Hírmorzsák 2016-07-20 (21:45)

Durant két napig ki sem mozdult az ágyából, miután megtörtént csapatváltása. Melo szerint nem kellene ítélkezni Durant felett. Anthony Davis eddig a saját játékát elemezte a nyár folyamán, szerinte jól sikerült a nyaruk. A Pelicans megegyezett Alonzo Gee-vel és Cheick Diallóval is. A Nets találkozott Waitersszel, de nem adtak neki szerződést. Ty Lawson szerint átnéznek rajta az alkoholproblémái miatt, pedig tud ugyanaz a játékos lenni, mint korábban. A Utah a jövőt és a sérülések megelőzését is figyelembe véve erősített tapasztalt játékosokkal. Beaubois visszautasította a Mavs meghívását az edzőtáborra.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy miután nyilvánosságra került, hogy elhagyja az Oklahoma City Thundert, két napig ki sem mozdult az ágyából, mert ha elhagyja az otthonát, lehet, hogy valaki megpróbálja elütni az utcán. A családja közelében akart lenni, olyan emberekkel akarta magát körülvenni, akiktől pozitív energiákat kap, akik támogatják. Sokáig játszott egy csapatnál, aztán egy olyan döntést hozott, amit senki nem várt, és ő sem gondolta volna korábban, hogy meg fog hozni. Fogalma sem volt arról, hogy pontosan milyen lesz ennek a fogadtatása, de azt mondta magának egy idő után, hogy szembe kell néznie a következményekkel, mert nem bújkálhat örökké.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony annyit mondott erről a dologról, hogy ő úgy látja, Durant boldog, teljesen megbékélt már a döntésével, márpedig ha ő ezt teszi, akkor mindenki másnak is ezt kellene. Melo elárulta, hogy találkozott Duranttel még júniusban - mint ismert, a Knicksszel nem ült le beszélgetni a KD. Szerinte Durant meghozta a döntését az alapján, ahogy ő jónak gondolta, és senkinek nem lenne szabad ítélkeznie felette.

A New Orleans Pelicans erőcsatárának, Anthony Davisnek márciusban műtötték a térdét, ami az eredeti tervek szerint 3-4 hónapra vonta volna ki a forgalomból a magasembert, de még mindig nem kapott zöld utat az orvosoktól az edzésre, így inkább a mentális felkészülésre koncentrált Davis. Elmondása szerint sosem nézett annyi nyári ligás meccset korábban, mint most, és a saját játékát is elkezdte elemezni otthon az előző és az azelőtti idényből. A Pelicans tavalyi sérüléshullámáról annyit mondott, hogy semmit nem tudtak kezdeni ezzel, csak megpróbáltak a lehető legkeményebben játszani - folyamatosan estek ki az embereik, próbálták őket pótolni újakkal, de mást nem tudtak tenni, mint hogy minden nehézség ellenére kiadtak magukból mindent. Davis szerint jól sikerült a nyaruk, nagy tehetséget húztak a drafton Buddy Hield személyében, Terrence Jonesszal, Solomon Hill-lel és E'Twaun Moore-ral jó játékosokat szereztek, úgyhogy szerinte jók lesznek.

A Pelicanshez tartozik az is, hogy egyéves szerződést kötöttek Alonzo Gee-vel - a kiscsatár 22.4 perc alatt 4.5 pontot és 3.4 pattanót átlagolt az előző idényben. A New Orleans a második kör 33. helyén ledraftolt Cheick Diallóval is megegyezett, az erőcsatár 3 évre írt alá a Pelicanshez - ő a nyári ligában 29.0 percet, 10.8 pontot, 9.4 pattanót és 2.2 blokkot tett a közösbe fellépésenként.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Brooklyn Nets még akkor találkozott Dion Waitersszel, mikor az Oklahoma City dobóhátvédje korlátozott szabadügynök volt, ám akkor sem ajánlottak neki szerződést. A Thunder azóta visszavonta Waiters QO-ját, így oda igazol a játékos, ahova akar, de a Nets egyelőre nem változtatott álláspontján, nem akarják szerződtetni Waiterst.

Nem túl boldog a nyár miatt Ty Lawson, akinek még mindig nincs csapata, és aki Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett. Nem nagyon tudta elengedni magát az előző idényben, mert keveset játszott, és úgy érezte, hogy ha egyet hibázik, már ültetik is a kispadra. Az alkoholproblémája felöl érdeklődő csapatoknak elmondta, hogy szeret szórakozni a barátaival, de azért nem az a helyzet, hogy már korán reggel, még edzés előtt részeg, nem iszik állandóan. Azt is elmondta Lawson, hogy szerinte tud úgy játszani, ahogy régen, egyszerűen a magabiztosságát kell visszanyernie. Az előző szezonban érezte először, hogy nincs elég önbizalma, hogy tart attól, mi történik, ha kihagy egy dobást, vagy nem jó helyre megy egy passza. De elkezdte nézegetni a régebbi YouTube-videóit, és azt mondta magának, hogy még mindig ugyanaz a játékos, csak magabiztosnak kell lennie. Elmondása szerint még mindig nem adja magát olcsón egyik csapatnak sem, de olcsóbban megszerezhető, mint amennyit ér - úgy érzi, sokan átnéznek rajta.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Rob Mahoney-nak (Sports Illustrated) elmondta, hogy szerinte természetes volt, hogy ezúttal nem 19-20 éves fiatalokkal fognak erősíteni a draftról, hanem veterán, tapasztalt játékosokkal töltik fel a keretet - mint ismert, Joe Johnsont, George Hillt és Boris Diaw-t szerezték meg idén nyáron. Lindsey szerint az sem véletlen, hogy a három új emberből kettőt csere útján szereztek - oda kellett figyelniük arra, hogyan alakulnak a szerződéseik, hogy mennyi sapka alatti helyük lesz a későbbiekben, márpedig Hillékkel egyáltalán nem lőtték agyon a jövőbeli lehetőségeiket sem. A sérüléseket is megpróbálják minél jobban megelőzni, Gordon Haywardot és Derrick Favorst sem kell túljátszatniuk Johnson és Diaw érkezésével.

Tim MacMahon (ESPN) információi szerint Rodrigue Beaubois visszautasította a Dallas Mavericks meghívóját az edzőtáborba - 3 éves, részlegesen garantált szerződést kapott volna a francia hátvéd, akinek valószínűleg Jonathan Gibsonnal kellett volna megküzdeni az alapszakaszkeretbe való bekerülésért. Beaubois a hírek szerint Hanga Ádám csapattársa lehet hamarosan, közel áll a megegyezéshez a Laboral Kutxával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus