Hírmorzsák 2016-08-03 (11:00)

James azt hitte, hogy Wade megkapja a Heattől azt a szerződést, amit Kobe a Lakerstől. BJ Armstrong szerint LeBronnak kerülnie kell az összehasonlítgatásokat, akkor előzheti csak meg Jordant. T-Mac csalódott volt, hogy Durant a Golden State-hez igazolt. Terry szerint a Warriors még nem szupercsapat. Egy szimuláció 83 győzelmet jósol a Golden State-nek. Myles Turner 15-20 pontot akar átlagolni és bajnok akar lenni a Pacersszel a most következő idényben. A Team USA egy hajón szállt meg a riói ötkarikás játékok idejére. Bogut zuhanyfüggönyt kénytelen összerakni az olimpiai faluban. Alan Anderson a Clippersnél (1 év, 1.5 millió). Andrew Andrews a Hornets edzőtáborában.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade LeBron Jamesszel és Chris Paullal nyaralt, ami után Carl Championnek (ESPN) elmondta, hogy nem hitték el barátai, hogy nem kapta meg a Miami Heattől azt a szerződést, amit szeretett volna. Elmondása szerint LeBron Miamiben mindig is arról beszélt, hogy ő (Wade) majd olyan lesz, mint Kobe Bryant a Los Angeles Lakersnél, és így megkapja majd ugyanazt a szerződést. Wade szerint igazából azt sem értették Paulék, hogy hogyan és miért lett szabadügynök, mikor nem kellett volna annak lennie.

Tegnap este volt arról szó, hogy LeBron motivációja Michael Jordan üldözése, ezzel kapcsolatban nyilatkozott MJ egyik volt chicagói csapattársa, BJ Armstrong, aki Chris Broussardon (ESPN) keresztül üzent LeBronnak, hogy ne tegye ezt. Szerinte egy szellem üldözése egy látszatvilágba viszi az embert, ebben pedig nem győzhet James. Lehet a legjobb kosaras, de erre megvan a megfelelő minta, és úgy nem fog menni neki, ahogy Jordannek, mert teljesen mások a körülmények, minden más. LeBron annyit tehet, hogy minden helyzetből kihozza a maximumot, amibe csak kerül, minden szituációban neki kell dominálni. Armstrong azt üzente LeBronnak, hogy ha a legjobb akar lenni, akkor az összehasonlítgatásoktól meg kell szabadulnia - ezt csinálta Jordan is, mert rájött, hogy másképp nem megy. Ha Jordannél jött elő például, hogy ki a legjobb kettes, ő vagy Jerry West, hogy ki éppen a legjobb játékos az NBA-ben, vagy hogy ki hány bajnoki címet nyert, mindig mérges lett. Armstrong szerint LeBronnak minden pillanatot ki kell használnia a pályán, hogy bizonyítsa, ő a legjobb.

Ha valaki fejlődik, neki is azt kell tenni, mert például Jordan sem azért ment el az olimpiára, hogy bohóckodjon, hanem hogy bizonyítsa, ő a legjobb. Jamest nem ismeri, de a mai játékot nézve tudja, hogy Michael Jordan mentálisan teljesen egyedi, különleges játékos volt, mert mindig úgy játszott, hogy megmutassa, ki a legjobb - akár a 84-es, akár a 92-es olimpián, a nyári ligában, edzéseken, mindenhol. Még az edzőivel is ez volt a helyzet mindaddig, amíg nem volt már mit bizonyítania. Armstrong azt is hozzátette, hogy azért is mondja ezt el, hogy a most következő generáció játékosai tanuljanak belőle, hogy ha pályára lépnek, mindent ki kell adniuk magukból. Jordan volt a legjobb játékos edzéseken is - ha előtte való nap 40 percet játszott, a másnapi tréningen akkor is úgy mozgott, mint azok, akik nem kerültek pályára azon a találkozón. Azzal zárta mondandóját Armstrong, hogy végül úgyis tudni fogjuk, hogy sikerült-e LeBronnak minden idők legnagyobb játékosává válni - onnan, hogy abbahagyták-e az összehasonlítását másokkal vagy sem.

Térjünk át egy kicsit a Golden State Warriorsre, Tracy McGrady ugyanis csalódott volt Kevin Durant csapatváltásával kapcsolatban. T-Mac Chris Gaine-nek (Complex Sports) adott interjút, amelyben elmondta, hogy szabadügynök volt KD, így nem azt érezte gondnak, hogy elhagyta a kiscsatár az Oklahoma City Thundert, hanem azt, hogy a címvédő ellen 3-1-re vezettek a nyugati döntőben, onnan kikaptak, és ilyenkor szerinte egy igazi versenyzőtípus megpróbálná ugyanazzal a csapattal megverni a legyőzőjét. McGrady szerint Russell Westbrook Top5 játékos, a Thunder pedig bajnokesélyes gárda volt Duranttel együtt - ezt megmutatták, hiszen a Warriors ellen egy nagy összezuhanás miatt kaptak csak ki, pont ezért volt borzasztóan csalódott a dolog miatt, hogy átigazolt Durant az oaklandiekhez. Azt szerette volna, ha KD marad az Oklahoma Citynél.

McGrady azt is elmondta, hogy a 93 milliós sapkával esélytelen volt megfékezni a szupercsapatok összeállását. Az ő idejében egy sztár volt egy csapatban: ő ott volt az Orlando Magicnél, a Boston Celticsnél Paul Pierce, a Philadelphia Sixersnél Allen Iverson, a Toronto Raptorsnél Vince Carter, a Milwaukee Bucksnál pedig Ray Allen - kiegyensúlyozott volt a liga, nagy volt a versengés, és nem összeálltak a játékosok, hanem megpróbálták egymást legyőzni.

A jelenleg csapat nélkül álló Jason Terry a Yardbarkernek azt nyilatkozta, hogy szerinte a Golden State még nem szupercsapat. Terry felhozta példának Lew Alcindort és Oscar Robertsont, Kareem Abdul-Jabbart és Magic Johnsont hogy bemutassa, régebben minden csapatnak volt 2-3 sztárja, mégsem hívták őket szupercsapatnak. A veterán hátvéd olvasatában ez a jelző inkább a pályán elért sikerek után jár, nem a papíron összerakott keretek után - neki például a San Antonio Spurs szupercsapat, hiszen 5 bajnoki címet nyertek Manu Ginobilivel, Tony Parkerrel és Tim Duncannel. Azt is hozzátette Terry, hogy a potenciál ott van természetesen ebben a Warriorsben, hiszen két MVP is szerepel majd náluk.

Ha már a Golden State-ben rejlő lehetőségek, akkor itt érdemes megjegyezni, hogy Lee Jenkins (Sports Illustrated) forrásai szerint egy csapatnál végeztek némi szimulációt a játékosok értéke alapján, és ez végül 83 győzelmet jósolt a 2015-ös bajnoknak - hiba van valahol a rendszerben... A Cleveland 64 sikerrel a második lett.

Az Indiana Pacers magasembere, Myles Turner Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. Turner elmondása szerint elég jó szezonra számít magától, egyénileg elég komoly számokat fog érzése szerint produkálni, és sokféleképpen tudja segíteni az együttest. 15-20 pontos átlagot szeretne, ami elég nagy vállalásnak tűnik, de úgy érzi, hogy nagyon is képes erre. Csapatszinten sokáig akarnak jutni a rájátszásban, és mint mindannyiuknak, neki is a bajnoki gyűrű megszerzése a célja - nem látja, miért ne érhetnék ezt el akár a következő idényben. Tudja, hogy bárki beszélhet erről, de nagyon magabiztos játékosnak tartja magát, az önbizalmával együtt pedig jönnek a nagy ambíciók is. 

Dan Woike (Orange County Register) értesülései szerint Alan Anderson a Los Angeles Clippers csapatánál folytatja pályafutását 1 évre 1.5 millió dollárért - a swingman tavaly alig játszott, 13 mérkőzésen szerepelhetett csak, mivel többször meg kellett műteni bokáit. A Charlotte Hornets edzőtábor-meghívót adott Andrew Andrewsnak - a Washington egyetemen idén nyáron végzett, 23 éves irányító 20.9 pontjával a Pac-12 konferencia legjobb pontszerzője volt az előző idényben, 40.1%-kal dobta a hármasokat, volt még 5.7 pattanója és 4.9 gólpassza is.

A Team USA közben megérkezett Rióba, de nem találták megfelelőnek az olimpiai falut, ezért úgy döntöttek, hogy a Silver Cloud nevű, 0-24-ben védett és golyóálló falakkal rendelkező luxushajón szállnak meg - nemcsak a férfiak, hanem a nők is, de a válogatott egyik képviselője szerint nem ők az egyetlen vendégek a hajón. Nem újdonság ez egyébként, 2004-ben, Athénben is ugyanígy egy hajón szálltak meg - igaz, nem jó ómen, hiszen tudjuk, hogy ott nem sikerült aranyérmet nyerniük végül.

A végére pedig Andrew Bogut maradt, aki az ausztrál válogatottal szintén megérkezett Rióba, az olimpiai faluba, de szintén nincs elájulva a körülményektől. Feltett egy képet is, amin egy zuhanyfüggönyt próbál összerakni, mivel az nem volt a fürdőszobájukban, és ki is írta, hogy így legalább tudnak tusolni, és nem árasztják el a helyet. Voltak egyébként gondok már a faluban: pénteken volt egy tűzeset, a kiürítés közben pedig több ember bejutott és elloptak egy laptopot is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus