Hírmorzsák 2016-08-12 (10:30)

Noel nyitott a cserére, a Celtics még mindig szeretné megszerezni. Hivatalos a következő szezon menetrendje. LeBron 3 évre 100 millióért aláírt a Cavshez - Brandon Jennings szerint így is alulfizetett. James kicsit megsürgette a Clevelandet, hogy hosszabbítsanak JR Smith-szel. Hoiberg szerint nincs gond közte és Jimmy Butler között. Matt Barnes megvédte Durant nyári csapatváltását. A Raptors közel a hosszabbításhoz Masai Ujirivel. 2006-ban Ginobili úgy érezte, miatta esett ki a Spurs a nyugati főcsoport második körében. Robert Sacre a Pelicansnél, Yannick Moreira és Drew Crawford a Torontónál.

Éjszaka két eseményről külön is beszámoltunk, miután kijött az NBA 2016/17-es idényének menetrendje, valamint LeBron James letudta hosszabbítását, 3 évre 100 millió dollárért írt alá a Cleveland Cavaliershez. Ide tartozik, hogy Brandon Jennings szerint még mindig alulfizetett LeBron, két évre kellene ennyi pénzt kapnia, James pedig videóüzenetében a csapat számára azért "elrejtett" egy feladatot is a nagy bejelentés mellett: JR Smith-szel hosszabbítani kell. A Cavs egyébként 115 millió dolláron áll a fizetések tekintetében a dobóhátvéd nélkül is.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) információi szerint a Boston Celtics továbbra is nagyon szeretné megszerezni a Philadelphia Sixers magasemberét, Nerlens Noelt, de egyelőre nincsenek közel a megegyezéshez a Sixersszel. Állítólag Noel nem kért cserét csapatától, de ha a Philly úgy dönt, hogy megválik tőle, akkor sem dől a kardjába, nagyon is nyitott erre az opcióra.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) adott interjút, amelyben megint rákérdeztek a Jimmy Butlerrel ápolt kapcsolatára. Hoiberg szerint sokat beszéltek az elmúlt időben, szerinte nincs semmi probléma köztük. Az előző idényben történtek dolgok, a New York elleni meccs utáni kommentek pedig természetesen felkeltették a sajtó érdeklődését (akkor mondta el Butler, hogy Hoiberg nem elég kemény), de megbeszélték, túlléptek azon a dolgon. Az előző idényben rengeteg sérülésük volt, de kifogásokat nem kereshet, kiegyensúlyozottabb játékra kell rábírnia a csapatot.

A Sacramento Kings kiscsatára, Matt Barnes a Big Boy TV legutóbbi adásában megvédte Kevin Durant nyári csapatváltását. Szerinte az egy dolog, hogy a Golden State Warriorsnek most egy szupercsapata van, így nem túl kiegyenlített a liga, de a másik oldalról azt is nézni kell, hogy egy csapat bármit megtehet egy játékossal. Elcserélhetik, szabadlistára tehetik, és akkor csak annyit mond mindenki, hogy "ilyen az üzlet", de ha egy játékos veszi a kezébe az irányítást, azonnal rossz fiú. LeBron James 2010-es váltásának mikéntje nem tetszett neki, de James váltani akart, és a világ legrosszabb embere lett sokak szemében, ahogy most Durant is - a kettősmérce szerinte nevetséges, amit alkalmaznak egyesek a csapatokkal és a játékosokkal.

A New Orleans Pelicans az edzőtáborra leigazolta Robert Sacrét - a center a 2012-es draft 60. választottja volt, és eddig 189 meccsen 4.2 pontot és 3.1 pattanót átlagolt az NBA-ben. A Toronto Raptors Drew Crawfordnak és Yannick Moreirának adott meghívót a campre. Előbbi az idei nyári ligában 8.0 pontot és 2.8 pattanót átlagolt, az előző szezonban pedig az izraeli Bnei Hertzeliyya együttesénél kosarazott, ahol 15.8 pont, 5.3 pattanó és 2.2 gólpassz voltak az átlagai. Moreira az idei nyári ligában 2.4 pontot és 4.0 pattanót hozott meccsenként.

Szintén a Raptorshoz tartozik, hogy Brian Windhorst és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint a kanadaiak előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Masai Ujiri GM-mel. A szakvezetőnek még 2 éve van jelenlegi szerződéséből, ami 5 évre 15 millió dollárt fizet neki összesen, de a hírek szerint ennél jóval magasabb éves bére lehet ezentúl.

A végére pedig egy kis múltidéző maradt. 2006-ban a San Antonio Spurs a nyugati főcsoport rájátszásának második körében esett ki a későbbi döntős Dallas Mavericks ellen. A hetedik mérkőzés végjátékában Manu Ginobili 32.2 másodperccel a vége előtt triplát dobott, ezzel vezetett csapata, de utána úgy faultolta Dirk Nowitzkit, hogy abból 2+1 lett, a Mavs egyenlített, majd hosszabbításban meg is nyerték a mérkőzést. Ginobili annyira magára vállalta a vereséget és a kiesést, hogy Sean Marks szerint meg kellett beszélniük a többiekkel, hogy vele kell lenniük, le kell nyugtatniuk, ahogyan csak lehet - folyamatosan beszéltek az argentinnel és sokat is voltak vele. Tim Duncan még Malik Rose-t, Ginobili jó barátját is felhívta, hogy legyen vele egy kicsit. RC Buford GM szerint soha senki nem volt olyan kemény önmagával szemben, mint Ginobili - ő a legnagyobb versenyzőtípus, aki valaha megfordult a franchise-nál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus