Hírmorzsák 2016-07-19 (21:15)

A Thunder jövő nyáron Blake Griffint akarja leigazolni Westbrook mellé. Rudy Gay-t és Greg Monroe-t még mindig árulják csapataik. Draymond Green azért jutott el idáig, mert olyan, amilyen, nem fog megváltozni. Durantnek az számít, amit a hozzá közel állók gondolnak, reagált Barkley és Reggie Miller kritikáira is. Bird örül, hogy Paul George visszatért a válogatotthoz. Meeks lábfejét újra műteni kellett. A Suns a Dallasszal és a San Antonióval is játszik 1-1 alapszakaszmeccset Mexikóvárosban. Popovich-ot nem érdekli, hogy ki tartja szupercsapatnak a Spurst, csak a bajnoki címek száma a lényeg számára. Brandon Paul a Phillynél. Iverson-féle zokni-kollekció a Stance Hoopsnál.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint az Oklahoma City Thunder azóta folyamatosan kapcsolatban van Russell Westbrookkal és ügynökével, hogy Kevin Durant távozott a gárdától. Az irányító egyelőre nem kötelezte el magát a csapathoz hosszútávra, pedig a Thunder azt szeretné, ha már most hosszabbítana, az viszont napvilágot látott, hogy a következő idényben még nagyon szívesen vezeti az együttest Westbrook. Az OKC terve állítólag az, hogy Westbrook mellé Blake Griffint akarják leigazolni jövő nyáron - Griffin oklahomai születésű.

Ennél rövidebb távra is terveznek a csapatok, két nagyobb nevű játékos továbbra is eladósorban van. Egyikük a Sacramento Kingstől Rudy Gay - neki a következő idényre 13.3 millió dolláros szerződése van, a 2017/18-asra pedig egy 14.26 millió dolláros játékosopciója. A másik érintett pedig a Milwaukee Bucksnál Greg Monroe - ő most 17.1 millió dollárt fog keresni, aztán pedig 17.9 milliós játékosopciója van. Mindkét kosarastól természetesen még ebben az off-szezonban szabadulna jelenlegi klubjuk, hiszen kvázi lejárók.

Volt több nyilatkozat még a Team USA táborából - párat már olvashattatok a délelőtt folyamán. A szövetség elnöke, Jerry Colangelo azt nyilatkozta, hogy beszéltek Draymond Greennel a letartóztatásáról, illetve arról, hogy mit szeretne mondani erről a csapatnak. Green azt mondta, hogy csak elnézést szeretne kérni a többiektől a történtekért, és így is tett. Az erőcsatár szerint esélye van olimpiai aranyérmet nyerni, márpedig nem hagyhatja, hogy bármi megzavarja az erre való felkészülést. Green azt is elmondta, hogy nem tervezi, hogy változtat a stílusán vagy habitusán, mert ennek segítségével ért el ennyi mindent eddig is.

Green csapattársa, Kevin Durant Charles Barkles és Reggie Miller kritikáira reagált, akiknek nem tetszett, hogy a Golden State Warriorshöz szerződött. A kiscsatár szerint nagyon sokan éreznek úgy a csapatváltásával kapcsolatban, ahogy Miller és Barkley, csak nekik nincs meg a lehetőségük, hogy hallassák a hangjukat a TV-ben, úgyhogy olyan, mintha a két legenda egy megafonba beszélne. Ha Barkley és Miller mondja, akkor biztos úgy van, ahogy gondolják, de szerinte túl nagy feneket kerítettek ennek az ügynek. Durant azt is hozzátette, hogy leginkább az számít neki, amit a hozzá közel állók gondolnak. Bármit csinálhat, a családja szeretni fogja, ha holnap visszavonul és elmegy teniszezni, akkor is, márpedig ha erre gondol, akkor megnyugszik.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird Nick Friedellnek (ESPN) Paul George-ról beszélt. Az egykori legendás játékos szerint George-nak kifejezetten jó éve volt, nem fájt semmije, teljesen túljutott azon a horrorisztikus lábtörésén, amit két éve éppen a Team USA edzőtáborában szenvedett el. Bird szerint mindig is az volt George terve, hogy visszatér a válogatotthoz, hogy a legjobbakkal játszhasson. Inkább mentálisan kellett bizonyos dolgokat leküzdenie a kiscsatárnak, nem fizikálisan, nagyon keményen dolgozott, hogy visszatérhessen. Szerinte a világ egyik legjobb dolga, ha az ember a saját országát képviselheti és nyer is, és szerette volna, ha George is átéli ezt a pillanatot - tudja, hogy játékosa szeretne játszani és aranyérmet nyerni.

Nincs meglepetés Jodie Meeksnél - újabb műtéten esett át a dobóhátvéd, akit idén nyáron cserélt el a Detroit Pistons az Orlando Magichez. Meeks jobb lábában kellett az egyik lábközépcsontot helyrerakni, és egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia - az előző idényben több súlyos sérülés miatt összesen 3 mérkőzésen szerepelt, és tavaly október 28-án sérült meg először ez a testrésze.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns két "hazai" meccset is rendez januárban Mexikóvárosban - a korábban már beharangozott Dallas Mavericks elleni mérkőzés mellett a San Antonio Spursszel is játszanak majd egy összecsapást a közép-amerikai ország fővárosában.

Ha már a Spurs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy tavaly 67 meccset nyertek, mégsem emlegeti őket senki a szupercsapatok között. Gregg Popovich vezetőedzőt kérdezte Marcus Thompson (Bay Area News Group), hogy zavarja-e ez, amire a várható választ adta a trénerlegenda: nem, csak a bajnoki gyűrűk száma a lényeg számára.

A Philadelphia Inquirer értesülései szerint a Philadelphia Sixers részlegesen garantált szerződést ad Brandon Paulnak, aki az edzőtáborban harcolhat majd azért, hogy bekerüljön a maximum 15 fős alapszakaszkeretbe.

A végére pedig szintén a Sixers marad, ikonjuk, Allen Iverson ugyanis megihlette a Stance Hoopst, akik külön kollekciót csináltak az utóbbi 20 év egyik legnépszerűbb játékosa miatt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus