Hírmorzsák 2016-08-22 (20:45)

Iverson megnevezte, hogy kik tartoznak szerinte minden idők 5 legjobb játékosa közé - érdekes nevek kerültek elő. Durant számára egy jó terápia volt a válogatott riói szereplése. Irving Jordan, Pippen és LeBron örökébe lépett. Draymond Green szerint életreszóló barátságokat kötöttek. Boeheim szerint Lowry volt a legjobb csapatjátékos a Team USA-nél. Colangelo szerint a többi csapatnak össze kell szednie magát - az amerikaiak tanították meg a világot a kosárlabdázásra. LeBron úgy érzi, még mindig felfelé ível a pályafutása. Kobe 100 millió dolláros céget alapított. Steph Curry fogvédője 3190 dollárért kelt el. Kwame Brown újra kész a játékra, az ügynökség mindent megtesz, hogy kelljen még valakinek.

Allen Iverson volt a rapper, Jadakiss vendége nemrég, ahol megkérdezték tőle, ki szerinte az 5 valaha volt legjobb játékos. Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Kobe Bryant és LeBron James után nem nagyon tudott választani AI, majd felsorolt több nevet is, és hozzátette, hogy ötöt nagyon nehéz kiválasztani - Stephen Curry, Russell Westbrook, Kyrie Irving, Kevin Durant és Carmelo Anthony kerültek szóba.

A Team USA tegnap esti győzelme után Kevin Durant Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, hogy olyan volt neki most az amerikai válogatott, mint egy terápia a nyári csapatváltása után, sokkal könnyebb volt így az élete. Tudta, hogy lesz visszahangja annak, hogy a Golden State Warriorshöz igazol, de így egy olyan környezetben tölthette a nyarat, ahol elfogadták - pont erre volt szüksége. KD a 2020-as tokiói olimpiáról annyit mondott, hogy egyelőre nem tudja biztosan, hogy ott lesz-e a csapatban, mivel 31, majdnem 32 éves lesz. Természetesen szeretné lehagyni Carmelo Anthonyt az amerikaiak olimpiai pontlistán - már csak 25 ponttal van lemaradva tőle -, de fogalma sincs, mi fog történni a következő négy évben, most pedig csak ezt a győzelmet szeretné kiélvezni.

Hogy mennyire jó kapcsolatot építettek ki a válogatott tagjai egymással, arról Draymond Green is beszélt az Uninterruptedon keresztül - a Warriors erőcsatára szerint életre szóló barátságokat kötöttek egymással a játékosok. Jim Boeheim, a csapat egyik segédedzője szerint Kyle Lowry volt a legjobb csapatjátékos az egész keretben - a Toronto Raptors irányítója kitűnő vezér volt, és mindent beleadott, mikor pályára került, nagyon fontos láncszeme volt az együttesnek. DeMarcus Cousins annyit mondott, hogy mindent megért ez az előző két és fél hét. Mindannyiuknak megvoltak a problémáik, amiket le kellett küzdeniük, de túlléptek ezeken a dolgokon, az pedig a világ legjobb érzése, hogy olimpiai bajnoknak vallhatja magát. Paul George is elmondta, hogy neki most ez a bajnoki cím - azt nem tudja, milyen érzés megnyerni, de számára ez az olimpiai aranyérem olyan. Mike Krzyzewski vezetőedző annyit mondott, hogy nemcsak amiatt büszke a csapatra, ahogyan játszottak, hanem amiatt is, hogy milyen önzetlenek voltak és ahogyan viselkedtek az ötkarikás játékok során.

A válogatott vezetőjét, Jerry Colangelót Sam Amick (USA Today) kérdezte arról, hogy a szoros meccsek minek voltak köszönhetőek, ennyit fejlődött volna a világ többi részén a játék, vagy az amerikai csapat nem a tudásának megfelelően játszott? Colangelo szerint mindkettő szerepet játszott ebben. Mindent meg fognak tenni a továbbiakban is azért, hogy a legjobbak legyenek, de úgy érzi, hogy az utóbbi 50 évben rengeteget segített Amerika a kosárlabdázásnak, ők tanították meg a világot erre a játékra, a játékosokat és az edzőket is - elég megnézni, hány Amerikán kívüli játékos játszik az NBA-ben vagy az egyetemeken. Azt szeretnék, ha a továbbiakban is fejlődne a játék, de ehhez a többi csapatnak is össze kell szednie magát, és versenyképesebbnek kell lenniük. Colangelo arról is beszélt, hogy örül neki, hogy túlvannak ezen a tornán - nem tudja még, mi lesz Tokióban, de még egyszer nem mehetnek az olimpiára 10 új játékossal.

A Team USA-hez tartoznak statisztikák is természetesen. Egyrészt Kyrie Irving Michael Jordan (1992), Scottie Pippen (1992, 1996) és LeBron James (2012) után a negyedik játékos, aki ugyanabban az évben NBA-bajnok és olimpiai bajnok lett. Irving Klay Thompsonnal együtt tagja lett annak a társaságnak is, akik NBA-t, olimpiát és világbajnokságot is nyertek karrierjük során - ebbe sem sokan tartoznak. Másrészt a PER-listát DeMarcus Cousins nyerte a csapaton belül 26.4-del, a második 25.5-del Kevin Durant lett, a harmadik pedig Paul George 24.8-del.

A Cleveland Cavaliers sztárjától, LeBron Jamestől Rachel Nichols (ESPN) kérdezte meg interjújában, hogy hol tart pályafutása görbéjén, a felelé vezető úton vagy már a lefelé vezetőn? James azt válaszolta, hogy tudja, hogy már kifelé megy a ligából, hiszen 14 éve játszik az NBA-ben, de úgy érzi, még mindig felfelé lépked, nem indult meg a lejtőn.

Térjünk ki egy kicsit az üzletre: a Los Angeles Lakers visszavonult sztárja, Kobe Bryant és üzleti partnere, Jeff Stibel ma jelentették be új közös kockázati tőke kezelő alapjukat, a 100 millió dolláros Bryant Stiebel céget. Bár most lett hivatalos az együttműködésük, már 2013 óta fektetnek be együtt - a mostani cégnek már részesedése van többek között a The Players' Tribune-ban, a videójáték-fejlesztő Scopely-ban vagy például a LegalZoomban. Kobe annyit mondott, hogy 10 évvel ezelőtt azt gondolta, azonnal kell nyernie, de a kor előrehaladtával más perspektívába kerül sok dolog. Most nagyon élvezi, hogy másoknak segíthet befutni.

A Golden State sztárja, Steph Curry fogvédőjét 3190 dollárért vették meg egy online aukción - tavaly decemberben, egy idegenbeli meccsen találta meg valaki az értékes darabot, amit most árvereztek el az SCP Auctions-ön.

A végére pedig az Interperformances ügynökség maradt - ők képviselik Kwame Brown érdekeit a továbbiakban, és egy szívhez szóló közleményt írtak. Ebben az áll, hogy a 2001-es draft első választottja készen áll egy új életre, az a csapat, amelyik lehetőséget ad neki, ráléphet a dicsőség felé vezető útra a leigazolásával. Brown egészséges, és ugyanaz a kiváló játékos, aki volt a korábbiakban több NBA klubnál is. Nagyszerűen blokkol, kiválóan pattanózik és hatalmas zsákolásokat mutat be - azt hozzátették, hogy már nem az a fiatal srác, aki annak idején volt, mikor bekerült a ligába, hanem egy felnőtt, érett férfi, aki a játék szeretetéért térne vissza. Brown egyébként 2012/13-ban járt utoljára az NBA-ben, akkor a Philadelphia Sixersnél adtak neki lehetőséget - az ügynökség valószínűleg megpróbálkozott azzal a verzióval, hátha nem emlékszik már rá senki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus