Hírmorzsák 2016-07-25 (11:15)

Harden szerint senki vállán nem volt akkora nyomás az előző idényben, mint az övén. Durantet és Draymond Greent kifütyülték a Team USA ma hajnali bemutatásánál. DeAndre Jordan homály büntetője és a kispad reakciója (videó). DeRozan Torontóban akarja megírni a saját történelmét. Anthony Bennett szerint önbizalommal és tiszta fejjel kell kosaraznia, élveznie kell a játékot. Trey Burke várja washingtoni karrierjét, új kezdetként tekint erre.

A Houston Rockets sztárja, James Harden Lang Whitakerrel (nba.com) beszélgetett több dologról is. A dobóhátvéd saját elmondása szerint tisztában van vele, hogy sokan kritizálják a védekezése miatt, de szerinte mindenki követ el hibákat, más sztárok is, úgyhogy nem nagyon érdekli, nem foglalkozik ezekkel. Harden szerint nagyon nehéz 82 mérkőzésen keresztül vezetni egy csapatot, a legtöbb percet játszani a ligában és támadásban minden feladatot ellátni - úgy érzi, senki más vállán nem volt ekkora teher.

Mindenki azt mondja, hogy a Rockets egy gyengén védekező csapat, de most Jeff Bzdelikkel a liga egyik legjobb védekezésért felelős edzője van már náluk, innentől kezdve minden a felkészülésükön múlik. Harden szerint ez a legfontosabb - meg kell találni a játékosok helyét, ahol a leghatékonyabbak tudnak lenni, és ha ez sikerül, akkor jó dolgok fognak velük történni. Harden szerint tavaly nem mindenkit mértek azonos mércével, ez meg is látszódott a pályán, de most ebben változás fog beállni, úgyhogy az idei évük szerinte sokkal jobb lesz.

A Toronto Raptors sztárja, DeMar DeRozan Mark Medinával (Los Angeles Daily News) beszélgetett arról, hogy bár volt lehetősége Los Angelesbe igazolni, ilyenkor pedig mindig megfordul az ember fejében, hogy "hazatér", de ezúttal nem ez volt most a helyzet. A dobóhátvéd szerint szinte biztos, hogy LA-ben fog élni, ha befejezi pályafutását, de Torontóban akarja megírni a saját történelmét, ott akar valami nagyot alkotni a kosárpályán. Mindig is a Raptorsnál akart maradni, akkor is, amikor nem ment nekik a játék - ő akarta a franchise-t olyan magasságokba repíteni, ahol most vannak, így természetesen nem akar lelépni most sem, hogy végre nyernek.

Teljesen más szituációban van a 2013-as draft 1/1-ese, Anthony Bennett, aki Brian Lewisnak (New York Post) elárulta, hogy bár némileg motiválja, hogy bizonyítson, hogy nem volt akkora melléfogás anno, de nem ez az első számú motivációja. Nem nagyon érdekli, hogy mit mondanak az emberek, milyen jelzőket aggatnak rá - nem akarja megváltoztatni mások véleményét. Szerinte az a fontos, hogy magabiztosan, tiszta fejjel játsszon a pályán. Az utóbbi hónapokban Drew Hanlennel tréningezett, aki azt mondta neki, hogy csak élvezze a játékot - ez a cél és sokat is segít neki, hogy ilyen hozzáállással lép pályára. A Nets új edzője, Kenny Atkinson azt mondta, hogy oda kell figyelniük Bennett önbizalmára, nem hordhatják le minden hibáért - el kell érniük, hogy ha két tiszta triplát kihagy, akkor a harmadikat is merje bátran elvállalni.

A Utah Jazztől a Washington Wizardshoz cserélt Trey Burke Lev Facherrel (Detroit Free Press) beszélgetett, és elmondása szerint épp itt volt az ideje, hogy új fejezet nyíljon karrierjében. Sok mindent nem értett abból, ami Utah-ban történt vele, de most egy All-Star kaliberű irányítóval játszhat majd egy csapatban John Wall személyében, és lehetősége van a rájátszásban több kört is menni. Burke azt is bevallotta, hogy pályafutása korábbi részében minden a sikerről szólt. Utah-ban is voltak jó időszakaik, de voltak gyengébbek is, folyamatos hullámvasút volt az egész, most pedig egy olyan együtteshez került, ahol lehetősége van bekerülni a PO-ba.

A végére pedig a ma hajnali Team USA - Kína meccs maradt. Egyrészt a találkozót a Staples Centerben, Los Angelesben rendezték, ahol Kevin Durantet és Draymond Greent rendesen kifütyülték, válogatott meccs ide vagy oda. Másrészt a Clippers centere, DeAndre Jordan megint alkotott a vonalról, dobott egy homályt, amiért ki is röhögték őt DeMarcus Cousinsék:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus