Hírmorzsák 2016-08-01 (11:00)

Amare a Hapoel Jeruzsálemnél folytatja pályafutását. Draymond Green Greg Oden nyomdokaiba lépett. Greg Monroe azt szeretné, ha a Pelicanshez cserélnék. Gay beszélt Divaccal, most kicsit nyugodtabb. Beasley szerződése ma válik garantálttá, elvileg megtartja a Rockets. Ronnie Price a Thundernél? Dahntay Jonest kitette a Cavs. Willie Green segédedző lett a Warriorsnél. Elhunyt Dwight Jones. Boozer, Jamaal Franklin és Malcolm Thomas is Kínában játszanak a következő idényben.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy az NBA-től a múlt héten visszavonuló Amare Stoudemire eldöntötte, hogy az izraeli Hapoel Jeruzsálem együttesénél folytatja pályafutását - STAT társtulajdonosa a klubnak, és a hírek szerint hamarosan hivatalosan is bejelenti a dolgot, valószínűleg ma. Stoudemire jövő héten Izraelbe utazik az NBA Cares program keretein belül, de egyébként többször is szóba került a neve már az országgal kapcsolatban, mióta pár éve bejelentette, hogy anyai ágon zsidó származású. A Hapoelben 2013 óta van részesedése, mióta Ori Allon megvette a csapatot.

Szintén Stein jelentette Zach Lowe (ESPN) podcastjében, hogy Greg Monroe azt szeretné, ha a New Orleans Pelicanshez cserélnék. A magasember New Orleans-i születésű, szeretne hazatérni, de nem tudni, mennyi ennek a realitása most - a Pelicansnek így is van több magasembere és centere is, és azt sem igazán tudni, hogy mit adhatnak vagy akarnak adni érte.

A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay Sean Cunninghamnek (News10) elárulta, hogy beszéltek Vlade Divac elnökkel a legutóbbi interjúja óta. Azt nem mondja, hogy 180 fokos fordulat állt be abban, ahogy gondolkodik a helyzetről, de úgy érzi, hogy van némi idejük és esélyük a változtatásra, most azért egy kicsit nyugodtabb. Gay azt is elmondta, hogy nem műtötték meg az Achillesét, csak kezeléseket kapott - ő úgy fogalmazott, hogy "nem vágták fel".

Több egykori NBA-s is Kínában folytatja pályafutását. Carlos Boozer nem tér vissza a ligába, miután aláírt a Guandong Southern Tigers együtteséhez - a magasember az előző szezonban sehol nem játszott, miután 2014/15-ben még a Los Angeles Lakers játékosa volt. Malcolm Thomas 700.000 dollárért a Jilin Tigershez szerződött - ő legutóbb szintén 2014/15-ben játszott a ligában, akkor a Philadelphia Sixersnél. Érdekesség, hogy az egykori fehérvári Tony Crocker fél millió dollárért írt alá ugyanehhez a klubhoz. A Memphis Grizzlies 2013-as draftoltja, Jamaal Franklin 1.4 milliót kap a Shanxi Fenjiutól - ő már az előző évet is Kínában húzta le, akkor 34.9 pontot, 10.9 pattanót és 10.8 gólpasszt, tehát tripla-duplát átlagolt.

További rostermozgások. A Cleveland Cavaliers kitette keretéből Dahntay Jonest - a dobóhátvéd április 13-án, az alapszakasz utolsó napja előtt írt alá a csapathoz, akikkel bajnoki címet nyert. A Houston Rockets a hírek szerint megtartja Michael Beasley-t a következő idényre is - az erőcsatár 1.4 millió dolláros szerződése a következő szezonra ma válik garantálttá. Eric Pincus (Basketball Insiders) értesülései szerint Ronnie Price az Oklahoma City Thundertől 2 éves szerződést fog kapni - azt egyelőre nem tudni, hogy milyen konstukcióban, garantált vagy nem garantált lesz-e az összeg, és pontosan mennyi is.

A Golden State Warriors a szakmai stábot alakította, miután leszerződtették segédedzőnek Willie Greent. Az egykori dobóhátvéd 2014/15-ben még játszott az Orlando Magic színeiben, most pedig karrierje következő szakaszába lép.

A múlt héten elhunyt Dwight Jones, aki 10 évet lehúzott a ligában az Atlanta Hawks, a Houston Rockets és a Chicago Bulls színeiben 1973 és 1983 között, valamint annak az 1972-es amerikai válogatottnak volt tagja (legjobb pontszerzője és pattanózója), amely minden idők egyik leghírhedtebb kosármeccsén kikapott a szovjetektől az olimpiai döntőben.

A végére pedig Draymond Green maradt, akinek eddig idén nyáron azért vannak dolgai, akár a pályán, akár a pályán kívüli eseményeire gondolunk - Steven Adams és LeBron James nemiszerve után megvizsgálta a sajátját is, és úgy döntött, hogy jó ötlet kitenni snapchatre... Green természetesen elnézést kért ezt követően, és elmondta, hogy rossz gombot nyomott meg, privát üzentet akart küldeni, valamint hogy azonnal tudta, hogy hibázott. Szerinte minden ember egy gombnyomásra van attól, hogy valami oda nem illő dolgot tegyen ki egy nem megfelelő helyre, vele is ez történt most.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus