Hírmorzsák 2016-07-28 (11:00)

Towns szerint oda kell figyelni a Timberwolvesra a most következő idényben is, változni fognak a dolgok. Durant nem mondta Westbrooknak, hogy maradni fog a Thundernél. Draymond Green szerint a PO alatt nem beszéltek Duranttel - ha az OKC jut a fináléba, KD maradt volna korábbi csapatánál. Gay-nek megműtötték az Achillesét. Divac szerint ha történik valami, majd fel fogja hívni Gay-t, Cousins pedig a világ legdominánsabb magasembere. Vogel szerint Aaron Gordont úgy fogják majd használni, ahogy Paul George-ot. Wade 3-as mezszámát nem osztja ki a Heat, vissza fogják vonultatni. A Játékosok Szakszervezete állja a visszavonult játékosok egészségügyi biztosítását. Dirk Zazát utánozta (videó). Felicio ugrik be Varejao helyére a brazil válogatottba. A Cavs Kenny Gabriel iránt érdeklődik. A Celtics leigazolta Ben Bentilt.

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns a Jon Krawczynskinek (The Associated Press) adott nyilatkozatában figyelmeztetett mindenkit, hogy bár sokan gondolják úgy, hogy ők a Timberwolves, biztos a liga aljában lesznek megint, oda kell figyelni rájuk már a most következő idényben is. Towns úgy fogalmazott, hogy szeretné, ha mindenki tudná, hogy jönnek - változni fognak a dolgok, nem ott lesz a helyük, ahol az elmúlt 13 évben.

Royce Young (ESPN) tisztázta a tegnap este már megírt kommentjeit, amit egy keddi podcatsben mondott, miszerint Kevin Durant közölte Russell Westbrookkal (és Nick Collisonnel), hogy maradni fog az Oklahoma City Thundernél. Young külön cikkben jelezte ma hajnalban, hogy nem hangzott el ilyen Durant szájából, viszont az irányító úgy érezte, hogy KD marad majd az OKC-nél, és úgy érzi, hogy a kiscsatár döntése hatással van az ő jövőjére, illetve arra, hogy mikor kell döntenie sorsáról.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Erik Horne-nal (The Oklahoman) beszélgetett - ugyan az egész idény során próbálta győzködni Durantet, hogy igazoljon hozzájuk, de a PO alatt nem, hiszen nagyobb volt a tét, alig beszéltek egyébként is, ez a normális ilyenkor. Hallotta, hogy van, aki szerint a rájátszás alatt is folyamatosan kapcsolatban voltak, de ez hazugság, bárki is mondja. Nem tudja, honnan indult ez a pletyka, de nem is érdekli. Green azt is elmondta, hogy szerinte Durant maradt volna a Thundernél, ha ők nyerik a nyugati főcsoportdöntőt - így olyan döntést hozott, amilyet akart, de ha az OKC bejut a fináléba, nem tudta volna elhagyni előző csapatát, nem hozhatott volna más döntést, mint azt, hogy marad.

A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay az utóbbi két napban legalább annyit van a hírekben, mint Durant. A Blake Ellingtonnak (SacTown Royalty) adott nyilatkozatában a kiscsatár elmondta, hogy az utóbbi két évben folyamatosan kisebb szakadások voltak az Achillesén - megpróbált ezekkel együtt is játszani, de eljutott arra a pontra, hogy meg kellett műtetnie a sérült testrészt. Ez meg is történt, saját bevallása szerint pedig jóval jobban is érzi magát, mint az elmúlt két évben bármikor.

Gay nem keveset szidta ebben a cikkben a Kingst, amire a klub elnöke, Vlade Divac csak annyit mondott James Hamnek (CSN Bay Area), hogy Gay tudja a számát - ha történik valami, majd hívni fogja, de mivel nem hívta, nyilván nem történt semmi vele kapcsolatos dolog. Ő is volt játékos, 16-17 évet lehúzott a ligában, és senki nem hívta fel arról, hogy tájékoztassa, mit tervez a menedzsment. A vezetőség végezte a dolgát, aztán akkor szóltak neki, ha valami komoly dolog történt, addig nem. Divac azt is elmondta a Team USA legutóbbi meccse után, hogy DeMarcus Cousins egyértelműen a világ legdominánsabb magasembere, ez nem is kérdés. Szerbként természetesen Szerbiának szurkol majd az olimpián, de sajnálja is hazája válogatottját, mert Cousins ki fogja őket csinálni.

Az Orlando Magic vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta Zach Lowe-nak (ESPN), hogy ha nem lenne Serge Ibaka, akkor Aaron Gordon négyesben kezdene, de így kiscsatár lesz játékosa. Sokszor fogják a kezébe adni a labdát, úgy fogják használni, ahogy az Indiana Pacers Paul George-ot. Vogel azt is elmondta, hogy a mai, alacsonyabb ligában komoly előnyük lehet majd a festékben a magasabb szerkezetük miatt.

A Boston Celtics 3 éves, részlegesen garantált szerződést kötött Ben Bentillel - az erőcsatár a 2. kör 51. helyén kelt el, és a második és a harmadik éve egyáltalán nem garantált. A EuroHoops értesülései szerint a Cleveland Cavaliers érdeklődik Kenny Gabriel iránt, meghívták őt az edzőtáborba. A 27 éves, mindkét csatárposzton bevethető játékos 7.3 pontot és 3.4 pattanót átlagolt a nyári ligában, az előző két idényt pedig a 2015-ös török bajnok Pinar Karsiyakánál töltötte.

A Miami Heatnél kiosztották az új mezszámokat, amiknek túl nagy jelentősége nincs, maximum annyi, hogy Dwyane Wade 3-asát nem kapta meg Dion Waiters, 11-esben fog játszani a floridaiak új dobóhátvédje. Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) úgy tudja, hogy Wade 3-as mezszámát senki nem fogja már megkapni a Heatnél, vissza fogják vonultatni - hogy mikor, az egyelőre nem ismert.

A jövőben a Játékosok Szakszervezete fogja állni azoknak a visszavonult játékosoknak az egészségügyi biztosítását, akik legalább három évet lehúztak a ligában - ez az első ilyen kezdeményezés az észak-amerikai profi sportok történetében. Chris Paul közleményében azt írta, hogy soha nem volt még ilyen népszerű a liga, és tudják, hogy csak a korábbi játékosok miatt lehetnek most ilyen helyzetben. Paul szerint fontos, hogy gondoskodjanak az NBA családról, és büszke a kortársaira azért, hogy ezt a példa nélküli lépést meghúzták, hogy biztosítani tudják elődjeik egészségét és jólétét.

A Phoenix Sunsnál kihirdették a szakmai stábot, illetve azt, hogy kinek mi lesz a szerepe. Earl Watson első számú segítője Jay Triano lesz, Tyrone Corbin és Nate Bjoerkgen lesznek még segédedzők, Marlon Garnett pedig emellett még a játékosok fejlesztését is felügyelni fogja - ez utóbbi Scott Duncan és Jason Fraser feladata lesz.

A Gigantes spanyol napilap értesülései szerint a Chicago Bulls centere, Cristiano Felicio váltja Anderson Varejaót a brazil keretben a riói olimpián - mint ismert, a Golden State Warriors játékosa hátproblémái miatt nem tudja vállalni a hazai rendezésű ötkarikás játékokat.

A végére pedig Dirk Nowitzki maradt, aki az idei foci Eb-ről vette elő az olasz Zaza tizenegyesét egy jótékonysági meccsen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus