Hírmorzsák 2016-08-04 (20:45)

Curry és LeBron holtversenyben a legesélyesebbek a 2016/17-es MVP-címre a fogadóirodák szerint - Rose és Love is a Top30-ban. World Peace szerint lazán átlagolt volna 15-20 pontot a tavalyi Lakersben, ha lehetőséget kap. Luke Walton meglepődött, hogy Durant a Warriorshöz igazolt. Wade november 10-én térhet vissza Miamibe? New Orleans egyre közelebb a 2017-es All-Star gála megrendezéséhez. Neil Olshey szerint Lillard és McCollum is lassan pályafutásuk csúcsára érnek, nincs annyi idejük várni, mint azt az emberek hiszik. Oklahoma Cityben "No KD" zónává alakította az egyik tanár a termét. Kanter a Lakers-drukkereket cukkolta twitteren. Rudez a Magicnél? DeAndre Liggins a Cavsnél.

A Bovada kiadta a 2016/17-es idényre az első oddsokat az MVP-címre - nem meglepő módon LeBron James és Stephen Curry a legesélyesebbek rá.  A Cleveland Cavaliers döntő MVP-je, illetve a cím kétszeres védője is 15 a 4-hez fizetnek, mögöttük 4 az 1-hez jön Russell Westbrook, 8 az 1-hez pedig Curry csapattársa, Kevin Durant. A listát ezen a linken megtaláljátok - érdekesség, hogy Derrick Rose-nak és Kevin Love-nak is megvan a helye a Top30-ban.

A Los Angeles Lakerst irányító Luke Walton az SI Now-nak adott interjújában elmondta, meglepődött, hogy Durant a Golden State Warriorshöz igazolt, mert komoly előnyben volt az Oklahoma City Thunder ellenük a nyugati döntőben, 3-1-ről meg kellett volna nyerniük azt a párharcot. A tréner azt gondolta, hogy ha valaki ilyen közel kerül ahhoz, hogy megint a döntőbe jusson, az elég jó motiváció arra, hogy maradjon a csapatánál.

A Portland TrailBlazers az idei nyárnak elég sok sapka alatti hellyel futott neki, a következő négy idényre azonban rengeteg pénzt elköltöttek - leigazolták Evan Turnert, új szerződést kapott Mo Harkless, Allen Crabbe és Meyers Leonard, valamint hosszabbítottak CJ McCollummal is. Neil Olshey GM Zach Lowe-nak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy a kedvező szerződéssel rendelkező jó játékosokat többre tartják a capspace-nél, főleg egy olyan ligában, ahol mindenkinek van sapka alatti helye, vagy legalábbis csinálhat. Olshey szerint a Blazersnek nincs annyi ideje várni, mint amennyit az emberek hisznek, Damian Lillard már 26, CJ McCollum pedig 24 éves, lassan pályafutásuk legjobb időszakába érkeznek. Egyébként sem lett volna jövő nyáron sapka alatti helyük, ezért döntöttek úgy, hogy McCollummal már most hosszabbítanak. Terry Stotts vezetőedző annyit mondott, hogy akkora javulás valószínűleg nem várható tőlük, amennyit a fizetések mutatnak, de edzőként nem foglalkozik ezekkel a pénzügyekkel, csak a fejlődést tartják szem előtt, ez a legfontosabb céljuk.

A hivatalos jövő évi menetrendre a jövő hét elejéig várni kell a hírek szerint, de Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint Dwyane Wade először november 10-én tér vissza a Miami Heathez, ezúttal már vendégként, a Chicago Bulls színeiben.

Szintén nem hivatalos még, de Scott Kushner és Brett Dawson (Advocate) információi szerint New Orleans város vezetői egyre közelebb állnak a megállapodáshoz az NBA-vel, hogy megrendezhessék a 2017-es All-Star gálát. Mint ismert, Charlotte-tól elvette a rendezés jogát a liga, miután az azonos neműekhez vonzódók elleni törvényeket hoztak North Carolina államban.

A Cleveland Cavaliers edzőtábor-meghívót adott DeAndre Ligginsnek - a dobóhátvéd a 2011-es draft 53. helyén kelt el, az Orlando Magic választotta ki, játszott a két floridai klubnál, a Magicnél és a Miami Heatnél, valamint az Oklahoma City Thundernél, idén bajnoki címet nyert a D-Ligában, 2014-ben és idén is a legjobb védőnek választották a D-Ligában, a Cavs nyári ligás csapatában pedig 5.9 pontot, 5.0 pattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt. Volt egy másik igazolás is: Nikos Varlas (EuroHoops) értesülései szerint az Orlando Magic megegyezett Damjan Rudezzel egy egyéves szerződésben - a részletek nem ismertek. Ezzel a forrással azért vigyázni kell - ő az, aki Hanga Ádám barcelonai igazolását bejelentette a hét elején.

A jelenleg csapat nélkül álló Metta World Peace-szel készített interjút az ESPN, és feltették neki azt a kérdést, hogy jelenleg tárgyal-e bármelyik franchise-zal. MWP azt válaszolta, hogy vár a klubokra, de még mindig képes NBA-szinten játszani, ez szerinte nem is kérdés. Vannak olyan helyzetek, hogy nem kerülnek a játékosok pályára, de ő egyáltalán nem lett mérges ettől sem, buzdította, segítette csapattársait. A sokszor vicces nyilatkozatairól ismert játékos elmondása szerint 15-20 pontot könnyedén átlagolt volna, amennyiben lehetőséget kapott volna a Los Angeles Lakersnél. Ha az történik, mint az előző idényben (nem küldik pályára), ő még mindig tud segíteni egy csapatot, de az idegesíti igazán, hogy az emberek azt hiszik, nem tud már jó teljesítményt nyújtani - ezt személyes sértésnek veszi.

Oklahoma City-ben Mr. Hein készül a holnapi tanítási napra - ezt a képet rakta ki, amin jól látszik, az ő tanterme bizony "No KD Zone". Ott nem lehet a könnyebb utat keresni, nem hagyhatja cserben senki a tanárt és ő sem fog cserébe senkit cserben hagyni, a kihívások elöl pedig nem hátrálhat meg senki.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter maradt, aki a Lakers-szurkolókkal trollkodott twitteren. Mint ismert, ma hajnalban Russell Westbrook hosszabbított a Thunderrel, márpedig ő volt az aranysárga-lilák egyik kiszemeltje a következő nyárra. A török játékos annyit írt ki, hogy "ne frissítsetek tovább, a hír igaz", és kitette hozzá ezt a képet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus