Hírmorzsák 2016-07-28 (21:30)

Doc Rivers hosszabb interjút adott Adrian Wojnarowskinak: Blake Griffin nem eladó, szerinte a bostoni pletykák csak egy blogger kitalációi, Paul és Griffin jövő nyári maradására is jó esélyt lát, illetve Top3-ban voltak Durantnél, és az anyagi dolgok miatt nem volt reális esélyük rá. Január 12-én Pacers-Nuggets Londonban. 32.000-es a túljelentkezés a Warriors szezonbérleteire. A Nets litván magasembert igazolt az edzőtáborra.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője és elnöke, Doc Rivers Adrian Wojnarowskival (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett több mindenről. Megkérdezték Blake Griffinről és a pletykákról, amire elmondta Rivers, hogy reményeik szerint az erőcsatár a Clipperstől vonul vissza, ennyi a lényeg. Nem akar minden feldobott csereötletnél egy közleményt kiadni, hogy nem cserélik Griffint, de ha érdeklődnek a csapatok, akkor ezt a választ kapják - nem is nagyon kereste őket senki mostanában ezzel kapcsolatban. A szakvezető szerint manapság mindenki azt hiszi, hogy a média képviselője - sok megbízható újságíró van, de vannak olyan bloggerek is, akiknek semmi köze nincs a sportághoz. Összesen kétszer beszélt Danny Ainge-dzsel például idén nyáron, két golftornáról, de a fia kiderítette, hogy a Boston Celticses pletykák alapja egy rádióadás volt, ahol valaki azt mondta, hogy a Celticsnek Griffinre kellene rámenni. Innen indult az egész, ami aztán végül teljesen mássá vált a végén.

Rákérdezett Wojnarowski arra is, hogy mennyire bízik abban, hogy Chris Pault és Griffint is sikerült megtartani jövő nyáron, amire annyit felelt Rivers, hogy ha nem lenne új tulajdonosuk, nem nagyon tudná megmondani, de Steve Ballmer miatt több mint magabiztos ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Szerinte vonzó célpont a Clippers, de minél jobban játszanak, annál több esély van Paulék maradására, illetve arra is, hogy tovább tudnak erősödni. Az életminőség és az is fontos, hogyan jön ki a társakkal és a szakmai stábbal az adott játékos, de a jó csapat nyom igazán sokat a latba minden ilyen döntésnél. Szerinte jó helyzetben vannak, mert Paul és Griffin is szeretnek a Clippersnél játszani, maradni akarnak, de azt is hozzátette Rivers, hogy semmit nem lehet készpénznek venni, ő nem nyugodhat meg soha.

A csapatépítésről annyit mondott Rivers, hogy mióta megérkezett a klubhoz, mindenki azt mondja, hogy kiscsatárt kellene szerezniük, de a szakvezető szerint azt nem nagyon értik meg az emberek, hogy van három maximum kontraktussal rendelkező játékosuk, csak minimum szerződésekkel tudnak igazolni. Rivers úgy érzi, hogy ennek ellenére egészen kiváló munkát végeznek, mert egészen jó kereteket tudnak évről-évre összerakni. Azt megtanulta, hogy könnyű rávenni a játékosokat, hogy írjanak alá minimumért, ha jó a csapat, de folyamatosan elveszítik őket, mert 1-1 év után a nagyobb ajánlatok miatt továbbállnak, erre volt példa idén Cole Aldrich például.

Arról is beszélt Rivers, hogy Kevin Durantnél a Top3-ban voltak egészen a végéig. Több játékosukat is meg kellett váratni Durant miatt, de úgy voltak vele, hogy ha van esélyük, akkor meg kell próbálni rámenni, mert ilyen lehetőség nagyon ritkán adódik. Megkérdezték Duranttől, hogy a Top3-ban vannak-e, amire azt mondta, hogy igen, aztán a következő kérdés az volt, hogy Top2-ben vannak-e, amire már azt válaszolták Durant képviselői, hogy nem, ekkor léptek tovább. Rivers szerint az általa, Lawrence Frank és Steve Ballmer által előadott prezentáció nagyszerűen sikerült, szerinte a legjobb is lehetett, de nem volt realitása annak, hogy le tudják igazolni. Ehhez pénzről kellett volna most lemondania Durantnek, majd jövő nyáron Griffinnek és Paulnak is, márpedig erre sem Oklahoma Cityben, sem a Golden State Warriorsnél nem volt szükség. Szerinte tetszett Durantéknek a csapat, de úgy voltak vele, hogy pénzügyileg teljesen meg lennének kötve, úgyhogy inkább egy biztosabb helyre igazolnak.

A liga bejelentette, hogy január 12-én lesz az újabb londoni alapszakaszmeccs, az Indiana Pacers a Denver Nuggets-cel játszik majd.

A Brooklyn Nets edzőtábor-szerződést kötött Edigijus Mockeviciusszal - a 23 éves litván magasember az Evansville egyetemen 15.7 pontot, 14.0 pattanót és 2.9 blokkot átlagolt az utolsó évében, nem kelt el a drafton, a nyári ligában pedig 10.7 perc alatt is 5.7 pontos és 3.3 pattanós mutatói voltak a Netsnél.

A végére pedig egy érdekesség: Rick Welts, a Golden State Warriors elnöke azt nyilatkozta, hogy 32.000-en vannak a várólistán a szezonbérleteknél, de már eladták az összeset - az érdeklődés viszonylag nagy a 2015-ös bajnok iránt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus