Hírmorzsák 2016-07-27 (21:00)

Durant azt mondta Westbrooknak az FA-piac kezdete előtt, hogy marad a Thundernél. Krzyzewski szerint túl sokat bohóckodnak, jobban is tisztelhetnék az ellenfeleket. Dr. J szerint LaVine Vince Carter óta a legjobb zsákoló, a LaVine-Gordon párharc pedig minden idők legjobbja volt. Amare a Sunsnál akart még egy évet játszani, a Phoenixet nem érdekelte a dolog. Riley szerint Waiters nem 3 millió dolláros játékos. Gay azt sem tudja, kik a Kings új szerzeményei. A Clippers új csarnokot épít? Síró Jordan-fej már a nyomtatott sajtóban is. Space Jam a 2k-ban. (videó)

Royce Young (ESPN) értesülése szerint három héttel ezelőtt (egyébként régebben, még pont a szabadügynökpiac nyitása előtt) Kevin Durant azt mondta Russell Westbrooknak egy vacsora alkalmával, hogy ne aggódjon, hosszabbítani fog az Oklahoma City Thunderrel -  mivel nem így történt, a csapat pedig már most hosszabbítani akar az irányítóval, különben nagyon könnyen elcserélhetik, így Westbrook egy évvel korábban kénytelen dönteni sorsáról. Young szerint Westbrook bizonyos szempontból úgy érzi, hogy elárulták. Durant állítólag másoknak is azt mondta, hogy maradni akar, de azt Young is hozzátette, hogy még az ő szempontjából is nagyon gyorsan változhattak a dolgok - arról már volt szó, hogy egy héttel a szabadügynökpiac nyitását megelőzően Durant még új házat nézett Oklahoma Cityben. Az mindenesetre biztos, hogy a Thundert nem hozta jó helyzetbe a kiscsatár - állítólag ha Westbrook nem írja alá a hosszabbítást, akkor elég komolyan fontolóra veszik, hogy még az idény kezdete előtt elcseréljék, és az irányító sem szívesen hagyná kétségek között a csapatot azok után, ami idén történt.

Ha már Durant, akkor itt lehet megemlíteni Mike Krzyzewskit, aki nincs megelégedve teljesen a Team USA teljesítményével, szerinte túl sokat bohóckodnak a játékosai a pályán - KD például idejekorán ünnepelt egy (végül kimaradt) triplát, DeMar DeRozan pedig emberrel együtt próbált meg 360 fokos zsákolást bemutatni, aminek technikai lett a vége, mert a padon Durant túlságosan örömködött. Coach K Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) úgy fogalmazott, hogy túl sokat szórakoztak ma hajnalban, ebből vissza kell venniük. Nem azt akarja, hogy ne élvezzék a játékot, hanem azt, hogy kicsit több tiszteletet mutassanak az ellenfelek iránt.

Minden idők egyik legjobb kiscsatára és egyik leglátványosabban játszó kosarasa, Julius Erving a Complex Sportsnak adott nyilatkozatában Zach LaVine-t dicsérte. Dr. J szerint a Minnesota Timberwolves hátvédje az utóbbi években elég szép show-t csinált, jár neki ezért az elismerés. Azt nem tudja, hogy LaVine zsákolásai voltak-e olyan meglepőek és jól koordináltak, mint Vince Carter tömései anno. Szerinte Connie Hawkinsszal, vele, Michael Jordannel, Dominique Wilkinsszel és Clyde Drexlerrel megvolt egy vonal, amibe Carter új színt tudott vinni a 2000-es évek elején - még mindig Air Canadát tartja a legjobbnak, de úgy érzi, Carter óta LaVine a legjobb. LaVine és Aaron Gordon torontói All-Star gálán bemutatott versenye Erving szerint minden idők legjobbja volt, egyértelműen ott volt a Jordan-Wilkins-csaták szintjén, illetve neki volt még egy nagy párharca David Thompsonnal 1976-ban, az ABA utolsó évében. Dr. J szerint új mércét jelöltek ki LaVine-ék, amit nehéz lesz átvinni akár nekik, akár másoknak a jövőben.

A tegnap este az NBA-től visszavonuló Amare Stoudemire állítólag még játszani akart egy idényt a ligában, legalábbis John Gambadoro (Arizona Sports 98.7) forrásai szerint. Gambadoro úgy tudja, hogy STAT vissza akart térni a Phoenix Sunshoz, az arizonaiakat nem érdekelte a lehetőség, és ez is közrejátszhatott abban, hogy a New York Knicks játékosaként akasztotta szögre a felszerelést az erőcsatár.

Arról ejtettünk szót tegnap este, hogy Dion Waiters saját bevallása szerint nem a pénz miatt igazolt a Miami Heathez, hanem hogy élvezze a játékot. A floridaiak elnöke, Pat Riley Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, hogy Waiters nem 3 millió dolláros játékos - a dobóhátvéd más, jobban fizető lehetőségekre mondott nemet azért, hogy az ő csapatukban játszhasson, ez pedig megtiszteltetés számukra. Riley szerint Waiters fiatal, atletikus, robbanékony játékos, ami jól illik a jelenlegi keretükbe. Mély és sokoldalú a keretük a hátvédposztokon, ennek pedig nagyon örül, majd köszöntötte Waiterst a csapatnál.

Arról is esett szó, hogy Rudy Gay kifakadt Blake Ellingtonnak (SacTown Royalty) - a kiscsatár azt is elmondta a tegnap elhangzottak mellett, hogy annyira nem érdekelte idén nyáron a csapat, hogy azt sem tudja, ki van most a keretben. Azt is hozzátette Gay, hogy szerinte sokkal többet is tudna adni az együttesnek annál, amit az előző idényben adott, de a csapat felépítése ezt nem tette lehetővé. Nem kért cserét a klubtól - látható volt, hogy mennyire nem megy nekik a játék, talán ezért gondolták az emberek, hogy kérte a vezetőket, hogy küldjék máshova, de ez nem történt meg. Továbbra sem tudja, hogy milyen irányba halad a klub. Ő minden tőle telhetőt megtesz, ennél többet nem tud tenni jelen helyzetben. Nem igazán tudnak mire építkezni, talán csak arra, hogy új edzőjük van - meg kell nézni, hogyan alakulnak a dolgok, aztán hátha javulni fognak.

Kevin Arnovitz (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Clippersnek új csarnoka lehet a jövőben. A Staples Centerhez 2024-ig köti őket szerződés, de fel akarnak építeni egy új arénát, amit nem kell megosztaniuk a Lakersszel. Az egyik lehetséges helyszín a Westside lehet az első hírek szerint.

A Malawi köztársaságban a síró Jordan-fej még a nyomtatott sajtóba is bekerül:

A végére a 2k sorozat maradt. Egyrészt bejelentették, hogy a 2k17-ben az 1992-es Dream Team mellett benne lesz az idei, riói olimpián résztvevő amerikai válogatott is. Másrészt elkészült a Space Jam 2k változata is egy szurkoló által:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus