Hírmorzsák 2016-08-19 (11:15)

Tony Parker szépen szeretné lezárni karrierjét a Spursnél, még 5 évig akar kosarazni. Lehet, hogy Pau Gasol nem léphet ma pályára (vádli). Butler Miroticot akarja fogni a ma esti meccsen. Rubio szerint megverhetik az amerikaiakat, de csak egy tökéletes meccsel. Krzyzewski szerint nagy dolog lenne legyőzni a spanyolokat, Durant szerint pedig ma esti ellenfelük olyan, mint a Spurs. LeBron szerint Kawhi Leonard védekezik ellene a legjobban. JR Smith szerint az ügynökét kell keresni a szerződésével kapcsolatban. Usain Bolt LeBron ünneplését használta az újabb 200-as győzelme után (videó). Terry közel a megegyezéshez a Bucksszal. Casper Ware a Wizards edzőtáborában. Caron Butler szívesen játszana a Knicksnél. Xavier Henry visszatérne a Lakershez.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker a Jeff Zillgittnek (USA Today) adott nyilatkozatában elmondta, hogy szépen szeretné befejezni pályafutását a Spursnél, és még 5 évig akar kosárlabdázni - mint ismert, a francia válogatottal utoljára szerda este lépett pályára, mikor csapata kikapott a spanyoloktól.

Ha már szóba kerültek a spanyolok, akkor itt kell megemlíteni, hogy elképzelhető, hogy Pau Gasolnak ki kell hagynia a Team USA elleni elődöntőt, mert megsérült a vádlija. Sergio Scariolo, a spanyolok szövetségi kapitánya elmondta, hogy nincs jó állapotban Gasol, egyáltalán nem tudja biztosra mondani, hogy ma tudja vállalni a játékot. Folytatják a kezeléseket, és reménykednek abban, hogy legalább annyira jól lesz a magasember, hogy pályára tudják küldeni, és segíteni tudja a csapatot.

A Chicago Bulls játékosai, Nikola Mirotic és Jimmy Butler el is kezdték az ilyenkor szokásos meccs előtti üzengetéseket egymásnak, persze csak poénos formában. Butler Sam Amicknek (USA Today) azt nyilatkozta, hogy mindenki ellen jó játszani, de egy csapattárs ellen még inkább. Reményei szerint a váltások után majd közvetlenül is szembe fog kerülni Mirotic-csal a pályán - viccesen hozzátette, hogy le fogja faultolni a vajkezű magasembert.

A spanyolok és a Minnesota Timberwolves játékmestere, Ricky Rubio Jim Souhannek (Star Tribune) elmondta, hogy rengeteget jelentene számára, ha meg tudnák verni az amerikaiakat. Emlékszik még rá, mikor 2004-ben az argentinok legyőzték a Team USA-t, és szerinte ők is képesek arra, amire Argentína aranygenerációja. Régóta nagy ellenfelei az amerikaiaknak, de eddig még sosem sikerült megverniük őket - az irányító szerint most ez is összejöhet, de ahhoz tökéletes mérkőzést kell produkálniuk. Elmondása szerint egy álma válna valóra, ha legyőznék most a Team USA-t.

Az amerikaiak egyébként tudják, hogy nem lesz egyszerű dolguk. A csapat vezetőedzője, Mike Krzyzewski Marc Steinnek (ESPN) elmondta, ismerik ellenfelüket, a spanyolok pedig mindig is nagyon magabiztosan kosárlabdáztak. Coach K szerint az utóbbi időben is nagyon jók a hispánok, a 2008-as és a 2012-es csapat kulcsjátékosai most is ott vannak a tornán, és nagy dolog lenne legyőzni őket. Kevin Durant annyit tett ehhez hozzá, hogy a spanyol válogatott olyan, mint a Spurs - le lehet írni őket, de mindig ott lesznek a legjobbak között.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James az Open Run podcast vendége volt a héten - ez lesz mostantól a részben LeBron által birtokolt Uninterrupted hivatalos podcastje. A másfél órás első részt ezen a linken meghallgathatjátok - többek között rákérdeztek arra is Jamesnél, hogy ki védekezik ellene a legjobban. A Cleveland sztárja Kawhi Leonardöt mondta, akit kiváló védőnek tart, és nagyon kedveli is emellett a San Antonio kiscsatárát.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy JR Smith az Uninterruptedon keresztül tudatta az érdeklődőkkel, hogy tudja, hogy rengeteg újságíró kíváncsi arra, mi van a szerződésével, de mindannyian ismerik az ügynöke, Rich Paul telefonszámát, őt kell keresni ezzel az üggyel kapcsolatban.

Egy szerződtetés volt az elmúlt egy napban: a Washington Wizards Casper Ware-t hívta meg az edzőtáborába. Ware legutóbb 2013/14-ben játszott a ligában, akkor a Philadelphia Sixersnél, a Spurs nyári ligás csapatában pedig idén 8.3 pontot, 4.0 pattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt - az előző idényben Kínában kosarazott, a szezont pedig francia ASVEL-nél fejezte be. Rajta kívül Jason Terry kaphat hamarosan szerződést, Marc Stein (ESPN) értesülései szerint ugyanis a veterán hátvéddel előrehaladott tárgyalásokat folytat a Milwaukee Bucks.

Caron Butler Anthony Donahue-val (33rd&7th) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nagyon tetszettek neki a New York Knicks nyári húzásai, és szívesen csatlakozna a csapathoz. Egy rosterhelye még van Phil Jacksonéknak, ha ők is érdeklődnek a veterán kiscsatár iránt. Xavier Henry a Los Angeles Lakershez szeretne visszatérni - egy edzésen részt fog venni, hátha meghívják az edzőtáborba. Neki 2014 áprilisában meg kellett műteni a bal csuklóját és a jobb térdét, a következő szezon elején pedig elszakadt az Achillese - saját elmondása szerint jól érzi magát, és annak is örül, hogy egyáltalán újra kosárlabdázhat.

A végére pedig Usain Bolt maradt, aki a ma hajnali, 200 méteres síkfutásban aratott győzelme után LeBron James ünneplését használta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus