Hírmorzsák 2016-07-19 (11:45)

Cousinsnak fogalma sincs, mit csinált a drafton a Kings. Melo szerint a Knicksnek különleges csapata van. Durant szerint nem Westbrook játékstílusa miatt váltott csapatot, a Lakers évekre van attól, ahol ő lenni szeretne most, Tom Brady jelenléte pedig majdnem meggyőzte arról, hogy a Celticshez igazoljon. Draymond Green bármiről hajlandó lemondani a bajnoki cím érdekében. Kyle Lowry szerint olyanokkal van most egy csapatban a Team USA-nél, akik az ő szintje fölött állnak. Chris Paul nem lepődött meg Wade csapatváltásán. Sokkal valószínűbb, hogy a Celtics Okaforért cserél, mint hogy Westbrookért vagy Blake Griffinért. Waiters QO-ját visszavonta a Thunder. Mike Miller 2 évre 5 millió dollárért marad a Denvernél. Bobby Brown a Rockets-cel és Hardennel edz.

Tegnap elkezdődött a Team USA edzőtábora, ahol az edzés mellett természetesen elég sok mindenkit megszólaltattak a riporterek. A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins a saját csapata draftjára vonatkozó kérdésekre annyit mondott, hogy nincs rá befolyása, csak azzal foglalkozik, amire van. Nem igazán érti a történteket, de ő végzi a munkáját továbbra is. Mint ismert, a Kings a Cousins, Willie Cauley-Stein, Kosta Koufos trió mellé még odavitte Georgios Papagiannist és Skal Labissiere-t is, miközben a többi poszton elég komoly gondjaik vannak.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony jóval elégedettebb volt, ő annyit mondott, hogy különleges keret jött össze most náluk, megvannak a megfelelő játékosok ahhoz, hogy valami nagyot alkossanak. Melo szerint a vezetőség kitűnő munkát végzett, felnőttek a feladathoz mindannyian.

A Golden State Warriors játékosai közül Kevin Durant elmondta, hogy pár napig elég rosszul érezte magát csapatváltása után, mert tudta, hogy több embernek is fájdalmat okozott. Hozzátette, hogy egyáltalán nem Russell Westbrook játékstílusa miatt döntött úgy, hogy elhagyja az Oklahoma City Thundert - nem nagyon beszélt az irányítóval, de sok sikert kívánt neki a továbbiakra. Sok indokot felsorolhatna, de a lényeg az, hogy oda igazolt, ahol játszani szeretne. A Los Angeles Lakersszel nem találkozott - erre annyit mondott KD, hogy tiszteli a klubot, de szerinte még évekre vannak attól, ahol ő most szeretne tartani. A kiscsatár azt is elmesélte, hogy Tom Brady jelenléte majdnem meggyőzte arról, hogy a Boston Celticshez igazoljon - a New England Patriots irányítója azt próbálta neki felvázolni, mennyire különleges dolog Bostonban bajnoki címet nyerni. Durant elmondása szerint majdnem azt mondta, hogy "oké, legyen", annyira különleges érzés volt Bradyvel "egy levegőt szívni", de bármennyire is nagy dolog volt az NFL-ikon jelenléte, nem hagyhatta, hogy ez megzavarja.

Csapattársa, Draymond Green elmondta, hogy szerinte az NBA történetének egyik legnagyobb csapatváltása volt Duranté, a szerepek megosztásáról pedig annyit mondott, hogy bármit hajlandó feláldozni a bajnoki címek kedvéért.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry inkább magáról az ötkarikás játékokról osztotta meg gondolatait. A játékmester elmondása szerint legvadabb álmaiban sem gondolta volna, hogy a Team USA játékosa lesz valaha, de összejött ez is. Már annak is örül, hogy elmondhatja, hogy ott lesz az olimpián - nagyon büszke rá, hogy olimpikon, illetve hogy a hazáját képviselheti, nem is gondolkodott egy pillanatig sem, mikor behívták a válogatottba. Igazi szupersztárokkal lehet egy csapatban, olyanokkal, akik magasabb szinten játszanak nála, ezért egyszerűen örül, hogy ott lehet az együttessel.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul Mike McGraw-nak (Daily Herald) elárulta, hogy ő azért annyira nem volt meglepődve, mikor Dwyane Wade bejelentette, hogy csapatot vált és a Chicago Bulls játékosa lesz. Wade az egyik legjobb barátja, nagyon örül neki, hogy boldog, és Chicago nemcsak egy nagyszerű játékost, hanem egy nagyon jó embert is kapott a személyében. 

A. Sherrod Blakely (CSNNE) több ligában dolgozó szakvezetővel is beszélt, akik szerint sokkal valószínűbb, hogy Jahlil Okaforért fog cserélni a Boston Celtics, minthogy Russell Westbrookért vagy Blake Griffinért. Az egyik segéd GM szerint az ok egyszerű: nyerni játékosokkal lehet, nem draftpickekkel. A Boston tele van jó kosarasokkal, de igazán meghatározó emberük, vezérük nincs, márpedig ilyen kaliberű embereket nagyon nehéz megszerezni, mindegy, mennyi draftjogot ajánl fel értük valaki. Egy játékosmegfigyelő szerint a Phillynél Ben Simmons draftolása óta egyértelmű, hogy Okafornak vagy Nerlens Noelnek mennie kell - előbbi sokkal jobb scorer, utóbbi viszont kategóriákkal jobb atléta és védő, ezért feláldozhatóbb Okafor. Az egyik vezető szerint Okafor segíthet a Celticsnek, de a Boston nem olyan játékosokat keres, akik csak simán jobbá teszik őket, hanem olyanokat, akik azonnal elég komoly hatással vannak az eredményességükre, Okafor pedig nem ilyen.

Az Oklahoma City Thunder visszavonta Dion Waiters 6.8 millió dolláros QO-ját, így a dobóhátvéd bárki számára szabadon igazolható innentől kezdve - korábban a Sacramento Kingsszel és a Philadelphia Sixersszel hozták őt szóba, de néhány hete nem nagyon hallani róla semmit.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Mike Miller marad a Denver Nuggetsnél, a veterán kiscsatár 2 évre valamivel több mint 5 millió dollárért szerződött újra a coloradóiakkal. Miller tavaly írt alá a Denverhez, hogy ő legyen a fiatalok mentora, 47 mérkőzésen 1.3 pontot átlagolt 36.5%-os triplamutatóval.

David Pick értesülései szerint Bobby Brown a Houston Rockets edzőtáborában szerepelhet. A hátvéd az előző idényt a Besiktasnál fejezte be, de leginkább Kínában játszott az utóbbi években. Brown az elmúlt hetekben a csapattal és James Hardennel edzett, és a hírek szerint kölcsönös az érdeklődés közte és a Rockets között egy edzőtábor-szerződésre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus