Hírmorzsák 2016-08-08 (09:45)

Kerr szerint abszurd, hogy Durant a liga negatív főhőse lesz - Draymond Green kezeléséhez Tom Izzótól kért anno tanácsokat. Iversont újra megkérdezték az edzésekről (videó). A Team USA-nél a védekezés a fontos, erről beszélt Thibodeau, Cousins és DeRozan is. Paul George találkozni akar a francia tornásszal, aki hozzá hasonló lábtörést szenvedett. Donovan nem tudta, hogy a Thunder hosszabbít Westbrookkal. A Pistons tulajdonosa hajlandó kifizetni a luxusadót Caldwell-Pope megtartása érdekében. Lance Stephenson NBA karrierjének (ideiglenesen) vége? Perry Jones III Oroszországban folytatja.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr az ESPN Radiónak elmondta, hogy elég abszurd gondolat, hogy a liga negatív főhőse lesz Kevin Durant, Steph Curry vagy akármelyik játékosuk. Főleg Durant esetében gondolja ezt világtól elrugaszkodottnak a tréner, mivel a liga egyik legszerethetőbb emberének tartja - Kerr szerint a kiscsatár nagy dolgokat tett Oklahoma Cityért és az ottani közösségért is. A körülmények miatt fogják őt néhányan negatív színben látni, de ez csak azért van, mert úgy döntött, máshol akar játszani. Új kihívást, környezetváltozást akart, és leginkább az ő játékosaikkal szeretett volna együtt játszani.

Kerr Draymond Greenről is beszélt, akiről azt mondta, az erőcsatár mindig is feszegetni fogja a határokat, ezt tudják. Mikor átvette a Golden State vezetőedzői posztját, felhívta Tom Izzót, Green egyetemi edzőjét, hogy mondjon neki pár dolgot, mit várhat a játékostól. Izzo akkor azt mondta, hogy Green miatt néha tépni fogja a haját, de a csapat a legfontosabb számára és óriási szíve van. Izzo azt tanácsolta Kerrnek, hogy kihívásokat kell Green elé támasztani, és nem szabad meghátrálni ellene, ne féljen kiabálni vele, ha arra van szükség - így is kezeli őt. Ha probléma van, orvosolják, aztán minden megy tovább a megfelelő kerékvágásban.

A mostani Team USA-t a védekezés jellemzi leginkább, erről beszéltek többen is a csapatból. Az egyik segédedző, Tom Thibodeau azt nyilatkozta, hogy nagyon magasra teszik a mércét, ezért hiába csinálnak jól dolgokat, mindig van, amin lehet javítani, és ezekre koncentrálnak leginkább. Azt is elmondta a szigorúságáról híres Thibs, hogy el kell ismernie, jól védekeztek az első meccsen, és attól ilyen jó ez a csapat, hogy a támadás mellett védekezésben is hajlandóak megszakadni.

DeMarcus Cousins annyit mondott erről, hogy ez a csapat ismérve, ezt gyakorolják és hangsúlyozzák minden nap, és el is fogadták már ezt. DeMar DeRozan szerint a játékosok magukat motiválják, hogy a lehető legjobban megverjék az ellenfeleket - mindenki tudja, hogy nem fog annyi percet játszani, hogy kifáradjon, így mindent kiadnak magukból, ha pályára kerülnek. Mike Krzyzewski vezetőedző elmondása szerint annak örül, hogy nem az eredmény alapján játszanak, attól függetlenül odateszik magukat a játékosai.

A válogatotthoz és az olimpiához tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) forrásai szerint az Indiana Pacers sztárja, Paul George próbál összehozni egy találkozót Samir Ait Saiddal - azzal a francia tornásszal, aki szombaton az ő sérüléséhez hasonló lábtörést szenvedett a torna csapatverseny selejtezőiben. A hírek szerint egyelőre Said nem fogad látogatókat, de George twitteren is jelezte, hogy együtt érez a sportolóval, aki szerinte erősebben fog visszatérni ebből a sérülésből.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan Erik Horne-nak (The Oklahoman) elárulta, hogy fogalma sem volt, hogy a csapat hosszabbítani fog Russell Westbrookkal, illetve hogy ez sikerül is nekik. Donovan találkozott Westbrookkal és Victor Oladipóval, mikor a két hátvéd Los Angelesben tréningezett, de nem esett szó az irányító hosszútávú dolgairól - a csapatról, a következő szezonról, illetve arról beszélgettek, hogyan kell majd játszaniuk. Westbrook a hosszabbítását bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy minél jobb kapcsolatot akar kiépíteni Donovannel a következő idény kezdetére, és szerinte ezzel nem is lesz probléma.

A Detroit Pistons tulajdonosa, Tom Gores Vince Ellisnek (Detroit Free Press) elmondta, hogy ha nem lenne meg a csapat magja, akkor nem lenne értelme luxusadót fizetni, mivel azzal csak hátrányba hoznák a franchise-t, de mivel úgy tűnik, hogy megvan az alap, amiből egy jó csapatot csinálhatnak, így hajlandó a luxusadó szintje fölé menni, ha ez kell ahhoz, hogy Kentavious Caldwell-Pope-ot meg tudják tartani jövő nyáron. Gores elmondása szerint nagyon tetszik neki a jelenlegi keret, minden egyes játékos, a fiatalok is. KCP-t sokoldalú kosarasnak tartja, aki játéka minden elemén dolgozik és fog is fejlődni.

Gary Washburn (Boston Globe) információi szerint nagyon könnyen elképzelhető, hogy Lance Stephensonnak az NBA-n kívül kell folytatnia pályafutását. Az újságíró úgy tudja, hogy a csapatok még mindig tehetségesnek tartják a hátvédet, de nem nagyon akarnak vele próbálkozni a néha problémás személyisége miatt.

Az már biztos, hogy a nagy tehetségként induló, de sem az Oklahoma City Thundernél, sem a Boston Celticsnél megragadni nem tudó Perry Jones III az orosz Himki Moszkvához szerződött - a kiscsatár az előző idényben a D-Ligában, az Iowa Energynél kosarazott, ahol 13.2 pontot, 7.4 pattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt.

A végére pedig Allen Iverson maradt, akitől megkérdezték, hogy még mindig úgy érez-e az edzések iránt, mint anno, híressé vált meccs utáni nyilatkozatánál. Iverson válasza egyértelmű volt: az világos, hogy a kérdező nem nagyon értette, mire gondolt akkoriban. A Philadelphia Sixers ikonja szerint ő volt az MVP, tehát a világ legjobb játékosa, majd visszakérdezett, hogy elérhetett volna ilyen magasságokba edzés nélkül?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus