nem jelezte még a csapat felé, hogy szeretné, ha elcserélnék, vagy hogy távozni akar 2017 nyarán. Az egyik forrás szerint Westbrook kifejezetten mérges, hogy Kevin Durant elhagyta az együttest, és már nagyon várja, hogy elkezdődjön a következő idény, ami új kihívást tartogat a csapat számára és neki is.

Kevin O'Connor (CelticsBlog) információi szerint a Thunder még mindig nem adta fel annak a lehetőségét, hogy Westbrook aláírja most a hosszabbítást, bár ez valószínűleg nem fog megtörténni, már csak az anyagi indokok miatt sem - nyáron 5 évre hosszabbíthat, most maximum 3-ra. Westbrook kontrollálja egyébként teljesen a saját sorsát azzal, hogy lejáró szerződésű, mivel azt mindenki tudja, hogy komoly árat senki nem fog érte fizetni az OKC-nek, csak ha hosszútávra elköltelezi magát új klubjához, enélkül viszont csak kisebb "csomagokat" kaphatnak Sam Prestiék, amibe pedig jó eséllyel nem fognak belemenni - inkább megrizikózzák, hogy ingyen távozik.

A délután már megírt Abrines mellett még három játékossal kötöttek ma megállapodást (régi vagy) új csapataik. A Milwaukee Bucks 4 évre 52 millió dollárért szerződött Miles Plumlee-val, aki a Phoenix Sunstól másfél éve került a wisconsini együtteshez, az előző idényben pedig 14.3 percet átlagolt 5.1 ponttal és 3.8 pattanóval. Az Indiana Pacers Aaron Brooksszal szignózott 1 évre 2.5 millió dollárért - ő az előző két évet a Chicago Bullsnál töltötte, az előző szezonban 7.1 pontot és 2.6 gólpasszt hozott meccsenként 16.1 perc alatt. A Toronto Raptors pedig a nyári ligás csapatukban játszó Fred VanVleettel egyezett meg egy többéves szerződésben, de ez valószínűleg egy edzőtábormeghívó.

A Cleveland Cavaliersnél LeBron James ugyan közölte a csapattal, hogy hosszabbítani fog, ám továbbra sem tudni, hogy mikor írja alá új szerződését, illetve hogy az milyen konstrukciójú lesz - valószínűleg 1+1 éves megállapodást köt megint, de erre sem lehet még mérget venni. Steve Kyler (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy JR Smith és a Cavs álláspontjai jelenleg nagyon messze vannak egymástól - a hírek szerint a dobóhátvéd évi 15 millió dollár körül akar keresni. James Jones egyelőre szintén megjátssza a "potenciális távozót", ügynöke szerint ugyanis vannak megkeresései máshonnan is - óriási meglepetés lenne a távozása, miután az előző 6 évet LeBron mellett húzta le a Miami Heatnél és a Clevelandnél.

Az is a Cavshez tartozik, hogy Sam Amico (Amico Hoops) értesülései szerint Anderson Varejao akkor sem fogadja el a bajnoki gyűrűt, ha az ohiói együttes úgy dönt, hogy felajánl neki egyet - mint ismert, a Golden State Warriors centerét hosszú évek után cserélte el a Cavs a Portland TrailBlazershez a februári deadline előtt, ezért ha úgy döntene a csapat, hogy neki is ad egy aranygyűrűt, akkor kaphatna.

A mai morzsa végére pedig a Nike maradt, amely még a válogatottnál is ügyel az üzletre. Kijöttek az első fotók a Team USA-ről, ahol "óriási meglepetésre" épp Kyle Lowry és Harrison Barnes (adidas), valamint Klay Thompston (ANTA) cipője nem látszik csak, az összes többi (Nike-s) játékosé tisztán:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus