Hírmorzsák 2016-07-30 (09:45)

McGee a Golden State-nél. Monty Williams a Spursnél tér vissza. Draymond Green szerint nincs feszültség vagy probléma közte és LeBron James között. Wade szerint a Bulls Jimmy Butler csapata. Butler szerint mindegy, hogy triplát dobnak vagy a festékből eredményesek, amíg ezt hatékonyan csinálják - dicsérte Wade-et és Rondót is. Rose bírósági meghallgatása október 4-én kezdődik. Adam Silver szerint az 1+1 éves szerződésekkel túl nagy kockázatot vállalnak a játékosok - szeretnének módosítani a kollektív szerződésen, hogy még jobban megérje a kosarasoknak az adott csapatnál maradni.

A Golden State Warriors edzőtáborszerződést kötött JaVale McGee-vel - a centernek lesz lehetősége beverekednie magát az alapszakaszkeretbe, de ahhoz villantani kell majd. McGee az előző 3 idényben összesen 62 mérkőzést játszott, miután két évét tönkretette fáradásos törése a sípcsontjában, az előző idényben pedig egyszerűen nem tudott a Dallas rotációjába férkőzni - 34 meccsen 5.1 pontot és 3.9 pattanót átlagolt 10.9 perc alatt. A Warriorsnek Andrew Bogut elvesztése miatt kellene egy gyűrűt jól védő, jól blokkoló center, de McGee atletikus képességeire elég komoly negatív hatással volt az a sípcsontprobléma, nem tudni, mi maradt belőle.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs közölte Monty Williamsszel, hogy várják a csapat szakmai stábjánál valamilyen minőségben, amit jónak érez, és a hírek szerint a tréner el is fogja fogadni ezt a lehetőséget. Mint ismert, a szakember felesége halálát követően távozott az Oklahoma City Thundertől, de állítólag egyértelműen az a terve, hogy vezetőedző lesz egyszer megint az NBA-ben. Stein úgy tudja, hogy több más együttes, így a Thunder is felajánlotta ezt a lehetőséget Williamsnek, de ő a Spurshöz csatlakozik majd. A tréner Hannah Stormmal (SportsCenter) beszélgetett, és ebben az interjúban elmondta, hogy nagyon várta már azt, hogy újra a Team USA-nél dolgozzon, mert ilyen lehetőség egyszer adódik az életben. Azt is nagyon várja már, hogy visszatérjen a ligába edzőként - az utóbbi időben történtek vele olyan dolgok, amik ezt lehetővé is teszik majd, és el sem gondolkodna ezen, ha nem tudná, hogy a néhai felesége is ezt akarná. Williams szerint sok minden történik az életben, de ezekre a dolgokra az soha nem lehet válasz, fogy feladja az ember.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green a DrafKingsnek elárulta, hogy bár sokan beszélnek arról, hogy milyen összetűzés van közte és LeBron James között, szerinte egyáltalán nincs problémájuk egymással, üzleti partnerek is. Green azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül ugyanolyan keményen fog játszani LeBron ellen a következő idényben is, mint eddig, és tudja, hogy James is ugyanígy tesz majd, erről szól a játék. Ami a pályán történik, az ott is marad, de mindannyian a bajnoki címért küzdenek. Történnek bizonyos dolgok ennek hevében, hiszen rengeteg érzelem szabadul fel ilyenkor mindenkiben, mindenki rengeteget dolgozott ezért. Bármit megtesz az ember a végső sikerért, de ettől még nincs közöttük ellentét - azt is hozzátette, hogy az sem érdekli, ha mások úgy gondolják, hogy van, ha ettől jobban tudnak aludni.

A tegnap esti Dwyane Wade-et bemutató sajtótájékoztatóhoz tartozik, hogy a Chicago Bulls új dobóhátvédje egyértelműen kijelentette, hogy ez Jimmy Butler csapata. Wade elmesélte, hogy emlékszik rá, mikor 2004 nyarán Shaquille O'Neal megérkezett a Miami Heathez - háromszoros bajnok volt, ők még akkor nem nyertek semmit, de Shaq kijelentette, hogy nem fogják egész évben ezt a játékot játszani, a Heat egyértelműen Dwyane Wade csapata. Ő most ugyanezt mondja: nem kellenek a kérdések az egész szezonon keresztül, ez a Bulls Jimmy Butler csapata, ő és Rajon Rondo pedig próbálnak úgy segíteni az együttesnek és a városnak, ahogy csak tudnak. Butler egy 26 éves játékos, aki meccsenként 40 vagy még ennél is több percet tud játszani, ha szükség van rá, ő pedig már ezt meg sem próbálja. Butleren rengeteg fog múlni - már a Marquette egyetem óta ismeri és nagyon tiszteli a swingmant. Ezt követően mesélte el azt, amit már tegnap este is írtunk, hogy Butlernek nagy szerepe volt abban is, hogy a Chicagóhoz írt alá.

Butler még korábban nyilatkozott a csapat honlapjának - elmondása szerint nagyon várja már, hogy együtt játszhasson Wade-del. Sokuknak ez egy új fejezet lesz a karrierjében. Nem akar nagyon belemenni az analitikába és a számokba, de többféleképpen is lehet pontot szerezni, márpedig úgy érzi, hogy ebben Wade bizonyított az évek során, nagyszerű játékosnak tartja a Heat ikonját. Butler szerint Rondót mindenki hívhatja annak, aminek akarja, de hatékony abban, amit csinál, és ez önmagára is igaz. Lehet mondani, hogy az üres helyzeteket be kell dobni, de úgy érzi, hogy meg fogják találni a módját annak, hogy rendszeresen a gyűrűbe juttassák a labdát. Butler szerint mindegy, hogy triplát dob vagy a festékből eredményes, amennyiben ezt hatékonyan és produktívan csinálja.

Az már csak közvetve tartozik a Bullshoz, hogy Derrick Rose bírósági meghallgatása október 4-én kezdődik Los Angelesben, emiatt az edzőtábor egy részét lehet, hogy ki kell hagynia a New York Knicks irányítójának. Mint ismert, Rose-t azzal vádolják, hogy két társával együtt bedrogozott, majd megerőszakolt egy nőt.

Adam Silver Joe Vardonnal (Cleveland.com) beszélgetett a jelenlegi és a következő kollektív szerződésről. A commish szerint úgy van kitalálva a jelenlegi CBA, hogy a játékosok hosszútávú szerződéseket kössenek, hiszen így tudják biztosítani magukat, de ezekkel az 1+1 éves kontraktusokkal hatalmas pénzügyi kockázatot vállalnak - nagyobbat, mint amennyit ők szeretnének. A másik dolog az, hogy úgy van kitalálva a rendszer, hogy arra ösztönözze a játékosokat, hogy maradjanak a csapataiknál. Tiszteletben tartja a szabadügynökpiacot, mindenki oda igazol, ahova akar, de beszélni fog a Játékosok Szakszervezetével arról, hogy kicsit módosítsanak a kollektív szerződés ezen részén, hogy egy kicsit még jobban megérje mindenkinek az adott klubjánál maradnia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus