Hírmorzsák 2016-07-27 (10:30)

Oladipo maximum szerződést akar a Thundertől. Pierce a következő idényben is játszani fog. Scott Brooks szerint a Wall-Beal duó lehet a legjobb two-way hátvédpáros a ligában - ha egészségesek maradnak, kelet egyik legjobb csapata lehetnek. Amare visszavonult az NBA-ből - van ajánlata Kínából, de az is elképzelhető, hogy Izraelben még játszik majd. Harkless 4 évre 40-42 millió dollárért hosszabbított a Blazersszel. Bargnani Hanga Ádám csapattársa lesz. Durant szerint a mostani kritizálók közül többek véleménye megváltozik majd az idény kezdete után. Harrison Barnes nem akart távozni a Warriorstől, az idei elvesztett döntőt sosem fogja elfelejteni. New Orleans, Chicago, New York és Las Vegas esélyesek a most következő All-Star gála megrendezésére. Demetrius Jackson 4 évre 5.5 milliót kap a Celticstől.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint az Orlando Magictől a draft előtt az Oklahoma City Thunderhez cserélt Victor Oladipo jelenleg maximum szerződést akar magának, ennyiért hajlandó most hosszabbítani az OKC-vel. Idén nyáron idő előtt lehet vele szerződést kötni, de ennyi pénzért semmi logika nincs abban, ha a Thunder leköti úgy, hogy még azt sem igazán tudják, mi fog történni a csapattal, vagy hogy hogyan illeszkedik majd be a dobóhátvéd - mivel korlátozott szabadügynök lesz, ennyi pénzért jövő nyáron is megtarthatják.

Ha már erős vágyálmok, akkor itt lehet kitérni a Washington Wizards vezetőedzőjére, Scott Brooksra, aki Chris Mannixnek (The Vertical, Yahoo Sports) adott interjút. A tréner többek között elmondta, hogy szerinte John Wall és Bradley Beal kettőse a legjobb two-way (elöl-hátul jó) hátvédduó lehet a ligában - szerinte mindketten kiválóan védekeznek, nagyszerű pontszerzők, Beal pedig szerinte az egyik legjobb shooter, akit valaha látott. Brooks úgy véli, hogy amennyiben egészségesek tudnak maradni és tudnak fejlődni, úgy kelet egyik legjobb csapata lehetnek a most következő idényben.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Portland TrailBlazers megegyezett Maurice Harklessszel is, aki 4 évre 40 millió dollárt kap az oregoni együttestől - semmilyen opció nincs a szerződésben, végig garantált a kiscsatár pénze, ami lehet a végén 42 millió dollár is bizonyos bónuszok teljesítése esetén. A korlátozott szabadügynök 6.4 pontot és 3.6 pattanót átlagolt az előző idényben - vele együtt már Damian Lillardnek, CJ McCollumnak, Allen Crabbe-nek és Meyers Leonardnek is hosszútávú szerződése van a Blazersnél, gyakorlatilag teljesen feltöltötték a sapkát ezekkel a játékosokkal.

Két szerződést osztottak még ki, de az Atlanta Hawks gyakorlatilag csak edzőtábor-meghívót adott Matt Costellónak. Costello a Michigan State-en végzősként 10.7 pontot és 8.3 pattanót átlagolt, míg a Hawks nyári ligás keretében 5.7 pontot és 5.0 pattanót hozott mérkőzésenként. Ugyanilyen edzőtábor-meghívó jellegű kontraktust kapott Treveon Graham a Charlotte Hornetstől - ő az előző idényben a D-Ligában, az Idaho Stampede-nél kosarazott, ahol 46 meccsen 15.7 pontot és 6.1 pattanót átlagolt. Arról volt már szó korábban, hogy a Boston Celtics megegyezett Demetrius Jacksonnal - az idei draft második körében húzott hátvéd 4 évre 5.5 millió dollárért írt alá végül, amiből csak a negyedik év csapatopciós.

Tegnap este volt már arról szó, hogy Amare Stoudemire visszavonult, de egyelőre csak az biztos, hogy az NBA-ből. Marc Stein (ESPN) jelentette először, hogy a magasembernek elég zsíros ajánlata van Kínából, és az is elképzelhető, hogy saját izraeli csapatában, a Hapoel Jeruzsálemben fog még játszani - ez utóbbit több hírforrás is lehozta. Stein úgy tudja, hogy STAT nem hamarkodja el a döntését, most kicsit pihenni akar, aztán meglátja, hogy kosarazik-e még valahol profi keretek között vagy sem.

Ha már ex-NBA-sek, akkor itt lehet kicsit kitérni Andrea Bargnanira, aki nem mostanában fog visszatérni a ligába: az olasz magasember aláírt Hanga Ádám csapatához, a spanyol Laboral Kutxához. Bargnani kétéves kontraktusának második éve játékos- és csapatopciós is.

És ha már visszavonulók, akkor említsük meg, hogy Brad Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Clippers veterán kiscsatára, Paul Pierce még egy évig folytatja pályafutását - a 38 esztendős bostoni legenda 3.5 millió dollárt fog keresni 19. NBA-ben töltött idényében

Nincs nap Kevin Durant nélkül: a Golden State Warriors új kiscsatára Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy szerinte lesznek a csapat mostani kritizálói közül olyanok, akiknek majd megváltozik a véleménye az idény kezdete után. Durant szerint ha valaki a drámát, a folyamatos összehasonlítgatásokat, listákat szereti, annak olyan ez az egész, mint egy TV-show. Ha viszont valaki magát a játékot, akkor mindegy neki, ki játszik, csak jó kosárlabdát lásson. Márpedig ő magát a sportágat imádja és mindazokat, akik szintén ezt kedvelik, nem a negatív tweeteket és a különböző külső tényezőket.

A Warriorstől éppen Durant miatt távozó Harrison Barnes Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy meghozták helyette a döntést a Golden State vezetői. Nem arról volt szó, hogy ő nem akart volna a csapatnál maradni vagy távozni szeretett volna, ettől függetlenül nagyon várja már a dallasi karrierjét is, ahol lehetősége lesz kiteljesedni. Mindenki tudta, hogy van esély arra, hogy KD az oaklandiek játékosa lesz, egyre többen kezdték úgy érezni, hogy ez így is lesz, úgyhogy nem derült égből villámcsapásként érte a dolog. Barnes azt is elmondta, hogy az idei döntőre mindig is emlékezni fog. Elvesztették a finálét, sok fontos dobást hagyott ki, de mikor jobban ment neki a játék, akkor is kikaptak, márpedig a döntő nem garantált minden évben - sok minden miatt meg fog benne maradni ez a sorozat.

Scott Kushner (New Orleans Advocate) információi szerint New Orleans, Chicago, New York és Las Vegas vannak még a pakliban a Charlotte-tól elvett 2017-es All-Star gála megrendezésével kapcsolatban - Kushner megerősítette a korábbi infókat, hogy egyelőre New Orleans tűnik befutónak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus