Hírmorzsák 2016-08-15 (21:00)

Melónak nem tetszett a legutóbbi nyilatkozatának fogadtatása, LeBron nyugtatta le. Isaiah Thomas úgy érzi, van olyan jó, mint bármelyik irányító az NBA-ben - dicsérte a Boston igazolásait, és szerinte nagy irántuk az érdeklődés. Brett Brown szerint a Sixersre egyre többen kíváncsiak. Splitter a most következő idény kezdetére szeretne teljesen felépülni. Humphries 10 évesen jobb úszó volt Michael Phelpsnél. Baron Davis még mindig vissza akar térni az NBA-be. Teodosicnak 2013-ban 2 évre 5 millió dollárt ajánlott a Memphis - jövő nyáron lesz megint szabadügynök a szerb. Nyílt próbajátékra jelentkezhet bárki a Raptors D-Ligás csapatához.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony nemrég nyilatkozta le, hogy ha három olimpiai aranyéremmel fejezi be pályafutását, akkor sikeresnek tekinti karrierjét akkor is, ha nem nyer NBA bajnoki címet - bár hozzátette, hogy meg kell várni pályafutása végét, hogy dönteni tudjon, kapott hideget-meleget. Melo instagramon jelezte, hogy nem kifejezetten bírta jól a kritikákat, majdnem előtört belőle a kevésbé kedves énje, de LeBron James lenyugtatta, hogy az emberek nem tudják, milyen kontextusban érkeztek a válaszai vagy éppen a kérdések.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas Ananth Pandiannek (CBS Sports) elmondta, hogy az emberek hazudnak, a számok nem - szerinte az átlagai bármelyik szupersztár egyes ellen megállják a helyüket. Ő továbbra is csak a munkára fog koncentrálni és arra, hogy megmutassa, van olyan jó, mint bármelyik irányító a ligában.

Thomas Chris Forsbergnek (ESPN) arról is beszélt, hogy nagy az érdeklődés irántuk liga szerte, ezt mutatja az is, hogy 22-szer fognak szerepelni a most következő alapszakaszban az országos TV-ben - Thomas szerint ez sokatmondó, és nagyon izgatottak amiatt, hogy megmutathassák magukat a "nagyközönség" előtt. Az irányító dicsérte az igazolásaikat is, Al Horfordot és Gerald Greent, akik szerinte nagyon sokat fognak segíteni az együttesnek.

A Philadelphia Sixersnek csak 3 meccsét közvetíti majd az ESPN és a TNT 2016/17-ben, viszont ez pont hárommal több, mint amennyit tavaly vagy tavalyelőtt adott az országos TV Amerikában - 28 meccset nyertek az elmúlt két idényben, így ez a 3 is csoda. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta Brian Seltzernek (The Broadcast), hogy ez egy jó jel, hogy kíváncsiak a csapatukra az emberek. Joel Embiid körül elég sok kérdés van még mindig, de az ő, Ben Simmons és Dario Saric bemutatkozását is sokan várják már, meg azt is, hogyan fogják összegyúrni ezt a tehetséges gárdát egy működő egésszé. 

Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) információi szerint az Atlanta Hawks centere, Tiago Splitter úgy tervezi, hogy már az idény kezdetére bevethető állapotba kerül - a csípőjét meg kellett műteni, és az előző idény szinte teljes egészét ki kellett hagynia.

Ha már a Hawks, akkor itt lehet megemlíteni, ami azért már nem újdonság, nem először jön elő, de most a csapat twitterfiókja újra előszedte - 10 évesen Kris Humphries jobb úszó volt, mint akár Ryan Lochte, akár a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps. 1995-ben egy korosztályban úszott a három érintett, és Humpries országos bajnok lett 50 méteres gyors-, pillangó-, hát-, illetve mellúszásban, 100 gyorson, plusz 200 vegyesen is. Három számban országos csúcsot állított fel, amiből kettő több mint 18 évig maradt is rekord - lehet, hogy pályát tévesztett.

Baron Davis csak nem adja fel - az NBA-ben négy éve nem játszó hátvéd Jesse Doughertynek (Los Angeles Times) elmondta, hogy nem akar még egy évet lehúzni a D-Ligában, megpróbál visszakerülni az NBA-be. Davis most a Drew Ligában játszik, és elmondása szerint így teljes a kör - gyerekként nagy álmokkal lépett itt pályára, most pedig újra világos cél lebeg a szeme előtt. Úgy érzi, van még benne tartalék, hozzá tud még tenni valamit egy csapat játékához - ha úgy gondolja már, hogy nincs így, akkor abba fogja hagyni, de jelenleg még nem ez a helyzet.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint 2013-ban a Memphis Grizzlies 2 évre nagyjából 5 millió dollárért megpróbálta leigazolni Milos Teodosicot - a szerb játékmester akkor a CSZKA Moszkvához írt alá, abból a szerződésből pedig még van egy év hátra. Legkorábban 2017 nyarán igazolhat Teodosic az NBA-be, és a hírek szerint lesz is rá érdeklődés bőven. Mike Krzyzewski dicsérte a szerbek kiválóságát, szerinte Teodosic Európa egyik, ha nem a legjobb irányítója, játékosa.

Trevor Cooney aláírt a Brooklyn Nets D-Ligás csapatához, a Long Island Netshez - a hátvéd a Syracuse egyetemen végzősként 13.0 pontot, 2.5 pattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt, de nem kelt el a drafton.

A végére pedig szintén egy D-Ligás gárda, a Raptors 905 került, akikhez lehet jelentkezni próbajátékra, amit szeptember 10-én reggel tartanak majd. Szeptember 5-ig 225 dollár plusz adók a jelentkezési díj, utána és a helyszínen pedig 275 dollár plusz adók - ennyiért bárki kipróbálhatja magát, hátha leszerződtetik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus