Hírmorzsák 2016-08-14 (12:30)

Irving szerint meg kell találniuk a ritmust, akkor rendben lesz a Team USA, George szerint sokkal inkább csapatként kell játszaniuk, azt nem folytathatják, amit most mutatnak. Hoiberg szerint Rondo ki fog teljesedni abban a rendszerben, amit a Bullsnál akarnak játszani. Kris Dunn felépült agyrázkódásából - bizonyítani akar és keményen dolgozni. A Pelicans Copelandet, a Pacers Alex Poythresst igazolta le az edzőtáborra, a Hawks Bryce Cottont szemelte ki.

A Team USA a szerbek ellen második szoros meccsét is lejátszotta, ami már kettővel több szoros mérkőzés, mint amire számítani lehetett az olimpia előtt. Kyrie Irving azt nyilatkozta, hogy nem igazán emlékszik már, mennyivel volt esetleg könnyebb két évvel ezelőtt a világbajnokság, de a lényeg az, hogy megtalálják a saját ritmusukat - ha ez megtörténik, rendben lesznek. Paul George annyit mondott, hogy a továbbiakban nem játszhatnak úgy, ahogy eddig. 100 pont körül dobnak, de 1-az-5-re játszanak, ennél pedig sokkal jobbak is lehetnek. Mindannyian nagyon jók labdával a kezükben is, tudják, hogy képesek kosarat szerezni - George szerint el kell érni, hogy bízzanak egymásban, hogy mindenki tudja, nem kell egyedül megoldania mindent.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg Vincent Goodwillnek (CSN Chicago) azt nyilatkozta, hogy szerinte Rajon Rondo ki fog teljesedni abban a rendszerben, amit ő szeretne látni a csapattól - érte és Dwyane Wade-ért sem kellett egyetlen fiatalt sem feláldozniuk, ezt nagy pozitívumként éli meg, hiszen a jövőt nem kell beáldozniuk. Hoiberg szerint versenyképesek lesznek, hiszen korábbi bajnokokat tudtak leigazolni - a két érkezővel és Jimmy Butlerrel egy dinamikus perimétersoruk lesz.

A Minnesota Timberwolves újonc irányítója, Kris Dunn Michael Randnek (Star Tribune) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, teljesen felépült már az agyrázkódásból, amit még a nyári ligában szenvedett el. Dunntól megkérdezte az újságíró, hogy mire számít, kezdő lesz-e vagy csere az első idényében, erre azonban annyit mondott a hátvéd, hogy ahogyan nyolcadik osztály után valaki bekerül a középiskola első osztályába, vagy ahogyan a középiskolából az egyetemre való váltásnál, csak bizonyítani szeretne és a lehető legkeményebben dolgozni. Ha kezdő lesz, ha nem, azt fogja csinálni, amit az edzője kér tőle, mert azért van a Timberwolvesnál, hogy tanuljon.

A New Orleans Pelicans edzőtáborszerződést adott Chris Copelandnek. Az Indiana Pacers részlegesen garantált kontraktusban egyezett meg Alex Poythress-szel - a kiscsatár valószínűleg a D-Ligás csapatban fog szerepelni az idény során. Az Atlanta Hawksnál egyelőre még van 3 hely az edzőtáborra, Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) információi szerint pedig irányítót és magasembert akarnak meghívni a campre. Egyes posztra Bryce Cotton a kiszemeltjük, aki a Hawks nyári ligás csapatában 12.8 pontot, 2.6 pattanót és 1.4 gólpasszt átlagolt 19.6 perc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus