Hírmorzsák 2016-08-17 (09:00)

Kobe beszélt a Lakers fiataljairól, Waltonról, illetve a Team USA-ről is - bármikor segít az aranysárga-liláknak, ha szükség van rá. A Lakers Yi Jianliannal tárgyal. Barkley szerint rosszul van összerakva az amerikai válogatott, túl sok a labdadomináns játékos. A Kings érdeklődik Rubio iránt. A Sacramento D-Ligás csapata nyílt próbajátékot tart. Pierce a folytatás felé hajlik, de még mindig nem döntött véglegesen. Jrue Holiday védőszemüvegben játszhat a most következő idényben. Drummond nem dobja alulról a büntetőket.

Az előző idény végén visszavonult Kobe Bryant Mike Bresnahannel (TWC Sportsnet) beszélgetett több dologról is. Rákérdeztek nála, hogy az amerikai válogatott szorosabb eredményei miatt nem gondolkodott-e a visszatérésen, mintha szükségük lenne rá. Mondta, hogy egyáltalán nem - szokott beszélni Kyrie Irvinggel, Harrison Barnesszal és többekkel a csapatból, de szerinte rendben lesz minden, egyszerűen egyre jobb a konkurencia.

A Los Angeles Lakersről annyit mondott, hogy tehetséges, fiatal keret jött össze, most már csak együtt kell fejlődniük. Kobe szerint nagyszerű lehetőség ez a gárda számára, mert úgy fejleszthetik a játékukat a fiatalok, hogy egymás mellé jól illeszkedjenek. Brandon Ingramet is dicsérte Bryant - szerinte kitűnő tempóban, jó sebességgel játszik az idei 1/2-es. Nagyon magas, jól kezeli a labdát, és könnyedén jut el a pálya azon pontjaira, ahova szeretne. A hosszú lábai és karjai miatt hatalmas potenciál van benne védő oldalon is, Kobe reményei szerint erre is legalább annyira figyelni fog majd Ingram, mint a támadójátékára. A nyári liga alapján D'Angelo Russell sokkal jobban használja a testi erejét és jobban olvassa a védekezési sémákat is szerinte.

Volt csapattársáról és a gárda új vezetőedzőjéről, Luke Waltonról annyit mondott, hogy egy bajnokcsapattól érkezik majd, úgyhogy úgy fognak majd kosárlabdázni, ahogyan kell - nagyon kevés egy-egyezéssel, sok labdajáratással, a játékosok pedig meg fogják érteni, ez miért is fontos, ettől lesznek majd igazán veszélyesek. Azt is elmondta Bryant, hogy ha szükség van rá, ő bármikor a csapat rendelkezésére áll, ha be kell ugrani egy-két edzésre vagy át kell venni néhány dolgot. A Lakers vére folyik az ereiben, a franchise a családja, úgyhogy szívesen segít, ha kell.

Ha már szóba került a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az aranysárga-lilák előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Yi Jianliannal - a 2007-es draft 1/6-osa legutóbb 2011/12-ben, a Dallas Mavericksnél fordult meg az NBA-ben, az előző idényben pedig a kínai bajnokságban 26.4 pontot, 9.2 pattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt.

A Team USA eddigi teljesítményéről Charles Barkley-nak is megvolt a véleménye, ő Brad Cesmattel (Sports360AZ.com) beszélgetett erről. Barkley elmondta, hogy reményei szerint aranyat nyer a válogatott, de nem jól rakták össze a keretet, mert bár mindannyian jó játékosok, DeAndre Jordant leszámítva mindenkinek kell a labda a kezébe. Sir Charles szerint rengetegszer egy-egyeznek, ez tűnik fel leginkább neki is. Muszáj minden csapatba néhány kiegészítő játékos, de itt Kyle Lowry is pontot akar szerezni, Kyrie Irving is, Kevin Durant is, DeMar DeRozan is - emiatt stagnál a játékuk. Barkley szerint a következő csapatépítésnél figyelembe kell venni, hogy nemcsak kíváló támadók kellenek egy keretbe - olyanok is, akik ha nem kapnak labdát és nem dobhatnak rá, akkor nem csak állnak és búslakodnak.

Darren Wolfston (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a Sacramento Kings érdeklődik Ricky Rubio iránt - Vlade Divac, George Karl, és most Karl helyett Dave Joerger is szeretné megszerezni a spanyol játékmestert. Wolfson szerint nincs közel semmilyen megállapodás, ahogyan Glen Taylor, a Minnesota Timberwolves tulajdonosa is elmondta egy podcastben, Rubio lesz a kezdő egyese a gárdának a szezonnyitón, de ha úgy dönt a Minny, hogy nem vele képzeli el a jövőt, akkor a kaliforniai együttesre figyelni kell majd.

Maradjunk még a Kingsnél: Reno Bighorns a Raptors 905-höz hasonlóan nyílt próbajátékot tart augusztus végén, 27-én és 28-án - itt lehet próbálkozni, ha valaki be akar kerülni a Sacramento D-Ligás együtteséhez. A Bighorns és a Kings szakmai stábjából is lesznek jelen majd ezeken a próbajátékokon - ha szeretné valaki kipróbálni magát, itt is megteheti.

Dan Woike (Los Angeles Daily News) értesülései szerint Paul Pierce úgy tervezi, hogy folytatja pályafutását a következő idényben, de továbbra sem döntött még erről végleg, lehet, hogy meggondolja magát - gyakorlatilag ugyanazt a hírt lehozta, amit már pár hete más is megírt.

Scott Kushner (New Orleans Advocate) úgy tudja, elképzelhető, hogy a New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday védőszemüvegben játszik majd a most következő idényben. Holiday az előző idény végén kapott egy könyököst Kristaps Porzingistől, ami miatt ki kellett hagynia az utolsó 9 mérkőzést, eltört az orra, és meg is kellett műteni. Bár 100%-osan felépült a játékmester, lehet, hogy óvatosságból a szemüveg mellett fog dönteni.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond Dom Amore-ral (Hartford Courant) beszélgetett. Felmerült a nyár korábbi részében, hogy még az is elképzelhető, hogy Drummond alulról fogja dobni a büntetőket - minden eshetőséget megvizsgálnak, hogy javítsanak a százalékán. A center viszont a mostani interjújában elmondta, hogy marad annál a dobásformánál, aminél eddig is, és egyébként is a centermozgásain dolgozik leginkább az off-szezon során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus