Hírmorzsák 2016-08-04 (11:15)

Faried eladó, a Thunder és a Pelicans vinné. Westbrook 3 évre 85 millió dollárért hosszabbított az OKC-vel. Derek Fisher nem akar görcsösen visszatérni a ligába játékosként, de nem zárkózik el a dologtól. Sam Mitchell szerint a szakmai stáb és a vezetőség menesztésének mikéntje miatt vonulhat vissza Garnett. Towns hisz benne, hogy egy nap a liga legjobb játékosa lehet, de nem tartja magát sztárnak. Wiggins 720-as zsákolást próbálgat (videó). Devin Booker szeretné egész karrierjét a Sunsnál tölteni, Nash nagy hatással volt rá (is). A Team USA luxushajója az olimpiai faluval összehasonlítva.

Sam Amico (Amico Hoops) információi szerint a Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried eladó - ebben semmi meglepő nincs, jó ideje vihető a kosaras a coloradóiaktól -, és Amico úgy tudja, hogy az Oklahoma City Thunder mellett a New Orleans Pelicans érdeklődik még iránta. Ezt az infót óvatosan kell azért kezelni, Amico az egyik legmegbízhatatlanabb újságíró az NBA környékén.

A hajnal híréről már külön is beszámoltunk: a Thunder hosszabbított Russell Westbrookkal, aki a következő három évben valamivel több mint 85 millió dollárt kereshet, igaz, a harmadik év játékosopciós. Ezzel annyi dőlt el, hogy Westbrook 1 vagy 2 évvel később lesz szabadügynök - az szinte biztos, hogy idén nyáron nem cserélik, de a csapat szereplésétől és a jövő nyári szabadügynökök döntésétől függően újra felmerülhet majd a téma.

Tegnap este volt róla szó, hogy Ian Begley (ESPN) forrásai szerint Derek Fisher játékosként visszatérne a ligába. A két éve vezetőedzőnek álló (ex-)irányító azt írta ezt követően twitteren, hogy azóta is folyamatosan edz, mióta abbahagyta a játékot 2014-ben. Amennyiben egy NBA-csapat érdeklődik iránta, akkor nyitott a beszélgetésre, de jelenleg egyáltalán nincs a tervei között, hogy mindenképpen azonnal újra játsszon.

A Minnesota Timberwolves egykori vezetőedzője, Sam Mitchell még mindig nem tette túl magát azon, ahogy menesztették a nyár folyamán. Mitchell a Sirius XM NBA Radio legutóbbi adásában azt nyilatkozta, hogy ő, Milt Newton GM és a szakmai stáb úgy érezte, hogy jó irányba haladnak, és hogy elég jó munkát végeztek ahhoz, hogy kapjanak még 1-2 év bizonyítási lehetőséget. Glen Taylor tulajdonos állítólag azt jelezte nekik, hogy maradnak is az együttesnél, aztán két órával az utolsó meccsük előtt hívta fel őt a tulaj, hogy azt mondja, más irányba fognak haladni. Mitchell szerint ők továbbléptek, de Kevin Garnett például nagyon érzékeny ember - sok embert elbocsájtottak idén nyáron, és az egész mikéntje rossz szájízt hagyott sok mindenkiben, köztük Garnettben is. Mitchell iinformációi szerint még mindig nem döntött a legenda, hogy befejezi-e vagy sem - nagyon szomorú lenne, ha utolsó minnesotai éve így fejeződött volna be.

A Minnesota új csillaga, Karl-Anthony Towns Jon Hale-lel (Courier Journal) beszélgetett, az újságíró pedig rákérdezett, hogy lehet-e Towns egy nap a világ legjobb játékosa. A center azt válaszolta, hogy természetesen úgy gondolja, igen - elég magabiztos, úgy érzi, minden tehetsége megvan ehhez, és csak rajta múlik innentől, hogy ezt ki is hozza magából. Towns szerint az NBA-ben mindenkiben benne van ez a lehetőség, csak azon múlik, ki fektet bele több időt és munkát, illetve ki lesz elég szerencsés. Úgy érzi, a Minnesotánál az egyik legjobb helye van az egész ligában. A magasember 18.3 pontot, 10.5 pattanót és 1.7 blokkot átlagolt már első évében is, de elmondása szerint nem tekint magára sztárként. Ő egy NBA-játékos, amiért megdolgozott, de megtanulta, hogy szerénynek és alázatosnak kell lennie - elég jó morális értékeket neveltek belé.

Még mindig maradjunk a Minnesotánál, Zach LaVine-nek ugyanis kihívója akadhat a zsákolóversenyen - Andrew Wiggins 720 fokos zsákolást próbálgat:

A Phoenix Suns dobóhátvédje, Devin Booker Jeramie McPeekkel (SLAM Magazine) beszélgetett, és elmondása szerint szeretne azok közé a játékosok közé tartozik, akiket ledraftol egy együttes, majd az egész karrierjüket annál a klubnál töltik. Steve Nash került szóba az interjú ezen szakaszában, aki többféleképpen is motiválta őt, többek között az is nagyon tetszett neki, amilyen fogadtatásban részesült a kanadai ikon, mikor a csapat Halhatatlanjai közé került beiktatásra. Az emberek még ma is viselik Nash mezét a városban, és szeretne ő is ilyen játékossá, legendává válni. Booker szerint Nash rengeteg ember életére volt befolyással, és nemcsak Amerikában, hanem Kanadában és szerte a világon. Hihetetlen szerinte, hogy mi mindenre képes egy ember csak azzal, hogy sportol.

A végére pedig a Team USA luxushajója maradt, amit ezen a linken nézhettek meg kicsit részletesebben - arról volt szó tegnap délelőtt, hogy ezen a "bárkán" fognak lakni az amerikai kosárválogatott tagjai a riói ötkarikás játékok ideje alatt. Kontrasztként ott van a cikk alján Matthew Dellavedova, aki az ausztrálokkal az olimpiai faluban húzta meg magát, egy kicsit más körülmények között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus