Hírmorzsák 2016-08-14 (21:15)

Noah nem haragszik senkire a Bullsnál, a családjának tekinti a csapatot, Chicagót pedig az otthonának - a Rose-csere után nem is gondolkodott másban, csak abban, hogy a Knicks centere lesz. Phil Jackson Derek Fishert dicsérte és beszélt a menesztéséről is. Krzyzewski szerint hozzá kell szokniuk az NBA-től eltérő fújáshoz, de nem csalnak ellenük. Cousins szerint mentálisan sokkal erősebbnek kell lenniük. Tony Parker lábujjsérülést szenvedett. Pau Gasol az olimpiai pontlista harmadik helyén már. Oscar Schmidt szerint minden idők 10 legjobb játékosa közé sorolnák, ha játszott volna az NBA-ben. Mozgov ágyéksérülést szenvedett.

A New York Knicks új centere, Joakim Noah KC Johnsonnal (Chicago Tribune) beszélgetett, többek között elmondta azt is, hogy teljesen rendbe jött a válla, 100%-os állapotban van, jól érzi magát. Noah a Bullsról azt mondta, hogy senkire nem haragszik - ha az utolsó 1-2 év nehézre is sikeredett, a Chicago adott neki lehetőséget, és ezért nagyon hálás a klubnak, olyanok számára, mint a családja. Bár új fejezet nyílik karrierjében, New Yorkban fejezheti be pályafutását, de Chicagót mindig is valamilyen szinten az otthonának fogja tekinteni.

Szerinte jó meccsek lesznek a Knicks-Bulls összecsapások - ő is várja már őket, és úgy érzi, hogy mindenki más is. Kiegyenlített, érzelemdús találkozókra számít Noah, de ő egyelőre csak a jelenre és a közeljövőre koncentrál - próbál olyan egészséges lenni, amennyire csak lehet. A Derrick Rose-féle cseréről azt mondta Noah, hogy Robin Lopez távozott, így tudta, hogy a New Yorknak centerre lesz szüksége. Az ügynöke szólt is neki, hogy a Knicks opció lehet és az is lett, nem is nagyon tudott már másra gondolni, csak hogy az ő játékosuk lesz. Eldöntötte ő ezt már magában, mivel túlságosan sok minden szólt a Knicks mellett - a szülővárosa, Rose, Phil Jackson elnök. Egy álma vált valóra.

A megemlített Phil Jackson Charlie Rosennel (todaysfastbreak.com) beszélgetett Derek Fisherről, akit idény közben menesztett a csapattól. Jackson szerint az volt az egyik nézetkülönbség közte és a tréner között, hogy Fisher inkább egyénenként, külön-külön edzett a játékosokkal, ő sokkal jobban szeretett volna csoportokkal dolgozni, mint Fisher, ezt problémának látta. Jackson beszélt arról is, hogy nehéz időszakon ment át ex-játékosa, hiszen elvált, költöznie is kellett a gyerekekkel, ez pedig senki számára nem könnyű. Azt is hozzátette az elnök, hogy megoldotta ezt Fisher, a munkára koncentrált, a csapat fejlődött és ő is sokat dolgozott. A játékosok küzdöttek, pozitívak maradtak, és sikerült Fishernek egy szezont kihúznia New Yorkban, ami a vereségek tükrében szép, tekintve hogy a Nagy Almában sokkal kritikusabb a közönség, mint bárhol máshol.

Az olimpiához kapcsolódik, hogy Paul George és Mike Krzyzewski is elmondták, más a játékvezetés, ehhez hozzá kell szoknia a Team USA-nek, ehhez pedig idő kell. Coach hozzátette, hogy meg is mondta a játékosoknak, hogy nem csalnak a bírók ellenük, máshogy kell reagálniuk a fújásokra - főleg DeMarcus Cousinsnak vannak gondjai azzal, ahogyan ítélnek ellene a bírók. Krzyzewski szerint 10 éve még mindenki azt mondta volna, hogy csalás, ahogy fújnak ellenük, de most már nem ez a helyzet.

Cousins annyit mondott, hogy mentálisan erősebbnek kell lenniük - tudták azt egyébként előre, hogy mindenki a legjobbját fogja ellenük produkálni, mert mindenki őket akarja legyőzni. Ő is elmondta, amit George is: nem folytathatják azt, ahogyan az előző két mérkőzésen játszottak, mert saját maguknak ártanak. Nem akar semmit elvenni a szerb válogatott érdemeiből, mert kitűnően játszottak ellenük, de fejben össze kell szedniük magukat a továbbiakra.

Az amerikai válogatott ma a franciákkal játszott, Tony Parker azonban sérülés miatt nem lépett pályára - a San Antonio Spurs irányítójának lábujjával van gond, az sérült meg az előző találkozón, de elvileg a negyeddöntőkben már szerepelni fog.

A spanyol válogatott klasszisa, Pau Gasol ma hajnalban felért az olimpiai pontlista dobogójára, miután a litvánok ellen 23 pontot szórt, ezzel már 545 pontot dobott az ötkarikás játékok történetében. Gasol a brazil Wlamir Marquest előzte meg, aki 537 ponttal állt eddig a harmadik helyen, a torna előtt pedig az ötödik volt a szovjet Szergej Bjelov mögött (475 pont). Tovább valószínűleg nem lép előre Gasol, hiszen az ausztrál legenda, Andrew Gaze (789 pont) és a brazilok ikonja, Oscar Schmidt (1093 pont) befoghatatlan távolságban van.

Ha már szóba került Oscar Schmidt, akkor a kosárlabda történelem egyik legnagyobb kérdése, hogy mi lett volna, ha ő az NBA-ben játszik karrierje során. A legenda Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) azt mondta, hogy biztosan minden idők 10 legjobbja között tartanák számon, mert egy ember soha nem tudta megfogni, legalább kettő kellett volna hozzá az NBA-ben is.

Az orosz válogatott az Eb-selejtezőkre készül, a Los Angeles Lakers új centere, Timofey Mozgov azonban ágyéksérülést szenvedett pénteken, az ukránok elleni felkészülési találkozón. Mozgovot a jövő hét közepén nézik meg újra, addig biztosan nem játszik és nem edz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus