Hírmorzsák 2016-07-25 (21:30)

Dion Waiters a Heatnél (1 év, 2.9 millió), Ray McCallum a Pistonsnál (1 év, vet.min). McCollum hosszabbított a Blazersszel (4 év, 106 millió). A Warriors GM-je szerint Clippers-drukkerek fütyülték ki Durantet, holnap biztos nem lesz ilyen gond. Mike Krzyzewski szerint egyik korábbi csapata sem dolgozott ilyen keményen védekezésben. Jimmy Butler szerint meg kellene törölnie a kezét DeAndre Jordannek a büntetők előtt, ez a gondja. Luis Scola viszi az argentin zászlót a riói olimpián. Jason Williams szerint Barkley egy lúzer volt - ő vezetőedző biztos nem lesz. Larry Sanders visszatér? Andre Drummondot egy egykori szoftvermérnök tömte át (videó).

A mai napon egy eseményről már beszámoltunk, a Portland TrailBlazers 4 évre 106 millió dollárért idő előtt hosszabbított CJ McCollummal - részleteket ezen a linken olvashattok. Még két szerződéskötés történt: a Detroit Pistons egy évre a veterán minimumért írt alá Ray McCallummal. Tim Reynolds (Associated Press) értesülései szerint pedig a Miami Heat egy évre 2.9 millió dollárért szerződtette Dion Waiterst!

A Golden State Warriors játékosa, Kevin Durant a Team USA ma hajnali, Kína elleni meccse után a közönséget dicsérte a riportereknek, mire szóltak neki, hogy az elején kifütyülték a bemutatásnál - erre azt mondta, hogy nem is vette észre. A Warriors GM-je, Bob Myers szerint a Los Angeles Clippers szurkolói lehettek többségben, mivel Draymond Green is füttykoncertet kapott, DeAndre Jordan viszont nagy ovációt. Holnap este megint Kínával játszik felkészülési mérkőzést Mike Krzyzewski együttesse, de akkor már Oaklandben - Myers erre annyit mondott, hogy ott biztosan nem fütyülik majd ki KD-t.

Coach K egyébként borzasztóan elégedett jelenlegi keretével, az ESPN-nek ugyanis elmondta, hogy nagyon jó érzés, hogy ennek a társaságnak az edzője lehet. Krzyzewski úgy fogalmazott, hogy egyik korábbi csapata sem dolgozott ilyen keményen védekezésben.

Ha már szóba került DeAndre Jordan, akkor folytassuk vele, Jimmy Butlernek ugyanis megvolt a tanácsa a center ma hajnali homálya után: "következőleg töröld meg a kezed büntető előtt". Jordan korábbi büntetőzését látva kétséges, hogy csak ennyi a probléma...

Az is a válogatotthoz, de az argentinhez tartozik, hogy Luis Scola fogja vinni az argentin zászlót a riói olimpián - a 36 esztendős erőcsatár negyedik alkalommal vesz majd részt az ötkarikás játékokon. Csapattársa, Manu Ginobili azt mondta Brian Mahoney-nak (Associated Press), hogy Scola pályafutása a válogatottnál egészen hihetetlen. Minden egyes tornán játszott a csapattal, amelyiken csak lehetett, és mindig nagyon magas szinten teljesített. Ginobili szerint Scola a vezérük, főleg mivel nincs túl sok magasemberük, így óriási szükségük van rá a festékben - de egyébként is ő a legmegbízhatóbb játékosuk.

Kicsit más téma: Charles Barkley most a kritikák másik oldalára került, miután Jason Williams rendesen kiosztotta. White Chocolate Mike Ortiz Jr.-nak (DYST) azt nyilatkozta, hogy hallgatja ezt a sok embert, köztük Barkley-t is, hogy ők nem igazoltak volna Durant helyében a Golden State-hez, de az az igazság, hogy az ő idejükben nem is voltak szabadügynökök, nem is mehettek volna akkor sem, ha akarnak. Williams szerint Barkley-t egyébként sem akarta senki a csapatában tudni, mert egy lúzer volt. A liga történetének egyik leglátványosabban játszó irányítója arról is beszélt, hogy ő vezetőedző biztosan nem lesz, mert egy felelőtlen 40 éves ember. Talán segédedzőnek jó lenne, de ha másnap 3 órakor edzést kellene tartania, valaki viszont felhívná, hogy menjen Augustába golfozni, akkor utóbbit választaná.

A korábban egyszer már visszavonuló, de még mindig csak 28 esztendős Larry Sanders szórakozott ma twitteren: azt a kérdést tette fel az őt követőknek, hogy vajon melyik együttes tudná leginkább kihasználni a képességeit. Nyolc lehetséges választ adott meg a Milwaukee Bucks egykori centere: Warriors, Cavs, Knicks, Celtics, Bucks, Lakers, Heat, Dallas. Azt nem tudni, hogy Sanders komolyan gondolja-e a visszatérést, de ezen a nyáron már másodjára merül fel ennek a lehetősége - elképzelhető, hogy művészként kezdi lassan felélni a kosárlabdával megkeresett pénzét...

A végére pedig ezúttal Andre Drummond maradt, akit a Drew Ligában ma hajnalban kétszer is áttömtek. Először az a Sek Henry, aki az előző idényben a CAI Zaragoza színeiben járt Szolnokon is a EuroCupban, másodjára pedig az a Darnell Shumpert, aki a twitterfiókján azt írja magáról, hogy korábban szoftvermérnök volt. Drummond azért saját twitterén jelezte, hogy jól érezte magát, nem csinált nagy ügyet a két poszterből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus