Hírmorzsák 2016-07-26 (22:00)

Az Orlando egyelőre nem tervezi Vucevic cseréjét. Klay Thompson még mindig nem szokta meg, hogy Durant a csapattársa lesz a Warriorsnél. Scott Brooks örül, hogy Durant örül - szerinte a Golden State minden idők egyik legjobb csapata lesz. Varejao valószínűleg kihagyja az olimpiát (hát). Rudy Gay finoman elküldte a búsba a Sacramento vezetőségét. A Kings új csarnokának bejáratához vezető utcát David Sternről fogják elnevezni. Barkley szerint az 1996-os Dream Team volt karrierje legrosszabb élménye. Michael Malone Nikola Jokicot dicsérte. Waiters szerint nem a pénz miatt írt alá a Heathez. Harden az új Foot Locker reklámban (videó). Durant, Cousins és Irving Taboo-t játszottak (videó). Jamal Crawford legutóbbi hétvégéje (videó).

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint az Orlando Magic nem siet Nikola Vucevic cseréjével, egyáltalán nem döntöttek még arról, hogy mozdítják-e a montenegrói centert Bismack Biyombo és Serge Ibaka megszerzése után. A hírek szerint Rob Hennigan GM azonnal felhívta Vucevicet Biyombo szerződtetését követően, hogy biztosítsa, helye van a csapatban, de azt nem ígérte meg neki, hogy marad kezdő. Állítólag az Orlandónál aggódnak, hogy gondjaik akadhatnak a játékszervezéssel, és Vucevic még ebben is segíthetne - a magasember kiválóan passzol, a Magic gólpasszainak 16%-áért felelt az előző idényben, mikor a pályán volt.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy még mindig furcsán érzi magát Kevin Durant közelében, azt mondogatja magának, hogy "az ott Kevin Durant, aki most már a csapatunkban van, ez hihetetlen". Egyre jobban kezdi megismerni a kiscsatárt, aki szerinte nagyon normális, két lábbal a földön járó ember, aki imádja a kosárlabdát.

Durant volt edzője, Scott Brooks Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy minden játékosnak joga van szabadügynökként oda igazolni, ahova akar - Durant olyan döntést hozott, ami számára a legjobb, ezt pedig tiszteletben tartja. Feljött, hogy sok játékos problémásnak tartja, hogy szülővárosában játsszon (Durantnél felmerült a Washington Wizards még az idény elején), amire azt mondta Brooks, hogy igen, vannak akadályok akkor, ha valaki ezt az utat választja, de azt is elmondta, hogy örül annak, hogy egykori játékosa örül. Brooks szerint nagyszerű dolog Duranttel egy csapatban lenni, mert jobb ember, mint amilyen játékos. Kíváncsi arra, hogyan fog játszani a Warriors, mert papíron minden idők egyik legjobb csapatát alkotják az oaklandiek.

A Golden State brazil centere, Andreson Varejao minden bizonnyal kihagyja a riói olimpiát hátfájdalmai miatt - a játékos találkozott egy specialistával, aki azt javasolta neki, hogy jobb, ha nem vesz részt az ötkarikás játékokon.

A Sacramento Kings játékosa, Rudy Gay Blake Ellingtonnal (Sactownroyalty.com) beszélgetett. Gay-től megkérdezték, mennyire tudja kizárni a cserepletykákat, amire azt válaszolta, hogy olyan sok helyről jönnek vele kapcsolatban hírek, hogy szinte lehetetlen nem foglalkozni velük. Szerinte mindig van megfelelő módja ezeknek a dolgoknak, de az nem az, ahogy most a Kings csinálja - tök mindegy, hogy mi a klub szándéka egy játékossal, meg kell próbálni boldoggá tenni mindenkit, itt pedig nem ez a helyzet. Beszélt a csapattal a jövőjéről, de ez a bizonyos beszélgetés nem igazán tetszett neki - ezt kifejtve azt mondta, hogy első kézből akarja hallani az ember a dolgokat, nem a twitterről meg az internetről megtudni, és csak ennyit szeretett volna ő is. Pályafutása ezen szakaszában már kiegyensúlyozottságot szeretne, ez pedig a Kingsnél semmilyen szinten nem adott.

Ugyancsak a Sacramentóhoz tartozik, hogy az új csarnokuk bejárati ajtajához vezető utcát David Sternről fogják elnevezni - az előző commish sokat tett azért, hogy a Kingsnek ne kelljen elköltözni a városból.

A nyáron mindig főszerepet kapó Charles Barkley most arról beszélt a Bleacher Report Radióban, hogy a Dream Team III-as szereplése pályafutása egyik legrosszabb élménye volt. Barkley szerint az eredeti Dream Teamben Chuck Daly elmondta mindenkinek, hogy mit kell csinálni, ők elfogadták, de senki nem vitte az egoját a válogatottba, az karrierje legszebb emlékei közé tartozik. Az 1996-os olimpián viszont a játékosok elkezdtek reklamálni a játékidejük miatt, hogy kinek kellene kezdeni, pedig többen közel sem voltak olyan jó játékosok, mint a barcelonai csapat tagjai. Azt is elmondta Barkley, hogy Hakeem Olajuwon és John Stockton játszották ugyan a legkevesebbet 1996-ban, de ők voltak azok, akik egy szót nem szóltak emiatt - sőt, igazából ezért is játszottak keveset, mert a fiatalok folyton a játékidejük miatt sírtak.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Mike Olsonnal (Denver Stiffs) beszélgetett, akinek elárulta, hogy ha egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy Nikola Jokic a legjobb újonc ötösbe be fog kerülni, akkor kiröhögte volna saját magát. 26 pontot és 13 pattanót kellett felmutatnia a centernek a San Antonio Spurs ellen ahhoz (egyébként 23 pont és 12 pattanó volt az), hogy azt mondja magának, hogy többet kell játszatnia ezt a srácot. Óriási meglepetés volt számára Jokic - nem azért, mintha nem tudták volna, hogy jó játékos lesz, de sokkal hamarabb bekövetkezett ez, mint a klub vagy akár maga a kosaras számított rá. Malone szerint ez mind Jokic érdeme, a nyári liga után majdnem 14 kilót fogyott, jobb formába került és rengeteget dolgozott.

A Miami Heat új dobóhátvédje, Dion Waiters instagramon jelezte szerződése aláírása után, hogy nem a pénz miatt egyezett meg a floridaiakkal, hanem hogy jól érezze magát. Úgy érezte, hogy ez a legjobb neki és a családjának is. Várhatott volna, és akkor szerinte megkapta volna, amit akart, de meglehet valakinek mindene és mégsem boldog, ő pedig inkább boldog akar lenni.

A Houston Rockets sztárja, James Harden az új Foot Locker reklámban:

Kevin Durant, Kyrie Irving és DeMarcus Cousins Taboo-t játszott a GQ Magazin három embere ellen - ez az a játék, amelyben egy bizonyos dolgot kell körbeírni úgy, hogy nem lehet kimondani bizonyos szavakat:

Itt pedig Jamal Crawford múlt hétvégi összefoglalóját láthatjátok a Seattle Pro Amből:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus