Hírmorzsák 2016-07-29 (21:45)

Bemutatták Wade-et a Bullsnál: sokat jelentett neki, hogy Butler felhívta, a triplákra annyit mondott, hogy ők nem a Golden State, más stílusban fognak játszani, Riley-val pedig nincs problémája, a saját döntését hozta meg, hogy elhagyta a Heatet. Butler szerint nem ő csikarta ki a vezetőségtől, hogy cseréljék el Rose-t és engedjék el Noah-t. Paul George hálás Birdnek, hogy nem pazarolt el éveket a karrierjéből, eljött az ideje, hogy vezér legyen. Az Indiana kitette Whittingtont. A Spurs argentin kiscsatárt igazolt. Greivis Vasquez kihagyja az olimpiát.

Ma este bemutatták Dwyane Wade-et a Chicago Bullsnál. A helyi születésű dobóhátvéd elmondta, hogy egy álma vált valóra, hiszen Chicagóban szerette meg a játékot. Sokat számított neki, hogy Jimmy Butler felhívta, mert úgy érezte, hogy ez már Butler csapata, de kapott tőle egy telefonhívást, hogy szívesen játszana vele - úgy érezte, hogy a swingmant csak a győzelem érdekli, márpedig ő egy ilyen ember mellett akart kosarazni. Rákérdeztek nála, hogy mi lesz a triplázással Rajon Rondo és Butler mellett, amire azt mondta, hogy a liga trendje az, hogy minél több hármast dobnak a csapatok, de nem mindenkinek áll ez jól. Ők nem a Golden State Warriors, nekik más stílusuk lesz, a saját játékukat kell játszaniuk. A lényeg az, hogy folyamatosan kosarakat tudjanak szerezni, ebben ő és Butler is jók, Rondo pedig jól hozza helyzetbe a társait, úgyhogy nem lesz ezzel gond. A Pat Riley-val kapcsolatos dolgokra annyit mondott, hogy nincs gond közte és a Miami Heat elnöke között - ő hozott egy döntést, amit a saját szempontjából a legjobbnak érzett. Elfogadhatta volna a Heat ajánlatát, de nem tette.

A Bullsnál elég nagy volt a mozgás a nyár folyamán, Derrick Rose, Joakim Noah és Pau Gasol is távoztak, de Jimmy Butler Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) elmondta, neki ehhez az egészhez semmi köze. Butler szerint ő nem mozgat játékosokat, nem küldi el őket, nem cserél és nem igazol, de mindenki azt gondol erről a témáról, amit akar. A swingman is belekerült egy-két cserepletykába, de erről annyit mondott, hogy nem feladata Gar Formannek és John Paxsonnak, hogy tájékoztassák a fejleményekről, nem kell vele közölni, hogy nem fogják elcserélni, mert nem kisgyerek már.  Tudja, hogy a liga üzlet is, és ha elcserélik, akkor ez van, de örül neki, hogy maradt az együttesnél. A draft alatt is edzett, nem figyelt a pletykákra. A telefonja persze folyamatosan csörgött, de nem tehetett semmit, nem mehetett be az irodába, hogy nekiálljon könyörögni, hogy ne cseréljék el. Ha úgy döntöttek volna, hogy megteszik, az a vezetőség felelőssége lett volna, nem az övé.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Nate Taylornak (Indianapolis Star) adott interjút, amiben elmondta, hogy úgy érzi, hogy fiatal, képes egy csapatot a hátán cipelni, vezér lenni. George szerint Larry Bird és az egész vezetőség nagyszerű munkát végzett idén nyáron, megmutatták, mennyire szeretnének azonnal visszakerülni a keleti főcsoport döntőjébe. Nagyon hálás Birdnek, hogy nem pazaroltak el éveket a karrierjéből egy esetleges rebuilddel. A kiscsatár úgy érzi, hogy elég sok tehetséges játékost raktak köré ahhoz, hogy elérhessék a céljukat, ami természetesen a bajnoki cím. Eddig voltak mellette nagyszerű veterán játékosok, most viszont eljött az ő ideje, hogy vezér legyen a pályán és az öltözőben is. Ez a nagy esélye, és mindent meg fog tenni azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából és a helyzetből - többször is elmondta már, úgy érzi, hogy innentől rajta múlik a csapat sikeressége.

Az is az Indianához tartozik, hogy a Pacers kitette keretéből Shayne Whittingtont - a 25 éves magasember két idényt húzott le a csapatnál, de összesen 68 pontot és 41 pattanót szerzett ez idő alatt. Ha már rostermozgás, akkor itt térjünk ki egy szó erejéig a San Antonio Spursre, akik ma részlegesen garantált szerződést adtak Patricio Garinónak. Az argentin kiscsatár jó védő és triplázó hírében áll (43%-kal dobott kintről utolsó évében) - a George Washington egyetemen idén végzett, nem kelt el a drafton, és a hírek szerint Spanyolországból, Németországból és Olaszországból is érdeklődnek iránta.

A venezuelai válogatott sztárja, Greivis Vasquez bejelentette, hogy nem játszik a riói olimpián - még mindig sérült, és a Brooklyn Nets új hátvédje szeretne teljesen felépülni az idény kezdetére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus