Hírmorzsák 2016-08-03 (21:00)

Derek Fisher játékosként térne vissza az NBA-be. DeRozan továbbra is úgy fog játszani, mintha szerződésért kaparna. Nowitzki több pénzt kapott, mint amennyit kért. Cuban a Parsons-Barnes "cseréről" beszélt. Ingram napi hatszor eszik, még 10 kilót akar hízni a szezonnyitóig, de még a növést sem fejezte be. George Hillnek nem hangpostán, hanem direkt telefonbeszélgetés keretein belül mondta el Larry Bird, hogy a Jazzhez cserélték. Chasson Randle a Knicks edzőtáborában.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint Derek Fisher újra elkezdett edzeni annak reményében, hogy játékosként visszatérhet az NBA-be, vagy ha oda nem, akkor Kínában szerződést kap. Az egykori dobóhátvéd 2014 nyarán állt edzőnek, de az előző idény közben menesztették őt a New York Knicks kispadjáról - idén nyáron már 42 éves lesz, ezzel ő lenne a liga legidősebb játékosa. Fisher tegnap rakott ki videókat facebook-oldalára, amelyben utalt rá a hashtagekkel, hogy még visszatérne.

Ha már Knicks, akkor itt lehet megemlíteni a mai egyetlen szerződtetést: Frank Isola (New York Daily News) információi szerint Phil Jacksonék egyéves, részlegesen garantált kontraktust, tehát gyakorlatilag edzőtábor-meghívót adtak Rosco Allen egykori csapattársának, Chasson Randle-nek.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan fizetésében 180%-os emelkedés következett be - éves bére 9.5 millió dollárról nő a következő idényre 26.54 millióra -, de a játékos Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy nem változik a hozzáállása - továbbra is úgy fog játszani, mintha új szerződésért kaparna, még ha elég brutálisan hangzik is az a növekvés, ami a fizetésében bekövetkezett. Tudta, hogy mi teszi boldoggá, hogy hol akar játszani, így minél gyorsabban túl akart esni a tárgyalásokon. Az is sokatmondó volt neki, hogy a csapat is le akarta zárni az ügyet, mielőtt bármelyik másik együttes beszélhetett volna vele.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Brandon Robinsonnal (CBS Sports) Dirk Nowitzki új szerződéséről beszélt - mint ismert, a német legenda 2 évre 50 milliót kap. Megmondták a játékosnak és ügynökének, hogy mondjanak egy összeget és megkapják, de eredetileg is kevesebbet mondtak, mint amennyit a csapat akart adni. Cuban megmondta Nowitzkiéknek, hogy több pénz van, aztán még több lett, és a végén úgy voltak vele, hogy ami van, azt viheti nyugodtan Dirk. Mindenképpen kétéves szerződést akartak egy csapatopcióval a második évben, mert Nowitzki nem akar visszavonulni, és nem szerették volna, ha mindenhol arról kérdezgetik, hogy abbahagyja-e év végén vagy sem. A csapatopció lehetőséget ad nekik, hogy ha találnak jövőre valakit, annak oda tudjanak adni egy nagyobb összeget, ha meg nem, akkor megint Nowitzki kapja, ahogy idén is.

Cuban beszélt arról is az ESPN Radio "The Afternoon Show" című műsorában, hogy Chandler Parsons elengedése és Harrison Barnes megszerzése, tehát gyakorlatilag kettejük cseréje nem kosárlabda-szempontok alapján született döntés volt, bár részletekbe nem akart belemenni - lehet, hogy pályán kívüli problémákra gondolt. A tulaj szerint Parsons egy nagyon képzett, kiváló játékos, de Barnes más típusú kosaras - magasabb, hosszabb végtagjai vannak, atletikusabb és fiatalabb. Parsons sem kapta meg a lehetőséget a Houston Rocketsnél, hogy Dwight Howard és James Harden mellett kiteljesedhessen, csak megvillantotta tehetségét, és eddig Barnes is hasonló helyzetben volt a Golden State Warriorsnél. Ők megadják az esélyt a kiscsatárnak, és Cuban úgy gondolja, hogy Barnes élni is fog vele.

A Los Angeles Lakers idei 1/2-esét, Brandon Ingramet megpróbálják hízlalni - hatszor eszik egy nap, ami elmondása szerint kicsit beteges már, de próbálja magát tartani ehhez. A draft után Ingram azt nyilatkozta, hogy nagy motivációt jelent számára, hogy mindenki elmondja, mennyire vékony - be akarja bizonyítani, hogy ez nem számít. Így is eljutott idáig, és nem számított, mennyi a súlya, mikor az ellenfeleivel fel kellett vennie a küzdelmet. Ingram az utóbbi egy évben több mint 10 kilót hízott, de még így is alig több mint 85 kiló, és 95 kiló akar lenni a szezonnyitóra. A játékos édesanya azt mondta, hogy Ingram még a növést sem fejezte be, állítólag 2-5 centivel még magasabb lehet a kiscsatár.

Borzasztóan nagy jelentősége nincs, de az Indiana Pacers twitterfiókja jelezte, hogy Larry Bird rendes telefonbeszélgetés keretein belül mondta meg George Hillnek, hogy elcserélték a Utah Jazzhez - hetekkel ezelőtt volt arról szó, hogy Scott Agness (Vigilant Sports) értesülései szerint hangpostán közölték az irányítóval a hírt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus