Hírmorzsák 2016-08-11 (11:45)

Isaiah Thomas szerint Iverson minden idők legjobb játékosa, és ő lesz az AI-hoz leginkább hasonlító kosaras. Jason Terry szerint a Clippers könnyedén nyerhet 60 meccset az alapszakaszban és bajnok lehet. Bird azt akarja, hogy a Pacers 105-106 dobott pontot átlagoljon. Melo a Team USA pontrekordere. Paul George szerint az ausztrálokról mindenki tudja, hogy "dirty" csapat, Luc Longley szerint ez a nemzetközi kosárlabda. Mike Krzyzewski szerint ez volt ennek a garnitúrának az első igazi meccse. Brett Brown szerint Simmons fog irányítót is játszani. Amare tárgyalt NBA csapatokkal is, de csak bajnokesélyesnél akart játszani. Matt Bonner valószínűleg nem tér vissza a Spurshöz. Chris Finch lehet a Nuggets új segédedzője. Draymond Green és Horace Grant az új Foot Locker reklámban (videó).

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas az Allen Iverson által rendezett gálán vett részt a hétvégén, ahol beszédet is mondott, ezt köszönte meg később instagramon. Thomas szerint posztfüggetlenül AI a valaha volt legjobb kosaras, és megköszönt neki mindent, amit a sportágért tett. Thomas szerint nem lesz még egy olyan játékos, mint Iverson, de abban biztos, hogy ő lesz hozzá a legközelebb - azért egy LOL-t ő is hozzátett ehhez.

Mint arról volt már szó reggel, Carmelo Anthony lett minden idők legeredményesebb amerikai kosárlabdázója a válogatottban dobott pontok alapján. Melo negyedik olimpiája ez, és nemcsak a pontok tekintetében első - 293 pontja mellett 26 játszott meccse és 51 bedobott hármasa is a lista első helyét jelenti, míg bedobott mezőnykosarakban (93), bedobott büntetőkben (46) és lepattanókban (101) második.

Az ausztrálok elleni találkozón nagyon megszenvedett az amerikai csapat, amiről Paul George beszélt - a kiscsatár szerint tudták, hogy ellenfelük a legjobbját fogja nyújtani ellenük, és ki is csúszott kicsit az irányítás a kezükből az elején az ausztrálok fizikális játéka miatt. George szerint ebben sem volt semmi meglepetés, az ausztrálokat mindenki egy kicsit mocskos módon játszó csapatnak tartja - fel kellett venniük a kesztyűt, mert ez a "dirty" kosárlabda az, ahogyan van esélyük a többieknek ellenük, így kerülhetnek ki a komfortzónájukból. Luc Longley, az ausztrálok segédedzője azt válaszolta, hogy nyugodtan mondják meg az amerikaiaknak, ilyen a nemzetközi kosárlabda.

A szövetségi kapitány, Mike Krzyzewski annyit mondott, hogy ez volt ez első igazi meccse ennek a garnitúrának, az ausztrálok egészen kiválóan és egységesen játszottak. Úgy érzi, hogy nagy győzelmet arattak, mert egy kitűnő csapatot vertek, amiért nagyon megdolgoztak.

Jason Terry a Sirius XM NBA Radio adásában azt nyilatkozta, hogy a Los Angeles Clippers nagyon könnyen nyerhet 60 meccset az alapszakaszban, 1. vagy 2. kiemelt lehet nyugaton, és bajnoki címet szerezhet a rájátszásban. Terry szerint a legjobb dolog, ami a nyugati konferencia csapataival történhetett, hogy Kevin Durant a Golden State Warriorshöz igazolt, mert így minden nyomás rajtuk lesz, a többi együttesen pedig szinte semmi. A Clippers nem volt igazi sötét ló sosem Chris Paul, Blake Grffin és DeAndre Jordan miatt, de annyira magasan sosem kezelték őket, mint a Warriorst vagy a San Antonio Spurst. Most mindenki a Golden State-re fog koncentrálni, így a Clippers radar alatt teljesítheti az egész idényt, erre pedig nagy szükségük is van Terry szerint.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird a The Dan Patrick Show-ban elmondta, hogy azt akarja, hogy csapata gyorsabb támadójátékot játsszon - azt szeretné, ha 105-106 pontot átlagolnának meccsenként, de emellett úgy védekeznének, ahogy eddig is. Nate McMillan vezetőedzőről annyit mondott, hogy több mint 900 meccse van a ligában trénerként, és megvan a saját stílusa - Bird úgy érzi, hogy McMillan nagyszerű munkát fog végezni náluk.

A Philadelphia Sixers mestere, Brett Brown Zach Harpernek (CBS Sports) adott interjút, amelyben szó esett az idei 1/1-esről, Ben Simmonsról is. A tréner szerint Simmons fog játszani irányítót is - a lepattanók után a gyorsindításokat ő fogja néha levezényelni. Több poszton is fogják használni, ezek közül lesz az egyik az irányító - kiváló passzolónak tartja Simmonst, aki ráadásul sokszor inkább a társakat keresi, mint a pontszerzés lehetőségét, ami az ő testméreteiben olyan adottság, amivel kitűnően lehet dolgozni. Sokszor lesz Simmons kezében a labda, lesz olyan, mikor ő szabja a támadások fazonját, bármelyik poszton is játszik majd. Brown szerint sokan fognak profitálni abból a stílusból, ami Simmonsra jellemző, és élvezni fogják vele a játékot a többiek

Az NBA-től visszavonuló Amare Stoudemire a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy nem akart várni tovább, nem szeretett volna egy keret utolsó embere lenni, nem így akarta befejezni karrierjét - jó szájízzel akarta lezárni pályafutását, ezért döntött amellett, hogy az NBA-ben már nem lép többet pályára. Tárgyalt csapatokkal, de nem akart olyan gárdánál játszani, amelynek nincs esélye a bajnoki címre. STAT szerint ugyanúgy hozzá kell majd szoknia az európai játékhoz, ahogy az NBA-hez is kellett a középiskola után, de amíg jó egészségnek örvend, addig szeretne kosarazni.

A San Antonio Spursnél 10 idényt lehúzó Matt Bonner Jeff Garciának (Spurs Zone) elárulta, hogy szeretné a ligában folytatni, de azt ő is elmondta, hogy ez valószínűleg nem a Spursnél fog megtörténni - eddig nem kötöttek vele szerződést, és ha valami nagy dolog nem történik még a szezon kezdete előtt, erre nem is kerül sor.

Az Oklahoma City Thunder Chris Wrighttal részlegesen garantált szerződést kötött - a Maccabi Rishon LeZionnál töltötte az előző idényt, ahol 12.2 pontot, 4.1 pattanót és 1.4 szerzett labdát átlagolt. Wright tavalyi csapattársa, a szintén a Maccabi Rishon LeZiontól érkező Shawn Dawson a New Orleans Pelicans edzőtáborában lesz majd ott. A Denver Nuggets Jamal Murray mellett Malik Beasley-nek és Juan Hernangomeznek is szerződést adott, tehát mindhárom első körben húzott fiatal azonnal elkezdi karrierjét a csapatnál. Utóbbiban van mindössze némi meglepetés, a draft idején még úgy tűnt, marad egy évet Európában, de a nyári ligában kitűnően teljesített, ezt követően már volt arról szó, hogy azonnal áthozzák.

A Denverhez tartozik az is, hogy Marc Stein (ESPN) értesülései szerint közel állnak a megállapodáshoz Chris Finch-csel, aki a Houston Rocketsnél volt segédedző - ő is csatlakozhat Michael Malone szakmai stábjához.

A végére pedig Draymond Green maradt, aki Horace Granttel és Michelle Williamsszel szerepel az új Foot Locker reklámban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus