Hírmorzsák 2016-08-05 (11:00)

Westbrook számára fontos a hűség - azért nem várt még egy évet, mert tudta, hogy maradni akar. A tegnapi napot Oklahoma City polgármestere Russell Westbrook Napnak nevezte el a városban. Durant örül Westbrook hosszabbításának, de még nem gratulált neki személyesen - elég érzékeny téma a jelenlegi kapcsolatuk. A játékosok kiosztották a saját maguk által megszavazott díjakat. Kemba Walker nem örül a távozóknak. Kanter Durantnek is odaszúrt egyet. Irvinget az arccserélő alkalmazás hozta nehéz helyzetbe (videó). JR Smith bajnoki ünneplésnél viselt pólója és a Rebook Shaq Attack is megvásárolható. Stephen Jackson visszatér a ligába. Mike Krzyzewski ideges a Kína elleni nyitómeccs előtt.

Tegnap este sajtótájékoztatót tartott Russell Westbrook, aki tegnap hajnalban 2+1 évre hosszabbított az Oklahoma City Thunderrel 85.7 millió dollárért. Westbrook azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy sehol máshol nem lenne szívesebben, mint Oklahoma Cityben - lényegében ez a város nevelte fel, 18-19 éves kora óta játszik itt. Csak jót kapott az emberektől, jóban és rosszban is kitartottak mellette, ezt pedig nagyra értékeli, ezért mivel lehetősége volt megmutatni lojalitását, természetesen kihasználta a helyzetet, a hűség nagyon fontos számára. Arra is rákérdeztek, hogy miért most hosszabbított és nem jövő nyáron, erre pedig annyit válaszolt, hogy nem kell várni, ha tudja az ember, hol akar lenni. Westbrook szerint Durant távozása néhány új dolog felé utat nyitott számára - szerinte ez a legjobb hely és a legjobb csapat számára. Szeret a Thundernél lenni és maradni akart.

Durantről annyit mondott még Westbrook, hogy ugyanúgy tudta meg azt, hogy a kiscsatár a Golden State Warriorshöz igazolt, mint ahogy mindenki más. A szabadügynökpiac elején beszéltek, utána nem, és egy üzenetet kapott KD-től, mikor eldöntötte, hogy továbbáll. Westbrook elmondása szerint fognak beszélni, hiszen 8 évet töltöttek együtt, azon nem lép csak úgy át az ember.

Ugyanide tartozik, hogy Oklahoma City polgármestere, Mick Cornett 2016. augusztus 4-ét Russell Westbrook Napnak nevezte el a városban.

Volt csapattársát, Kevin Durantet is megkérdezték Westbrook hosszabbításáról, amire annyit mondott, hogy ő a ligában minden játékosnak örül, aki azt csinálhatja, amit szeret. Ez a szerződés jó Westbrooknak, a családjának és az embereknek is Oklahoma Cityben, akik annyira szeretik őt nézni és azt, hogy a csapatukban van. Ő mindenkihez pozitívan áll hozzá, senkinek nem kíván rosszat, Westbrooknak is örül. Továbbra sem beszélt egykori csapattársával, és nem fogja külön megkeresni a hosszabbítás miatt sem, mert szerinte érzékeny téma a köztük lévő jelenlegi kapcsolat. Persze mindenkinek megvan a véleménye, hogy mit kellene csinálnia, de senki nem tudja, hogyan zajlott le ez az egész. Megvárja, míg lecsillapodnak a kedélyek, kicsit megnyugszik mindenki. Megmondta már korábban is, hogy beszélni fognak, de továbbra sem tudja, hogy mikor.

Westbrook maradása ellenére Durant továbbra is úgy érzi, hogy jó döntést hozott azzal, hogy a Golden State-hez igazolt, csak a kívülről érkező kritika egyre hangosabb, amit nehezen tud kezelni, illetve nehezen tudja elengedni a füle mellett a folyamatosan rázúduló negatív dolgokat. Ahogy halad az idő, úgy lesz egyre jobb minden, de egyelőre még azért nagyon más az élete, mint volt Oklahoma Cityben - nem rendezkedett be még Oaklandben, nem tudott még a csapattársaival lenni. Továbbra sem tudja, hogyan fognak működni a dolgok, hogy mennyire új lesz neki ez az egész, de a lényeg a kosárlabda - bárkivel tud együtt játszani, és bármilyen rendszerbe be tud illeszkedni. Egyszerűen hozzá kell majd szoknia a Warriorshöz, az új csapathoz.

Tegnap este kiosztották a játékosok által megszavazott díjakat a Players Voice Awards 2016 keretein belül - a nyerteseket és a részleteket ezen a linken megtaláljátok.

Stephen Jackson instagramon jelezte az őt követőknek, hogy az orvosok zöld utat engedtek neki, hogy visszatérjen az NBA-be, és ugyan részleteket nem akar elárulni, de azt kijelentette, hogy ez meg is fog történni.

A Team USA szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski Marc Steinnek (ESPN) elmondta így az olimpia kezdete előtt, hogy semmit nem könnyű elérni, és ha az emberektől folyamatosan azt hallják, hogy ők a legjobbak, az megnyugtathatja őket, és elhihetik, hogy tényleg azok. A pályán azonban bizonyítani is kell mindezt, mert mondhatnak bármit az emberek, nekik a játékukkal alá kell támasztani, hogy tényleg ők a legjobbak - remélhetőleg ez menni is fog nekik. A Duke egyetem legendás mestere azt mondta, hogy ideges a Kína elleni nyitómeccs előtt (49 és 50 ponttal verték őket a felkészülés során). Krzyzewski szerint mindenki úgy gondolja, hogy már az érmes helyekért küzdenek, de ez nem így van, odáig el is kell jutniuk.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) elmondta, hogy nagyon nem örül annak, hogy Al Jefferson, Jeremy Lin és Courtney Lee is távoztak az együttestől, de ilyen az NBA, minden évben lesznek új csapattársai, ezt ő is jól tudja. Szerette volna, ha Jeffersont megtartják, mert sokat segített a jó irányba terelni a franchise-t. Lin távozását is sajnálja, de egyben örül is az irányítónak, mert megérdemelte, hogy kezdő legyen - nagyszerű játékosnak tartja, aki az előző idényben bizonyított is, mivel amikor neki nem ment, akkor Lin sokszor kisegítette és vitte a csapatot a hátán. Walker úgy gondolja, hogy a távozók miatt kicsit leírják majd őket, de azt is elmondta, hogy ez motiválja a társaságot.

A Cleveland Cavaliers sztárja, Kyrie Irving az új Foot Locker reklámban az arccserélő program áldozata lett:

A Cavs másik hátvédjének, JR Smith-nek a bajnoki ünneplés közben viselt pólóját lehet megvenni 74.99 dollárért a Neverabilián. A leírás szerint az öltözék 78.09% nitrogén, 20.95% oxigén, a maradék pedig abból a bizonyos pipából származik...

Ennél kézzel foghatóbb az az 1000 darab, Shaquille O'Neal által aláírt Shaq Attack, amit elég borsos, 999.32 dolláros áron lehet megvásárolni. A Rebook Shaq Attack volt O'Neal első signature cipője az NBA-ben, és a center méretében, amerikai számozás szerint 22-esben lehet majd kapni (az európai szabvány szerint nagyjából 56-57-es).

A végére ma délelőtt is Enes Kanter került, aki a tegnap esti trollkodás mellett még egyet odaszúrt, ezt Durantnek szánta Westbrook hosszabbítása után: KD The Players' Tribune-ban megjelent júliusi bejelentését "photoshoppolta" át egy kicsit:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus