Hírmorzsák 2016-08-02 (21:00)

LeBronnak Jordan a motivációja innentől, megpróbál minden idők legjobbja lenni - az idei bajnoki cím többet jelentett számára, mint az első kettő. Jordan Blake Griffint választaná a Space Jam 2 főszereplőjének. JR Smith 23.000 dollárt pezsgőzött el az utóbbi másfél hónapban. Draymond Greennek 100.000 dollárt ajánlanak egy "felnőtt film" elkészítéséért. A Raptors rá akar menni Ibakára jövő nyáron. Ben Gordon visszatérne az NBA-be. James Jones marad a Cavsnél (1 év, 1.55 millió). JP Tokoto a Knicks, Jarod Uthoff a Toronto edzőtáborában. Goudelock (Maccabi Tel-Aviv) és Fredette (Shanghai Sharks) is az NBA-n kívül folytatják. Megvan a Timberwolves új segéd GM-je.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) adott interjút, amelyben elmondta, hogy a motivációja karrierje hátralévő részében az a szellem, amit üldöz - az a szellem, aki Chicagóban játszott. Az idén nyáron harmadik bajnoki címét nyerő James természetesen minden idők legnagyobbjára, Michael Jordanre gondolt. LeBron szerint más utat járt be, mint Jordan, aki hihetetlen dolgokat vitt véghez, és akire mindig is felnézett. Szerinte az is nagy dolog, hogy a legjobbak között emlegetik a nevét, de ha olyan dolgokat tud véghezvinni, hogy akár minden idők legjobb játékosaként is emlegethessék, az még nagyobb lenne. James azt is hozzátette, hogy az idei bajnoki cím többet jelentett neki, mint az első kettő.

Jordanhez és LeBronhoz kapcsolódik az is, hogy a hétvégi Jordan Flight Campben megkérdezték MJ-t a Space Jam folytatásáról - a Chicago legendája azt mondta, hogy ha rajta múlna, ő Blake Griffint választaná a főszerepre. James, mint jelen korunk legjobb játékosa, érthető választás, Griffin pedig a Jordan márka embere, ezért nem meglepő, hogy őt mondta az egykori klasszis dobóhátvéd.

A clevelandiekkel kapcsolatos bulvár, hogy az előbb említett Lee Jenkins információi szerint JR Smith nagyjából 23.000 dollárt költött a döntő óta csak pezsgőkre (és ezek csak a szétlocsolt italok), hogy megünnepelje csapata bajnoki címét.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy James Jones egy évre a veterán minimumért, 1.55 millió dollárért hosszabbított a clevelandi együttessel. A New York Knicks leigazolta JP Tokotót - edzőtábor-meghívót kapott a tavalyi draft 58. helyén kiválasztott swingman, aki az előző idényt a D-Ligában, az Oklahoma City Blue-nál töltötte (28.6 perc, 11.1 pont, 4.1 pattanó, 2.0 gólpassz, 1.64 szerzett labda), az orlandói nyári ligában pedig 27.0 perc alatt 10.2 pontot és 4.2 pattanót tett a közösbe meccsenként a Knicks színeiben. A Toronto Raptors Jarod Uthoffot szerződtette az edzőtáborra - a magasember az Iowáról érkezett, nem kelt el a drafton, a Sacramento Kings nyári ligás csapatában pedig 4.5 pontot, 2.3 pattanót és 1.0 blokkot átlagolt.

Két játékos is az NBA-n kívül folytatja karrierjét. Az előző idényt a Houston Rocketsnél befejező Andrew Goudelock az izraeli sztárcsapatnál, a Maccabi Tel-Avivnál fog kosarazni a most következő idényben, méghozzá 1.2 millió dollárért. A nagy reményekkel induló, de több helyen is megbukó Jimmer Fredette pedig Kínában, méghozzá Yao Ming együttesénél, a Shanghai Sharksnál fog játszani a 2016/17-es szezonban

Még egy igazolás volt, de az vezetőségben: a Minnesota Timberwolves új segéd GM-je Noah Croom - a szakember a Goodwin Sports Managementet hagyja ott, de dolgozott korábban a Memphis Grizzlies vezetőségében is.

Doug Smith (Toronto Sun) jelentette, hogy a Toronto Raptors Serge Ibaka iránt érdeklődik, szeretnék leigazolni a spanyol válogatott magasembert jövő nyáron - sokat segíthetne a Torontónak négyes poszton, hiszen hátul kiválóan védi a gyűrűt, támadásban pedig a kinti dobását tudnák használni. Más kérdés, hogy Masai Ujirinek elég nagy manőverekre lesz szüksége, ha le akarja igazolni Ibakát, ugyanis a 2017/18-ra játékosopcióval rendelkező, szerződéséből valószínűleg kilépő Kyle Lowry nélkül is 90 millió dolláron állnak a jövő nyári fizetéseket nézve, márpedig őt jó eséllyel meg akarják majd tartani, és a növekvő sapka miatt olcsó nem nagyon lesz (se az irányító, se Ibaka).

Az előző idényben sehol nem játszó Ben Gordon az ESPN-nek adott interjújában elárulta, hogy szeretne visszatérni az NBA-be. Gordon szerint mindig is használták a tripladobást a csapatok, de az utóbbi években egyre inkább. Érzése szerint még mindig képes magas szinten játszani, jó kinti dobó, úgyhogy reményei szerint ha erre van szüksége egy klubnak, akkor az számításba veszi őt is, mint lehetséges opciót. Azt is elmondta, hogy szeretne a ligában játszani, de bárhol máshol is kosarazna végre - mint ismert, Gordon életében először fog brit válogatott lenni a 2017-es Eb-selejtezőkön, többek között Magyarország ellen is pályára léphet majd.

A végére pedig Draymond Green maradt ezúttal, akinek 100.000 dollárt ajánlott fel Steve Hirsch, a Vivid Entertainment alapítója, ha megcsinálják a Drayzilla nevű felnőtt filmet... Hirsch azt mondta a TMZ Sportsnak, hogy látta Green snapchat fotóját, ami kikerült véletlenül a netre, és amelyen a Golden State Warriors erőcsatárának férfiassága látható, és el volt ájulva tőle - Green rendezheti az egészet, ő választhatja ki a helyszínt, a szereplőket, mindent, ha elvállalja. Kevéssé valószínű, hogy ennek lesz még folytatása...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus