Hírmorzsák 2016-08-05 (22:00)

Clarkson olyan példát akar mutatni a munkamoráljával, amilyet Kobe mutatott nekik. A Thunder jövő nyáron rá akar menni Blake Griffinre - gond van az erőcsatár és Chris Paul között? Paul George már elkezdte a tárgyalásokat a Pacersszel a hosszabbításról - jön a PG1 cipő a Nike-tól. Porzingis a palánk alatti játékán dolgozik. Matt Barnes szerint ő csak azt tette Fisherrel, amit minden igazi férfi tett volna, sokan elismerésüket fejezték ki irányába. Cuban szerint Seth Curry a Kings rossz rendszere miatt nem tudott kiteljesedni, náluk mindenki életét meg fogja könnyíteni a hátvéd.

A Los Angeles Lakers hátvédje, Jordan Clarkson Christoper Casonnek (Hyperbeast) adott interjút, amelyben elmondta, hogy Kobe Bryant azt tanácsolta nekik, folyamatosan dolgozzanak a játékukon, és próbáljanak meg együtt fejlődni - ez járt a fejében a szabadügynökpiac alatt is. A 24 éves Clarkson elmondta, hogy megpróbálja ő is átadni a jótanácsokat a fiatalabb csapattársainak, mindemellett próbál olyan példát állítani eléjük a munkamoráljával, amilyet Kobe mutatott nekik. A tripladobásán, a festékben ütközésekkel együtt a befejezéseken, illetve a helyzetkreálásán is dolgozik idén nyáron - erről annyit mondott, hogy szabadabb, gyorsabb rendszerben fognak játszani, erre próbál minél jobban felkészülni. Várja már a szezon kezdetét, mert nagyon sok tehetséges fiataljuk van, de rengetegen kételkednek bennük és kritizálják őket. Szeretné elhallgatatni a negatív hangokat, és nagyon szeretné már, hogy csapatként fejlődjenek.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) lehozta azt, amit egyébként már pár hete lehetett hallani egyszer: az Oklahoma City Thunder rá fog menni a nyáron Blake Griffinre. A Los Angeles Clippers erőcsatára szabadügynök lesz, és Wojnarowski úgy tudja, hogy gond van közte és Chris Paul között - az irányító egyébként szintén szabadon igazolhat majd bárhova egy év múlva.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George állítólag azt mondta Bob Kravitznek (WTHR.com), hogy elkezdték a tárgyalásokat szerződése meghosszabbításáról, igaz, elég kezdeti állapotban vannak a beszélgetések. A szándékban sok meglepetés nincs, egy valami miatt érdekes ez a hír: még 2+1 játékosopciós évig szerződése van a játékosnak a Pacersszel, jó korán elkezdenek tárgyalni a közös folytatásról. Szintén George-hoz tartozik, hogy megkapja a Nike-tól karrierje első signature cipőjét, ami a PG1 nevet fogja viselni - nem sokára tehát a George nevével ellátott surranókat is meg lehet majd venni.

A New York Knicks feltörekvő csillaga, Kristaps Porzingis Ian Begley-vel (ESPN) beszélgetett, akinek azt nyilatkozta, hogy mivel mindenki azt szeretné, ha a palánk alatti játéka fejlődne, ezért azon dolgozik a nyár folyamán - ez segíteni fog nekik a Triangle-ben is, ezért hasznosnak tartja ő is, ha a post-move-jai jobbak lesznek. Az erőnlétén, főleg a lábain dolgozik, ami nemcsak támadásban, pozíciófogásnál, hanem védekezésben is előnyére fog válni. Úgy érzi a lett magasember, hogy ahogyan ő fejlődik egyénileg, úgy lesz egyre jobb a Knicks is - tudja, hogy még rengeteget kell előrelépnie, ha azt szeretné, hogy nyerő csapat legyenek.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban az ESPN Radio "The Afternoon Show with Cowlishaw and Mosley" című műsorában azt nyilatkozta, hogy szerinte Seth Curry a Sacramento Kings diszfunkcionális rendszere miatt nem volt annyira sikeres, nem igazán találta a helyét egy nem túl jól működő felállásban. Azt is hozzátette Cuban, hogy amikor megkapta a perceit és kezdett, akkor nagyszerű számokat hozott, ennél is fontosabb azonban, hogy catch-and-shoot helyzetekben borzasztóan magabiztos és kiegyensúlyozott a triplavonalon túlról. Ez hiányzott eddig tőlük, nem volt olyan játékos, akit ha adott esetben tisztán megjátszottak, akkor be tudta dobni kintről. Kellett nekik egy ilyen 42-43%-os tripladobó, és úgy érzik, Curryvel meg is kapták ezt - Cuban szerint a hátvéd Dirk Nowitzki és a többiek életét is meg fogja könnyíteni.

Előkerült nemrég, hogy Derek Fisher visszatérne a ligába, ez pedig azonnal előhozta a bokorból Matt Barnest, aki a CBS Radio "Brown and Scoop" című műsorában elmondta, hogy nem érdekli, ha az NBA megbünteti, de ő egy férfi, és azt csinálta, amit egy férfinek kell. Úgy érezte, hogy nem helyes az, amit Fisher tett, ezért reagált úgy, ahogy. Nem érzi úgy, hogy rossz ember lenne, szerinte minden igazi férfi ezt tette volna a helyében - mint ismert, mikor a fiától megtudta, hogy volt csapattársa ott van a volt feleségénél az esti órákban, kocsiba ült, majd megdolgozta egy kicsit a New York Knicks egykori trénerét. Szerinte sokan tiszteletüket fejezték ki amiatt, amit tett - NFL-, baseball-játékosok, kosarasok, rapperek, játékvezetők, GM-ek, tulajdonosok, mind ugyanazt mondták. Elintézte a dolgot, és itt véget is kellett volna érnie a történetnek - úgy érzi, nem kellett volna, hogy beköpjék, de történt, ami történt, ez már a múlt. Ő és az exe is továbblépett, csak az a lényeg számukra, hogy felneveljék a gyerekeiket és ők boldogok legyenek.

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki pankrátor lesz - 2017. április 2-án, a Wrestlemania 33-on össze fog csapni a Big Show-val - aki követi a velük kapcsolatos eseményeket, annak nincs sok meglepetés ebben, egy ideje már "kóstolgatják" egymást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus