Hírmorzsák 2016-08-17 (20:15)

Lehet, hogy LeBron ott lesz a Team USA tagjaként a tokiói olimpián - játékoskarrierje után csapattulajdonos akar lenni. Krzyzewski szerint szükségük van a törökországi vb-n vagy a londoni olimpián látott Durantre. Paul George szerint próbálják megtalálni az egyensúlyt, hogy agresszívek is legyenek támadásban, de járjon is a labda. DeAndre Jordan szerint egy olimpiai aranyérem többet ér, mint egy NBA bajnoki cím. Melo testőrök nélkül látogatta meg a riói nyomornegyedet - mindenképpen meg akarta nézni a környéket. Adams heréi a helyén vannak, azért ilyen hosszú a haja, mert drága volt anno a fodrász. Udrih a Heatnél, Yi 1 évre 8 millió dollárt kap a Lakerstől. Jordan Kilganon zsákolóshow-ja Rióból (videó).

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Rachel Nicholsszal (ESPN) beszélgetett - ez az interjú majd holnap kerül adásba, de Nichols már megosztott néhány részletet a beszélgetésből. Több témát is érintettek, és szóba került természetesen a Team USA is, amiről annyit mondott James, hogy amikor csak látja őket játszani, arra gondol, hogy ott kellene lennie a többiekkel a pályán. Elmondása szerint nem vonult vissza a válogatottól, csak idén nyáron nem játszik, de az ajtót nyitva hagyta a visszatérésre - elképzelhető tehát, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon még láthatjuk LeBront az amerikai válogatottban, akkor egyébként 35 esztendős lesz.

James az Open Run podcastnek is a vendége volt, de itt más témát feszegetett. Úgy érzi, hogy különleges esze van ehhez a játékhoz, és szeretné a tudását átadni akkor is, ha már nem fog játszani. Szeretne egy franchise része maradni, sőt, igazából az az álma, hogy csapattulajdonos lesz - ebben az esetben persze nem kell mindenről neki döntenie, hanem leszerződteti a legjobb GM-et és elnököt, akit tud. Ettől függetlenül úgy érzi, hogy nemcsak a tehetségek meglátásához van jó szeme, hiszen abból nagyon sokat látni, hanem ahhoz is, hogy ki tudja magából kihozni a benne rejlő lehetőségeket. Ki az, aki jól be tud illeszkedni egy csapatba, ki milyen típusú ember, milyen a munkamorálja, mennyire szeret játszani, milyen a kosár IQ-ja, ilyesmik.

Az amerikai válogatott vezetőedzője, Mike Krzyzewski Jeff Zilgittnek (USA Today) elmondta, hogy szerinte Kevin Durantnek hozzá kellett szoknia az új csapattársaihoz, amihez a tegnapi edzés alapján egyre közelebb van, de egyértelműen szükségük van a törökországi világbajnokságon vagy a londoni olimpián látott Durantre - reményeik szerint az egyenes kieséses rendszer kihozza belőle ezt a teljesítményt. Durant annyit mondott, hogy türelmesnek kell lennie - van egy csomó nagyszerű scorer a keretben, majd ha helyzetei lesznek, akkor kell azokat értékesítenie, de arra is figyelnie kell, hogy csak azért ne dobjon, hogy ezt elmondhassa magáról. Paul George szerint sok meccsen érzik, kinek megy a játék, akkor tömik is labdával az illetőt, aztán egy-egy rosszabb periódusnál van az, hogy mindenki megpróbálja maga kisegíteni a csapatot. Meg kell találniuk az egyensúlyt, hogy elég agresszívek maradjanak támadásban, ugyanakkor járjon is a labda - ezt egyébként elmondta Durant is.

A Team USA centere, DeAndre Jordan adott nyilatkozatot az ESPN-nek, amelyben azt mondta, hogy szerinte az olimpiai aranyérem többet ér, mint egy NBA bajnoki cím - lehet, hogy bajba kerül emiatt, de őszintén így gondolja. Jordan szerint ez különlegesebb, mert nemcsak amerikai csapatokkal játszanak, hanem a világ minden tájáról érkező együttesekkel, plusz az NBA-ben minden évben avatnak bajnokot, olimpiát viszont csak 4 évente lehet nyerni. Jordan beszélt Carmelo Anthonyról is, aki nemrég kijelentette, hogy el tudja képzelni, hogy a pályafutását úgy is kiválónak ítélje majd meg, ha nem nyer bajnoki címet, de háromszoros olimpiai bajnok lesz. Jordan szerint bárki bármit csinál meg először, akkor az legenda - négy olimpia, három aranyérem amerikai kosárlabdázóként, ezek olyan dolgok, amiket még senki nem csinált meg korábban, úgyhogy szerinte egészen kitűnő karrierje van Melónak, függetlenül attól, mit mondanak erre mások.

A megemlített Carmelo Anthonyhoz tartozik, hogy a New York Knicks sztárja meglátogatta a minap a riói nyomornegyedeket - nagyjából 100-szor látta a City of God (Isten városa) című filmet, ami szerinte nagyon pontos képet fest le. Elmondása szerint ez az egész riói kirándulás a bakancslistáján volt, főleg a nyomornegyedek, mert Baltimore-ban nőtt fel, a saját nyomornegyedében - szerette volna személyesen megtapasztalni, milyen körülmények között élnek ott az emberek. Melo azt is elmondta, hogy nem vihették a biztonsági embereket, és a rendőrség sem volt a közelben. Voltak vele olyanok, akiket ismert, de meg kellett bíznia a közösség vezetőiben - ettől függetlenül egyáltalán nem volt ideges, élvezte ezt a helyzetet.

Két szerződésről számoltak be a mai napon. Egyrészt Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Miami Heat egy évre leigazolta Beno Udrihot - a szlovén irányító pénze garantált, úgyhogy 1-gyel kevesebb hely van az alapszakaszkeretben a floridiakanál. Másrészt Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakers már az utolsó simításokat végzi Yi Jianlian kontraktusán, amely 1 évre 8 millió dollárról szól majd - a kínai erőcsatárt állítólag már tavaly nyáron is szerette volna leszerződtetni az aranysárga-lila alakulat.

Evezzünk kicsit könnyedebb vizekre. Az Oklahoma City Thunder centerével, Steven Adamsszel készített interjút a "The Crowd Goes Wild", amelyben rákérdeztek, hogy vannak a heréi. Az új-zélandi játékos szerint még a helyükön, de nagyon örül neki, hogy ennyien aggódnak irántuk. A hajára is rákérdeztek, amire annyit mondott, hogy igazából anyagi okai voltak annak, hogy nem járt egy idő után fodrászhoz. 60 dollárba került minden hónapban a hajvágása, amitől anno legatyásodott rendesen - emiatt nem járt fodrászhoz, ezzel pénzt tudott spórolni.

A végére pedig ezúttal Jordan Kilganon maradt, aki a riói NBA House-ban varázsolt egy kis zsákoló-show-t, megcsinálta többek között a Scorpion dunkot, három embert átugorva:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus