Hírmorzsák 2016-08-16 (21:00)

Durant és DeAndre Jordan nagyon jó kapcsolatot ápolnak. Raduljica vezeti az olimpia PER listáját, Paul George a legjobb amerikai, de messze a korábbi Team USA számoktól. Steve Novak mindenképpen Milwaukee-ban akar maradni. Nick Young dicsérte Luke Waltont, de nem tudja, mi lesz a sorsa a Lakersnél. Grant Jerrett a Blazers, DJ Kennedy a Nuggets, Phil Pressey a Warriors edzőtáborában.

Az amerikai válogatottban két játékos kifejezetten jó kapcsolatot ápol, Kevin Durant és DeAndre Jordan - előbbi Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy ha ma lenne az esküvője, Jordan biztosan hivatalos lenne rá, amire a center azt válaszolta, hogy ez természetes, Durantnek is ott lenne a helye az övén. A két játékos akkor találkozott először, mikor Durant megpróbálta rábeszélni egy évvel fiatalabb társát, hogy menjen a Texas egyetemre ő is - a kiscsatár egy ideje Los Angelesben tartózkodik az off-szezonokban, azóta egyre jobb viszonyt építettek ki. Jordan megpróbálta a Clippershez csábítani, és szerinte volt is esélyük arra, hogy Durant hozzájuk igazoljon. A center is elmondta, amit már sokan: lehet valaki mérges vagy boldog KD döntése miatt, de úgy választott, ahogy számára a legjobb volt. Az olimpia végeztével ugyan riválisok lesznek megint, de Jordan szerint eddig is így volt ez, hiszen évente négyszer játszottak egymás ellen az alapszakaszban - nyaranta sokat lógnak azonban együtt, ezért most különösen jó élmény, hogy egy csapatban játszhatnak.

Délután írtunk már egy hosszabb statisztikai cikket az olimpiáról, amit ezen a linken olvashattok. Ehhez kapcsolódik, hogy a PER listát a szerb Miroslav Raduljica vezeti 35.8-cal, messze kiemelkedik az ausztrál Andrew Bogut (29.6) és a francia Nando De Colo (27.2) előtt - De Colo után sűrűsödik be nagyon a mezőny, a Top15-öt ezen a linken megnézhetitek. A Team USA legjobbja ebből a szempontból Paul George volt eddig 25.8-cal a Kevin Durant (23.5), Jimmy Butler (23.3), DeMarcus Cousins (23.1) trió előtt - a csapat teljes listáját ezen a linken találjátok. Érdekesség, hogy négy éve a négy legjobb játékosuk 35.0 fölött volt, Carmelo Anthony 41.6-tal végzett az élen, és a 2014-es világbajnokságon is négyen voltak 30.0 fölött, akkor Cousins 36.7-tel volt a legjobb.

Három szerződéskötés történt a mai napon. A Golden State Warriors Phil Pressey-t hívta meg az edzőtáborba - az irányító az előző idényben a Phoenix Sunsnál és a Philadelphia Sixersnél 23 mérkőzést játszott összesen, plusz 25 találkozón lépett pályára a D-Ligában, ahol 13.7 pontot, 4.5 pattanót és 6.9 gólpasszt átlagolt. A Denver Nuggets 3 éves, részlegesen garantált kontraktust adott DJ Kennedynek - ő tavaly az orosz Jenyiszej Krasznojarszknál 14.9 pontot, 7.4 pattanót és 3.7 gólpasszt hozott mérkőzésenként. A Portland TrailBlazers pedig Grant Jerrettet hívta meg a training campre - ő legutóbb 2014/15-ben játszott az NBA-ben, akkor a Utah Jazznél fordult meg. Steve Novak még nem kapott szerződést senkitől, de ügynöke, Mark Bartelstein Gery Woelfelnek (Racine Journal Times) azt mondta, nem is gondolkodnak más csapatban, csak a Milwaukee Bucksban, mert Novak mindenképpen Wisconsinban szeretne maradni - a két fél dolgozik a közös folytatás feltételeinek megteremtésén.

Arról délelőtt már írtunk, hogy Nick Young elkezdte felvezetni, hogy maradhasson a Los Angeles Lakersnél, az Orange County Registernek adott nyilatkozatában azonban elmondta, nem tudja, mi lesz a sorsa, kivásárolják-e vagy sem. Young saját elmondása szerint erősít és a kondicióján dolgozik. Swaggy P dicsérte az új vezetőedzőt, Luke Waltont is, akiről elmondta, hogy bajnok, nagyszerű edző - saját szempontjából úgy fogalmazott, hogy új korszak kezdődhet számára, és szerinte shooterként tudnák használni Walton rendszerében. Többször beszélt már a trénerrel, elég jó érzései vannak a szerepével kapcsolatban, de elmondása szerint nem tudja, mit fog vele kezdeni a csapat. Sok mindent hall az ember, de nem tudja, minek higgyen. Azt reméli, hogy elhiszik a csapatnál, hogy kevesebb mellékzönge lesz vele kapcsolatban akár a pályán, akár a pályán kívül, és sokkal inkább a hasznára lehet a gárdának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus