Hírmorzsák 2016-07-20 (10:45)

Shaq szerint Duncan nem tartozik minden idők legjobb magasemberei közé, és minden idők 5 legjobb játékosa közé sem. Popovich ürességet érez magában Duncan visszavonulásával - meglepődött, hogy a Team USA következő szövetségi kapitányának kérték fel, de azonnal igent mondott. Mike Krzyzewskiék megkérdezték Kobe-t a kerethirdetés előtt, hogy biztosan nem akar válogatott lenni? Durant szerint olyan számára Brandon Ingram játékát látni, mintha tükörbe nézne. Harden mindenképpen maradni akart a Rocketsnél, érez magában egy kicsit Steve Nash játékából is. George Hillnek hangpostán mondta el Larry Bird, hogy elcserélték. Nem közelednek az álláspontok Harkless és a Blazers között. Marc Gasol nem lesz ott az olimpián. Új ember a Spurs vezetőségében.

Nyár van, úgyhogy szinte már természetes, hogy Shaquille O'Nealnek kell a középpontban lennie, aki a The Big Podcast with Shaq-ben azt mondta, hogy szerinte Tim Duncan nem tartozik minden idők legjobb magasemberei közé. O'Neal szerint az erőcsatárok nem magasemberek, ő úgy tanulta, hogy azok a centerek. Tudja, hogy új "szabályok" vannak, gyakorlatilag nincs center poszt, de szerinte ettől még Duncanre nem igaz a fenti megállapítás. Shaq azt is megkérdőjelezte, hogy ott van-e minden idők Top5 játékosa között Duncan, és az alábbi hat nevet sorolta fel sorrendben: Michael Jordan, Magic Johnson, Julius Erving, Allen Iverson, Kobe Bryant, LeBron James. Az az érdekesség, hogy O'Neal az életrajzi könyvében még azt írta, hogy ha találkozik egy Duncan-drukkerrel, aki azt mondja, hogy Duncan volt minden idők legnagyobbja, ő nem fog vitázni ezzel a megállapítással - most úgy tűnik, magával is vitába került.

Gregg Popovich jelenleg a USA Select Team, az olimpiára utazó amerikai válogatott felkészülését segítő csapat vezetőedzője, az edzőtáborban pedig beszélt egy kicsit Duncanről. Popovich szerint érez magában némi ürességet, nagyon fog neki hiányozni a játékos humora és az a kultúra, amit megteremtett maga körül. Valaki másban meg kell ezt találnia, de ettől függetlenül az élet megy tovább. Azt is elmondta, hogy ő egyelőre nem hagyja abba, mert Manu Ginobilinek, Tony Parkernek, Kawhi Leonardnek és LaMarcus Aldridge-nak is megígérte a szerződéskötésükkor, hogy ott lesz a csapatnál trénerként. Popovich szerint ezek alapján nagyjából örökké kell edzősködnie, de persze eljön majd az idő, hogy az egyik szabadügynököt úgy kell próbálni meggyőzniük, hogy megmondja neki, ő bizony visszavonul hamarosan.

Popovich arról is beszélt, hogy meglepődött, mikor Jerry Colangelo felhívta, hogy legyen a következő szövetségi kapitány a 2016-os olimpia után, mert vannak nála fiatalabb kollégák is, akik képesek lennének ellátni a posztot. Nagyon örült és azonnal igent mondott - szerinte ilyen helyzetben nem gondolkodik az ember, mikor ilyen nagyszerű játékosokkal dolgozhat együtt és a hazáját képviselheti. Kicsit fél is, mert nem akármilyen örökséget kell átvennie, az elmúlt egy évtizedben gyakorlatilag hibátlan volt a Team USA, miután előtte voltak problémáik. Hazudna, ha azt mondaná, hogy nem érez emiatt nyomást magán, de sokat fog dolgozni, hogy megfeleljen a csapat az elvárásoknak - minden infót ki akar szedni Mike Krzyzewskiből, Colangelóból és azokból, akik itt dolgoztak az elmúlt években. Szerencsére Colangelo marad, és szerinte valamilyen formában Coach K is, úgyhogy ilyen szempontból nyugodt, van kire támaszkodnia.

A megemlített jelenlegi vezetőedző, Mike Krzyzewski Arash Markazinak (ESPN) elmondta, hogy ő és Colangelo megkeresték Kobe Bryantet a végső keret kijelőlése előtt, és megkérdezték tőle, hogy biztosan nem akar-e válogatott lenni, de Kobe megmondta, hogy nem. Ha valaki minden idők egyik legnagyobbja és kétszeres olimpiai bajnok, akkor meg kell ezt tenni már csak udvariasságból is, de megérti, hogy nemet mondott Bryant - annyit kell dolgozni, hogy nem mindig éri meg, de Kobe így is a programjuk része, segítőkész továbbra is. A tréner megosztott egy történetet is, hogy mekkora szerepe volt Bryantnek az amerikai sikerekben: a pekingi ötkarikás játékok döntőjében 9 perccel a vége előtt csak 2 pont volt a különbség köztük és Spanyolország között, időkérés volt, és ekkor vette át az irányítást Kobe és Dwyane Wade. Krzyzewski szerint az ilyen pillanatokra mindig emlékszik az ember, gyakorlatilag emiatt edzősködhet még a Team USA élén.

Arra a kérdésre, hogy mi lett volna, ha a 60 pontos búcsú után mégis játszani akar Bryant, azt mondta, hogy megmondta volna Kobe-nak, hogy nézze meg újra a felvételeket, döntse el magában, hogy nem lenne-e jó, ha így szállhatna ki, aztán hívja vissza. Coach K szerint valószínűleg az aranysárga-lilák ikonja nem hívta volna fel másodjára is - a válogatottban nem dobhatna rá 50-et.

A Golden State Warriors új sztárja, Kevin Durant Brandon Ingramről nyilatkozott Serena Wintersnek (Lakers Nation). KD elmondta, hogy volt alkalma látni az idei 1/2-est játszani, és azt mondhatja, hogy olyan Ingram játéka, mintha tükörbe nézne. Durant azt is hozzátette, hogy Ingram előrébb jár, mint ő ilyen idős korában, nagyon meggyőző szerinte a még csak 18 esztendős kiscsatár.

A Houston Rockets-cel már idén nyáron hosszabbító James Harden Calvin Watkinsszal (ESPN) beszélgetett arról, hogy miért maradt a texasi együttesnél. Harden szerint vannak olyan időszakok, mikor valaki jól érzi magát valahol, érzi, hogy szeretik, hogy azt akarják, hogy maradjon, ilyenkor pedig ez az érzés minden mást elnyom. Szeretett volna a Rockets játékosa maradni, ezt kellett valahogy elérniük a tárgyalóasztalnál is. Az előző szezon nagyon stresszes volt a számukra, de történtek változások, új edzőjük is lett Mike D'Antoni személyében. A Houston egyébként úgy próbálta meggyőzni Ryan Andersont és Eric Gordont is, hogy egy videóban megmutatták, hogyan tudja Harden Steve Nash-hez hasonlóan irányítani a támadójátékot. Harden annyit mondott az összehasonlításról, hogy szerinte van benne egy kis Nash. A kanadai legendát az választotta el akkoriban a többi irányítótól, hogy a saját tempójában játszott, soha nem tudott ráerőltetni semmit az ellenfél, amit nem akart. Harden úgy érzi, ő is hasonlóan játszik.

A Utah Jazz új irányítója, George Hill Scott Agnessnek (Vigilant Sports) elárulta, hogy hangpostán közölte vele Larry Bird, az Indiana Pacers elnöke, hogy elcserélték - annyi volt az üzenet, hogy "Utah-ba cseréltünk", innen tudta meg, hogy új csapathoz került.

Jason Quick (CSNNW) értesülései szerint a Portland TrailBlazers és Mo Harkless álláspontjai nem közeledtek egymáshoz. A kiscsatár 4 millió dolláros QO-t kapott, tehát korlátozott szabadügynök, az őt képviselő Happy Walters pedig azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nincs hova sietniük, több más megkeresése is van Harklessnek, de az is elképzelhető, hogy egy évre elfogadják a QO-t, így jövő nyáron korlátozások nélkül igazolhat oda a kosaras, ahova akar. 

Eldőlt, hogy Marc Gasol nem lesz ott az idei riói olimpián - a Memphis Grizzlies centere még nem gyógyult meg teljesen abból a lábtöréséből, ami miatt csak 52 mérkőzést tudott vállalni az előző idényben.

A San Antonio Spurs vezetőségében hasonló hiány alakult ki, mint a Golden State Warriors szakmai stábjában - ezen a nyáron elvesztették Scott Laydent, aki a Minnesota Timberwolveshoz távozott, illetve Sean Markst is, aki a Brooklyn Nets GM-je lett. A Spurs válaszlépésként megegyezett Brian Wrighttal, aki legutóbb a Detroit Pistonsnál, előtte pedig 8 évig az Orlando Magicnél dolgozott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus