Hírmorzsák 2016-07-26 (11:30)

Westbrook nem kér cserét - az fájt neki igazán, hogy Durant nem hívta fel a döntése előtt. Durant egy héttel a csapatváltása előtt még új házat nézett Oklahoma City külvárosában - az új Warriorsös meze 30 államban, köztük Oklahomában is a legkelendőbb mez jelenleg. Klay Thompson szerint nem volt kérdés, hogy meg kellett próbálniuk megszerezni Durantet, őt nem érdekli, mennyivel lesz kevesebb labdája. Cameron Payne jobb lábfejét megműtötték. Lue hosszabbított a Cavsszel (5 év, 35 millió). Waiters végül 2 évre 6 millióért írt alá a Heattel. Tyler Johnson többször elhányta magát, mikor meghallotta, milyen összegek röpködnek vele kapcsolatban. Meyers Leonard szerint őrült, aki úgy gondolja, 41 millió dollár kevés. A Kings Nick Calathest akarja visszacsábítani Európából. Sasha Kaun visszavonult. Glen Rice Jr. és DeJuan Blair is a rendőrségen jártak.

Royce Young (ESPN) megerősítette a nemrég már napvilágot látott információkat: Russell Westbrook nem kér cserét az Oklahoma City Thundertől, szeretné a következő idényt az együttesnél tölteni, azt azonban nem tudja még, hogy mi legyen a jövőjével a 2016/17-es szezont követően. Westbrook állítólag komolyan fontolóra veszi azt is, hogy idő előtt hosszabbítson a Thunderrel, és egyelőre minden érte érdeklődő együttes azt a választ kapja az OKC-től, hogy nem eladó az irányító

Ha már Thunder, akkor nem lehet kikerülni természetesen Kevin Durantet sem. Young értesülései szerint Durant egy héttel a szabadügynökpiac nyitása előtt Nichols Hillsben, Oklahoma City egyik külvárosában járt, és komolyan gondolkodott egy többmillió dolláros ház megvételén. A csapat nem véletlenül volt meglepődve azon, hogy a kiscsatár a Golden State Warriorshöz igazolt, mivel minden jel arra mutatott, hogy maradni fog, állítólag erről biztosított többeket is Durant. Young úgy tudja, hogy Westbrooknak nem is a távozás ténye fájt igazán, hanem az, hogy Durant fel sem hívta előtte, hogy tudassa vele, távozni fog.

A Fanatics eladási számai alapján 30 államban Durant Warriorsös meze fogyott a legjobban eddig júliusban, többek között Oklahomában is. Darren Rovell (ESPN) jelentette, hogy Durant oaklandi mezéből az első héten (július 7-14) több fogyott, mint LeBron James clevelandi mezéből, mikor visszatért a Cavshez.

KD egyik új csapattársa, Klay Thompson azt nyilatkozta Sam Amicknek (USA Today), hogy szerinte nem igazán volt kérdés, hogy megpróbáljanak-e mindent azért, hogy leigazolják Durantet, hiszen nem sok ilyen tehetségű játékos kosarazik jelenleg a ligában. Soha korábban nem volt még olyan, hogy két 30 év alatti MVP egy csapatban játsszon, úgyhogy nem nagyon volt min gondolkodni. Nehéz elképzelni, hogy hasonló szinten teljesítsenek, mint tavaly (73 győzelmes rekordot állítottak fel az alapszakaszban), de Duranttel még ez is sikerülhet. Thompson hozzátette, hogy szerinte ő már bizonyította, hogy hajlandó leadni az igényeiből, hiszen elment a Duranttel történő meetingre és mindent megtett, hogy a kiscsatár hozzájuk igazoljon - szerinte ennyiből látható is volt, hogy nem nagyon érdekli, mennyivel lesz kevesebb labdája.

Térjünk vissza még az OKC-hez: Cameron Payne-t megműtötték, a jobb lábfejében az egyik elrepedt lábközépcsontot kellett megoperálni - a hírek szerint a most következő idény kezdetére teljesen fel fog épülni a csereirányító.

Jöjjenek a szerződések. A Cleveland Cavaliers letudta Tyronn Lue vezetőedzőt, aki 5 évre 35 millió dollárért írt alá a bajnokkal. A Miami Heat végül 2 évre 6 millió dollárért szerződtette Dion Waiterst, a második év játékosopciós - a floridaiak a sapka alatti csapatok MLE-jének segítségével is megegyezhettek a dobóhátvéddel. Waiters egyébként július 18-ig aláírhatta volna az OKC által ajánlott QO-t, ami 6.8 millió dollár lett volna számára egy évre, de azt a jelzett időpontban a csapat visszavonta, onnantól kezdve nem volt választása már. Két edzőtábormeghívót is kiosztottak: a Portland TrailBlazers Tim Quartermannek, a Charlott Hornets pedig Mike Tobey-nak ajánlott részlegesen garantált kontraktust - utóbbi a nyári ligában 10 pontot, 6.8 pattanót és 1.6 blokkot átlagolt.

Ha már szerződések, akkor térjünk ki egy kicsit a nyáron 4 évre 50 millió dolláros szerződést kötő Tyler Johnsonra - a Heat hátvédje Ira Windermannek (Sun Sentinel) elárulta, hogy többször elhányta magát, mikor meghallotta, hogy milyen összegekről volt szó vele kapcsolatban. Teljesen lesokkolta a hír, aggódott és emiatt több kilót fogyott az egész tárgyalássorozat közben, plusz azért is, mert nem tudta, hogy fogja folytatni pályafutását. Majdnem biztos volt benne, hogy a Brooklyn Netshez kerül, de örül ennek a végkifejletnek is. Azt is elárulta Johnson, hogy Dwyane Wade távozása majdnem borított mindent, nagyjából 1-1.5 órán múlott, hogy aláírja-e hivatalosan is a Nets offer-sheetjét, amire már igent mondott, vagy megegyezik egy másfajta struktúrájú szerződésben a Heattel - ők próbáltak egy olyan kontraktust felvázolni neki, ami kiegyensúlyozottabb volt, nem 5-6-19-19-es felosztású, amit a Nets ajánlott. Úgy döntött, hogy tartja magát a szavához, de a Miami így is megtartotta.

A Portland TrailBlazers magasembere, Meyers Leonard 4 évre 41 millió dollárért hosszabbított csapatával, amit többen nem tartanak olyan rengeteg pénznek az új sapka miatt. Leonard John Canzanónak a The Bald Faced Truth című rádióműsorban elmondta, hogy a piaci érték egy dolog, neki az a fontos, hogy a klub és az edzői hisznek benne, abban, hogy mindent megtesz a fejlődése érdekében, és a lehetőségeihez képest mindent ki akar hozni magából. Hallotta, hogy egyesek szerint ez a 41 millió dollár nem olyan sok pénz, de szerinte ezek az emberek őrültek - elég, ha valaki megnézi, hogy ő honnan jött például

A kék-fény rovat is megtelt ma, miután két játékost is megvádoltak több mindennel. DeJuan Blair ellen tettlegesség a vád: egy nő azt állítja, hogy felszedte őt a jelenleg szabadügynök erőcsatár, majd arrébb tessékelte egy Las Vegas-i nightklubban. Egy forrás a TMZ Sportsnak cáfolta ezt, szerinte semmi nem történt azonkívül, hogy Blair szeretett volna elmenni a hölgy mellett, így finoman arrébb tette az útból. Glen Rice Jr. kicsit fokozta a dolgot: nála súlyos tettlegesség mellett rablás és marihuána-birtoklás is szerepel a vádak listáján, ezért tartóztatták le Georgiában - azóta kiengedték már az előzetesből. Neki nem ez volt az első balhéja, egy éve kapott egy golyót a lábába egy lövöldözésnél.

Van ma európai részleg is. David Pick (eurobasket.com) forrásai szerint a Sacramento Kings próbálja rábeszélni Nick Calathest arra, hogy ne a Panathinaikosznál, hanem náluk folytassa pályafutását. A görög irányító tavaly nyáron tért haza, miután két évet lehúzott a Memphis Grizzliesnél. Az előző idény végén NBA bajnoki címet nyerő Sasha Kaun pedig úgy döntött, 31 évesen befejezi pályafutását - őt a Cavs a Philadelphia Sixershez cserélte nemrég, hogy legyen helyük leigazolni Chris Andersent, a Philly pedig kitette keretéből Kaunt. A dolog azért nem meglepő, mert az orosz center anno úgy érkezett a ligába, hogy Európában biztosan nem akar többet játszani, az NBA-ben pedig valószínűleg nem sokan érdeklődtek már iránta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus