Hírmorzsák 2016-07-22 (10:00)

Ginobili sosem akarta elhagyni San Antoniót, beszélt Tim Duncan visszavonulásáról is. Jae Crowder nagyon mérges, amiért kiadtak egy csomó információt Kevin Durantnek, aki aztán a Warriorshöz igazolt - szerinte még mindig 1-2 lépésre van a Celtics a bajnokesélyességtől. Elvették Charlotte-tól a 2017-es All-Star gálát, New Orleans mellett Chicago és New York is lehetséges új helyszín - Paul George, Steph Curry és Chris Paul is megszólaltak az üggyel kapcsolatban. Dwight Howard Beyoncét énekelt anno a büntetői közben. Kay Felder úgy érzi, tartozik a Cavsnek. A Memphis DJ Stephenst, a Sixers Cat Barbert hívta meg az edzőtáborba.

A San Antonio Spurs dobóhátvédje, Manu Ginobili Michael Lee-vel (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett. Az argentin saját elmondása szerint soha nem akart távozni a csapattól, de muszáj volt meghallgatni az összes ajánlatot. A Philadelphia Sixers edzőjét, Brett Brownt dicsérte, elmondása szerint miatta volt realitás a Sixers akkor, ha a Spursszel nem tud megegyezni. Meg tudott azonban, a San Antonio pedig mindig elsőbbséget élvezett nála. Még mindig élvezi a játékot. Tavaly nagyszerű csapatuk volt, úgy érzi, ment is neki a játék, a februári sérülését leszámítva egészséges is volt - amint érezte, hogy még élvezi ezt az egészet és egy elég jó szintre képes, nem volt nehéz döntés számára, hogy a folytatás mellett döntsön.

Ginobili szerint ez az idény más lesz, hiszen egy olyan Spursben kell majd játszani, ahol már nincs ott Tim Duncan. Nagyszerű csapattárs volt számára a magasember - olyan, akitől rengeteget tanult, akivel nagyon szeretett együtt játszani. Vannak olyan esetek, hogy ha valaki ekkora sportoló és ennyi mindent nyer, akkor egoista lesz, de Duncannel egyáltalán nem ez volt a helyzet. Előbb mindig a csapattal törődött, csak utána az egyéni sikerével - az All-Star gálák és az egyéni díjak nem nagyon érdekelték, csak az, hogy a Spursszel még júniusban is játszani kelljen. Óriási megtiszteltetés volt számára, hogy 14 idényt együtt játszhatott Duncannel. Gregg Popovich vezetőedző annyit mondott, hogy Duncan távozásával sokkal fontosabb volt, hogy Ginobili maradjon - ha kettejüket egyszerre veszítik el, az olyan lett volna, mintha 1000 késszúrástól halnak meg.

A Boston Celtics kiscsatára, Jae Crowder nincs nagyon kibékülve azzal, hogy Kevin Durant nem őket választotta, illetve inkább azzal, amennyi infót megosztottak vele a tárgyalásoknál. Crowder Chris Forsbergnek (ESPN) elmesélte, hogy elmondták Durantnek a meetingen, hogy ők voltak az egyetlen csapat, amely megverte az előző idényben a Golden State Warriorst és a Cleveland Cavalierst is ellenfeleik pályáján. Felvételeket mutattak KD-nek és elmondták neki, hogyan védték Steph Curryt, mi volt a stratégiájuk egész meccsen ellene - gyakorlatilag leadtak egy teljes scouting reportot. Ez idegesítette fel: elmondtak neki mindent, hogyan győzhetik és győzték is le a Warriorst, erre Durant hozzájuk igazolt. Beszélt a történtek után Isaiah Thomasszal, hogy talán nem kellett volna ennyi infót kiadniuk, de (idézzük szó szerint) "ki a f*sz gondolta volna, hogy a Golden State-hez szerződik?". Crowder szerint ez egy elég komoly arculcsapás volt nekik.

A kiscsatár azt is elmondta, hogy Tom Brady arról beszélt ezen a találkozón, hogy milyenek a bostoni szurkolók, hogy milyen a városban élni, illetve hogy hogyan tud ehhez egy sztár hozzászokni, hogyan tudja a maga javára fordítani a közönséget. Crowder szerint mindannyian ismerik a bostoni szurkolókat: nagyon szenvedélyesek és azt akarják, hogy a csapatuk nyerjen. Ha ez nem sikerül, azt is tudatják a játékosokkal, de ez mind a bennük lévő szenvedély és a játék szeretete miatt van így, mert Bostonban minden a bajnoki címről szól. Durant döntése után beszélt Danny Ainge-dzsel is arról, hogy mik a csapat tervei, a GM pedig elmondta, hogy aktívak maradnak. Crowder szerint még mindig jó lehetőségeik vannak, egy csomó cserealappal rendelkeznek, így olyan agresszívek lesznek a piacon, amennyire csak akarnak, viszont úgy érzi, hogy még mindig 1-2 lépésre vannak attól, hogy igazi bajnokesélyesek legyenek. Így sincsenek azért rossz helyzetben, hiszen tavaly 48 meccset nyertek, Al Horford pedig nagy segítség lesz számukra.

Ahogy arról tegnap este már volt szó, veszélybe került Charlotte városa, mint a 2017-es All-Star gála helyszíne, és nem sokkal később a liga hivatalosan is kihirdette, hogy új helyen lesz megrendezve a hétvége - a kommüniké szerint úgy érzi az NBA, hogy az adott feltételek mellett nem tudják sikeresen megrendezni a gálát Charlotte városában. A következő hetekben jelölik ki az új helyszínt, Charlotte-ban pedig lehet AS gála akár 2019-ben is, amennyiben addigra megoldást találnak a jelenlegi problémára. A csapat sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem tudták megoldani a helyzetet, hiába próbált meg ennek érdekében minden érintett mindent, megértik, hogy miért döntött így az NBA, viszont annak nagyon örülnek, hogy a liga nyitott arra, hogy Charlotte akár már 2019-ben is rendezhessen All-Star hétvégét. Tegnap este volt arról is szó, hogy New Orleans lehet az új helyszín, de Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Chicago és New York is megpróbálják megszerezni a rendezési jogokat.

Több játékos is megszólalt az üggyel kapcsolatban. Paul George szerint az adott szó mindennél többet ér. Azt nem feltétlenül mondja, hogy rossz lépés volt elvenni Charlotte-tól a rendezési jogokat, de egy fejlődő városról beszélünk, amelyben a Hornets központi szerepet játszik. Szerinte szégyen, hogy ez előfordulhatott egyáltalán, hogy elveszik tőlük ezt a lehetőséget. Steph Curry azt írta twitteren, hogy csalódott, amiért otthona nem rendezheti meg a gálát. Chris Paul is elmondta, hogy nagyon sajnálja, amiért nem térhet haza erre az eseményre, ő is Észak-Karolinát tekinti otthonának, de vannak olyan dolgok, amik sokkal fontosabbak a kosárlabdánál - többek között ő, Kevin Durant és Jason Collins is támogatta a döntést.

Két igazolás történt a tegnap este és a hajnal folyamán. A Memphis Grizzlies kétéves, nem garantált szerződést kötött DJ Stephensszel, aki a csapat nyári ligás keretében is ott volt már, és leginkább óriási zsákolásairól híres. A Philadelphia Sixers pedig szintén részlegesen garantált kontraktusban egyezett meg Anthony "Cat" Barberrel - ő a North Carolina State irányítója volt, nem kelt el az idei drafton, a nyári ligában pedig New Orlean Pelicans csapatában 6.3 pontot, 1.3 pattanót és 0.5 gólpasszt átlagolt 11.6 percek alatt.

Az idei játékosbörze 54. helyén elkelő Kay Felder jól játszott a Cleveland Cavaliers nyári ligás együttesénél - 29.9 perc alatt 15.3 pontot, 3.4 pattanót és 3.9 gólpasszt átlagolt. Felder Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) elárulta, hogy sokat jelent számára, hogy az ohióiak 2.4 millió dollárt fizettek azért a draftpickért, amivel kiválasztották őt. Levette ez a válláról némileg a terhet, de úgy érzi, tartozik is emiatt a klubnak.

A végére pedig az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard maradt, aki ligába érkezésekor még 67%-kal dobta a büntetőket, most pedig nagyjából 50-50, hogy értékesíteni tudja-e a helyzeteit a vonalról. Tom Haberstroh (ESPN) írt egy cikket, amelyben Howard azt nyilatkozta, hogy a büntetőzés abszolút a mentális dolgokon múlik. Az edzéseken, a bemelegítéseknél nem hibázik, sokszor hagyta azonban, hogy megzavarják a külső körülmények - hallotta az embereket, hogy "biztosan ki fogja hagyni", ettől pedig szétesett fejben. Howard azt is elárulta, hogy az Orlando Magicnél a korai években egy sportpszichológussal is dolgozott együtt, aki Tiger Woodsnak is segített korábban, és volt egy szokása még büntetőzés közben: Beyoncét énekelt. Amikor először találkoztak, el is mondta neki, és úgy tűnt, hogy az énekesnőnek tetszik a dolog - a mutatói alapján hiba volt abbahagynia az éneklést Howardnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus