Hírmorzsák 2016-08-19 (21:15)

Hivatalos: New Orleans rendezheti a februári All-Star gálát. Terry aláírt a Buckshoz. Spoelstra szerint Whiteside-nak több percet kell játszania és nagyobb felelősséget kell vállalnia, hogy igazán jók lehessenek. Valanciunas mentálisan nincs a toppon. Mozgov felépült ágyéksérüléséből. Cameron Jones a Golden State-nél, Isaiah Taylor a Rocketsnél.

Nem történt meglepetés, a liga kihirdette, hogy a 2017-es All-Star gálát New Orleans rendezheti meg februárban - mint arról többször szó volt, Charlotte-tól nemrég vették el a lehetőséget, és már az első hírek is arról szóltak, hogy New Orleans a legesélyesebb a beugró szerepére. 2008 és 2014 után harmadjára rendez egyébként AS-hétvégét a város.

A Milwaukee Bucks le is igazolta Jason Terryt, ezt maga a játékos jelentette be - Terry szerint fiatal csapat a Bucks, amely nagy dolgok előtt áll, és nagyszerű edzőjük van Jason Kidd személyében. Még két szerződtetés volt a mai napon, két edzőtábor-meghívót osztottak ki - a Szolnokon próbajátékon megbukó, az előző idényt a görög Arkadiosnál 15.6 pontos és 4.4 pattanós átlaggal záró Cameron Jones a Golden State Warriors campjében próbálkozhat, míg az előző idényében a Texas egyetemen 15 pontot és 5 gólpasszt átlagoló Isaiah Taylor a Houston Rocketsnél kap esélyt.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Hassan Whiteside-ról nyilatkozott Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel). A tréner szerint a nyáron maximumért hosszabbító center a játék minden elemén dolgozik - a legfontosabbak a palánk alatti mozdulatsorai, de a pattanózásán és a labdakezelésén is próbál javítani Whiteside. Mindemellett persze az edzőtermet is látogatja a középjátékos, erősít, a kondiján dolgozik úgy, hogy próbálja megőrizni a testsúlyát és a flexibilitását is. Spoelstra szerint az a lényeg, hogy Whiteside-nak több percet és nagyobb felelősséget kell majd vállalnia a pályán, mert ahhoz, hogy ki tudják hozni a csapatból a legtöbbet, Whiteside-nak is ki kell aknáznia a benne rejlő lehetőségeket. Két év alatt volt ideje megismerni játékosát, és nagyon tetszik neki az a munkamorál, ami Whiteside-ot jellemzi - szerinte jól mutatja, mennyire szeret dolgozni a center, hogy hova jutott el két év alatt, mennyit fejlődött ez idő alatt is.

A litvánok a vártnál sokkal kisebb ellenállást fejtettek ki az olimpián, Jonas Valanciunasnak pedig nem ment a játék. A litván szövetségi kapitány, Jonas Kazlauskas azt nyilatkozta az ausztrálok elleni 26 pontos vereség után, hogy reményei szerint a Toronto Raptors 24 esztendős centere megérti, hogy ha csak a tehetségéből próbál megélni, akkor elég gyorsan véget fog érni karrierje. Kazlauskas szerint a litván válogatott Valanciunas csapata lesz egyszer, de sokkal inkább el kell magát köteleznie a kosárlabda iránt. Maga az érintett annyit mondott, hogy pocsék teljesítményt nyújtott, fejben valamit állítania kell, mert mentálisan nagyon gyenge volt.

Az oroszok és a Los Angeles Lakers új centere, Timofey Mozgov közben felépült ágyéksérüléséből, már újra a válogatottal edz az Európa-bajnoki selejtezőkre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus