Hírmorzsák 2016-07-29 (09:30)

David Lee a Spursnél (2 év, 3.2 millió). Spencer Dinwiddie a Bullsnál. Von Wafer twitteren könyörgött, hogy valaki az NBA-ből adjon még neki lehetőséget - szerinte Wade, LeBron és Durant után ő volt a legjobb 2-es/3-as a piacon. Amare két éve folyamatosan próbált visszamenni a Phoenixhez, mindig elutasították. Doc Rivers szerint ha Paul Pierce úgy dönt, visszavonul, azt Celticsesként fogja megtenni. Melót megdöbbentette Wade csapatváltása. Thibodeau jó szívvel gondol vissza a chicagói korszakára. Durant is elmondta, hogy nem ígért meg semmit Westbrooknak és Collisonnek. Wiggins a "bal oldalával" H-O-R-S-E-ozott (videó). Space Jam 3 Jeremy Linnel (videó).

A San Antonio Spurs 2 évre 3.2 millió dollárért leszerződtette David Lee-t - a második év játékosopciós. Az erőcsatár 2015-ben még bajnok volt a Golden State Warriorsszel, aztán tavaly nyáron a Boston Celticshez cserélték, kivásárlása után pedig a Dallas Mavericksnél fejezte be az idényt - a texasiaknál 25 meccsen 17.3 percet, 8.5 pontot és 7.0 pattanót átlagolt. Még egy megegyezés volt tegnap este: a Chicago Bulls újra leigazolta a nyár elején a Detroit Pistonstól csere által szerzett, de nem sokkal utána kitett Spencer Dinwiddie-t - nála egyelőre sem a hossz, sem az összeg nem ismert.

Von Wafer 2012 óta nem játszott az NBA-ben, akkor 33 mérkőzés erejéig léphetett pályára, az előző idényben pedig Kínában és Puerto Ricóban pattogtatott, de vissza akar térni a ligába. A swingman twitteren osztotta meg gondolatait: elmondása szerint csak Dwyane Wade, Kevin Durant és LeBron James voltak nála jobb szabadügynökök 2-3-as posztokon idén nyáron. Elkezdett könyörögni még egy lehetőségért, és azt ígérte, hogy ha valaki megadja ezt neki, az nem bánja meg. Állítólag változott a mentalitása, és bárcsak fiatalabb korában lett volna ilyen - most már tudja, hogy ha valaki fejben nincs ott, akkor a tehetsége nagyjából semmit nem ér. A gyerekek figyelmét is felhívta, hogy ne legyenek olyanok, mint ő, mert rengeteg évet elpazarolt a karrierjéből, majd többször is könyörögött még egy lehetőségért. Nem a pénz miatt, anyagilag állítólag jól áll, hanem az örökségét akarja rendbe tenni, nem így szeretné abbahagyni a kosárlabdát.

Arról volt már szó tegnap előtt este, hogy Amare Stoudemire szeretett volna a Phoenix Sunsnál játszani, és az arizonai együttesnél akarta befejezni pályafutását, erről most ő maga beszélt Paul Corónak (Arizona Republic). STAT azt nyilatkozta, hogy a legutóbbi két évben többször is érdeklődtek a Sunsnál, de pozitív választ nem kaptak soha, pedig az lett volna a tökéletes búcsú, ha tőlük tud visszavonulni. Könyörögni nem akart a csapatnak, és igazából Phoenixben és New Yorkban is otthon érezte magát - ott fejezte be, ahol még számítottak rá. A Suns újra visszavitte a csapathoz Leandro Barbosát és Jared Dudley-t, akikkel nagyon jóban van, az lett volna az igazán megfelelő módja a befejezésnek, ha mellettük hagyja abba, de olyan ajtón nem fog kopogtatni, ahonnan nem érkezik válasz. Imádja a phoenixi szurkolókat, a legszebb éveit a Sunsnál töltötte, mindent megtett, hogy visszatérhessen, de ennek a csapat részéről nem volt pozitív fogadtatása. Amare azt is elmondta, hogy nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy még más bajnokságban játszani fog.

Ha visszavonulás a megfelelő csapattól, akkor Doc Riversnek már meg is van a terve Paul Pierce esetében - a Los Angeles Clippers szakvezetője Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elárulta, hogy amennyiben a bostoni legenda úgy dönt, hogy abbahagyja a játékot, akkor biztosítani fogják, hogy egy napra aláírjon a Boston Celticshez és onnan vonulhasson vissza. Minden elő van készítve, de még mindig várják a játékos döntését, hogy játszik-e még egy évet. Rivers szerint Pierce megérdemli a gondolkodási időt, mert bár a csapat szempontjából jobb lett volna, ha már két hónapja tudják, mi lesz a veterán kiscsatár sorsa, de vannak olyan játékosok, akik megérdemlik, hogy annyi idejük legyen eldönteni a sorsukat, amennyit akarnak, Pierce pedig közéjük tartozik.

A Team USA tegnapi edzése után Carmelo Anthony Dwyane Wade csapatváltásáról beszélt. A New York Knicks sztárja azt nyilatkozta, hogy teljesen lesokkolta a hír, mert vannak olyan játékosok, akiket egyszerűen nehéz más mezben elképzelni, mint amiben megszokta őket az ember, Wade pedig ezek közé a kosarasok közé tartozott - Melo soha nem gondolta volna, hogy a dobóhátvéd más együttesnél is fog játszani, nem csak a Miami Heatben. Megtörtént azonban a dolog, és beszéltek is erről ketten elég sokat, kicsit megpróbálta megtudni, hogy mit érezhet most Wade. Anthony szerint barátja békére lelt, márpedig ha ez így van, ő is ki tud békülni ezzel az új helyzettel.

A Chicago Bullsszal kapcsolatban kérdezték a válogatott egyik segédedzőjét, Tom Thibodeau-t a tegnapi napon - mint ismert, már nemcsak ő, hanem Derrick Rose és Joakim Noah sincs a csapatnál. A Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedző azt mondta, hogy ilyen a liga, semmi nem tart örökké. Szerinte nagyon különleges volt az a Bulls - nagyon büszke gárda volt az, amit ő irányíthatott, még ha a sérülések miatt nem is tudták magukból kihozni a maximumot. Sosem adták fel, sosem fogtak semmit a körülményekre, mindig találtak módot a győzelemre, és mindig más lépett fel az éppen hiányzók helyére. Idővel a játékosok elhagyják a csapataikat a szabadügynökpiac segítségével, így működik az NBA, de nagyon örül neki, hogy Noah és Rose is kaptak még esélyt máshol, szerinte mindketten megérdemlik. A vezetőséggel ugyan nem igazán jött ki a szakember, de nyilatkozatában csak dicsérte a Bullst, a szurkolóit, elmondása szerint sok nagyszerű emléke van a chicagói korszakból, és az ember csak ezekre emlékszik. Nagyon élvezte, hogy ennek a gárdának az edzője lehetett.

Miután Royce Young (ESPN) tegnap hajnalban változtatott eredeti kijelentésein, miszerint Kevin Durant mégsem ígérte meg Russell Westbrooknak, hogy maradni fog, maga Durant is megosztotta gondolatait a dologról Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports). KD szerint sosem hagyta el a száját olyan sem Westbrooknak, sem Nick Collisonnek, hogy marad vagy megy az Oklahoma City Thundertől. Csapattársakként találkoztak, de semmilyen ígéretet nem tett. Nincs befolyása arra, hogy mi jelenik meg a sajtóban - bárki mondhat bármit, és az emberek elhiszik azt.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Andrew Wiggins a Buffalo Wild Wingset reklámozta, és közben leállt egy-egy H-O-R-S-E versenyre a vásárlókkal - mindezt úgy, hogy csak a bal felét használhatta. Az eredmény:

A végére pedig a Space Jam 3 maradt Jeremy Linnel a főszerepben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus