Hírmorzsák 2016-08-15 (10:30)

Durant szerint hetedik meccsek sorozata lesz innentől az olimpia - ki kell kaparniuk a győzelmeket, de bizonyították, hogy ezt is tudják. Paul George könnyebb meccsekre és dominanciára számított - szerinte a többi csapat összeszokottabb. Melo szerint alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy szorosabbak a meccsek. Irving beállította Jordan és James (, valamint Phil Ford és Leon Wood) egyik Team USA rekordját. Krzyzewski szerint tökfej, aki nem tiszteli Durantet. Ingram célja az Év Újonca díj megszerzése. Michael Phelps számára Jordan inspiráció volt.

Tegnap este újabb kisebb különbségű győzelmet aratott a Team USA, ezúttal a Tony Parker nélkül felálló franciák ellen (a francia vezetőedző, Vincent Collet szerint egyébként csak pihent Parker, de valószínűleg nincs nagy baja a lábujjának, csak óvatosságból, megelőzésképpen nem játszatták, nehogy valami komolyabb problémája legyen) - a meccs után Kevin Durant adott nyilatkozatot. Rákérdeztek nála, hogy az amerikaiak általában ennél nagyobb arányú sikereket szoktak aratni, most mi az oka annak, hogy ez nincs így - erre annyit válaszolt a kiscsatár, hogy harcolniuk kell minden győzelemért, mert mindenki a legjobbját nyújtja ellenük. Bizonyos szakaszokban jól játszanak, de össze kell rakniuk ezt egy teljes meccs erejéig is.

Mondták neki, hogy sok szurkolónak meglepetés eddig az, hogy mennyire megszenvednek, amire annyit mondott KD, hogy természetesen mindenki kiütéses sikereket várt, de ezúttal ez nem fog megtörténni. Fel kell arra készülniük, hogy ki kell kaparni maguknak a gesztenyét, könnyen nem adnak majd győzelmet - szerinte az előző pár meccsen bizonyították, hogy erre is képesek. Megkérdezték, hogy szerinte jól játszottak-e a franciák ellen, amire azt felelte, hogy úgy érzi, támadásban már jobbak voltak, de védekezésben a besegítéseket jobban meg kell oldaniuk. Azt is megkérdezték, hogyan tekint az olimpia hátralévő részére, amire azt mondta, hogy hetedik meccsek sorozata lesz ez innentől.

Paul George Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) vallotta be, hogy ő személy szerint könnyebb meccsekre számított és arra, hogy dominálni fogják a tornát - az Indiana Pacers kiscsatára szerint ahogy elkezdődött a torna, lehetett látni, hogy az ellenfeleik is nagyon jó csapatokat alkotnak. George szerint nem fognak sokkal az ellenfeleik fölé nőni, ez most már bizonyos, mert van bőven tehetséges játékos a többi válogatottnál is, ezt pedig bizonyítják is most. Szerinte nagy előnye a többi csapatnak, hogy régóta együtt játszanak, ezt pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos - látszik, mennyire jól ismerik egymást, és szerinte ez a legnagyobb különbség köztük és a többi gárda között.

Carmelo Anthony annyit tett ehhez hozzá, hogy mindenre fel kell készülniük. Ők úgy állnak minden meccshez, hogy dominálni fognak, de ez az utóbbi időben nem nagyon sikerült - ehhez alkalmazkodniuk kell, és így is meg kell szerezniük a győzelmeket.

A franciák elleni mérkőzéshez tartozik azért pozitív élmény is: Kyrie Irving 12 gólpasszt osztott ki, ezzel beállította a Team USA egy mérkőzésre vonatkozó assziszt-rekordját, amelyet Michael Jordan, LeBron James, Leon Wood és Phil Ford tartottak - most már Irvinggel kiegészülve.

A válogatott szövetségi kapitánya, Mike Krzyzewski Durantről beszélt, de nem a torna, hanem a csapatváltása okán. Coach K Hannah Stormnak (ESPN) azt mondta, hogy a Golden State Warriors új játékosa azt ugyan nem akarja, hogy mindenki szeresse, de azt szeretné, ha tisztelnék és nagyra tartanák, ezért most nem él meg túl könnyű időket. Krzyzewski azt mondta Durantnek, hogy ha valamiben jó, akkor fogják őt páran kritizálni és utálni is, ez így természetes. Sokan nem kedvelik amiatt, hogy az Oklahoma City Thundertől a Warriorshöz igazolt, de azok, akik azt mondják, hogy nem kedvelik, azok is tisztelik. A trénerlegenda azt is hozzátette válogatottbeli játékosának, hogy ha valaki nem tiszteli, az ostoba, mert nem tiszteli a minőséget, márpedig Durant egy egészen kiváló játékos.

A Los Angeles Lakers újonca, Brandon Ingram Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, motiválja, hogy megnyerje az Év Újonca díjat, hiszen minden elsőéves játékos célja az, hogy ezt a trófeát bezsebelje. Az idei draft 1/2-ese hozzátette, tudja, hogy lesznek hullámvölgyei és akadályok az idény során, mert sokan várnak arra, hogy lenyomják őt a pályán, nemcsak fiatalok, hanem idősebb játékosok is. Neki csak arra kell koncentrálnia, hogy mindezeken túlverekedje magát, illetve hogy a tőle telhető legjobb játékos legyen a pályán.

A végére pedig térjünk vissza kicsit az olimpiára, de nem közvetlenül a kosárlabdához: Michael Phelps arról beszélt utolsó, 23. aranyérme után, hogy Michael Jordan mekkora inspiráció volt számára a pályafutása alatt. Minden idők legeredményesebb olimpiai sportolója szerint mindig is akkora dolgokat akart tenni az úszásért, mint amekkorát Jordan tett a kosárlabdáért. Phelps szerint a 23-as szám eddig is különleges volt, és talán mostantól még inkább az.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus