Hírmorzsák 2016-08-08 (20:15)

Kantert kitagadta a családja, nevet is kell változtatnia. Gay szívesen venné, ha a Miamihez cserélnék. 2008 óta először nem játszik karácsonyi meccset a Heat. Cubanék idegesek voltak, hogy Bogut játszik az olimpián, de hisznek a centernek - ha nem megy, nem erőlteti. Rasheed Sulaimon a Hornets edzőtáborában. Thon Makert az adidas szerződtette.

Ma este a bulvárral kezdünk, miután az Oklahoma City Thunder magasemberét, Enes Kantert kitagadta a családja. Kanter annak a Fethullah Gülennek a politikáját támogatja, aki Amerikába emigrált, és aki állítólag a török elnök, Tayyip Erdogan elleni puccskísérlet mögött áll. Kanter nem rejtette eddig sem véka alá, kit támogat, twitteren meg is fenyegették emiatt a balul elsült puccs után, most pedig az édesapja egy kézzel írott levélben közölte, hogy nem tagja többé a családnak. Kanter apja azt írta többek között, hogy elnézést kérnek a miniszterelnöktől és a török néptől, hogy ilyen fiuk van - többször is figyelmeztették, hogy ne viselkedjen ennyire tiszteletlenül, most pedig felszólítják, hogy változtassa meg a vezetéknevét. A kosaras nem késlekedett a válasszal - elvesztette a családját, de boldogan áldozza fel őket Gülenért és az ügyéért.

Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat is azok közé a csapatok közé tartozik, ahová nagyon szívesen kerülne a Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay - mint ismert, a kaliforniaiak játékosát cserélné csapata, de azt Jackson is hozzátette, hogy nem nagyon tud érte mit adni a Heat.

Az is a Miamihez tartozik, hogy Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint 2008 óta először fog előfordulni idén, hogy a Heat nem játszik karácsonyi mérkőzést december 25-én - a hivatalos menetrend egyébként valamikor a héten várható.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban e-mailben beszélt a The Associated Press-szel. Elmondása szerint idegesek voltak Andrew Bogut állapota miatt (a döntőben térdsérülést szenvedett az ausztrál center), és továbbra sem tartja jó ötletnek, hogy az NBA játékosok részt vesznek az olimpián, de egyébként is eljött volna az idő, hogy Bogut visszatérjen a pályára. A stábjuk beszélt a centerrel, és tudják, hogy óvatos lesz a játékkal. Bogut azt mondta, hogy természetes volt a csapat idegessége, hiszen eredetileg 6-8 hetet jósoltak neki az orvosok, az olimpia eleje pedig pont 6 héttel volt ezt követően, de őszinte volt a Mavsszel - megmondta, hogy ha nem áll készen, vagy a térde elkezd fájni, akkor nem erőlteti, ez pedig megnyugtatta őket, bíznak benne. 

A Charlotte Hornets edzőtábor-meghívót adott Rasheed Sulaimonnak - a Maryland egyetem játékosa 11.2 pontot, 3.5 pattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt meccsenként végzősként, nem kelt el a drafton, de az már most biztos, hogy a D-Ligában fog játszani, tehát nem a nagycsapatban fog szerepelni a szezon elején.

Az Adidas többéves cipőszerződést kötött az idei draft 10. helyén kiválasztott Thon Makerrel. A Milwaukee Bucks játékosa a hatodik az idei játékosbörze Top10-éből, aki az Adidast képviseli majd - Brandon Ingram, Jaylen Brown, Dragan Bender, Kris Dunn és Jamal Murray a másik öt érintett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus