Hírmorzsák 2016-08-23 (14:45)

Melo szerint inkább a 2008-as Kobe-hoz hasonlított a mostani olimpián, nem a 2012-eshez. A holnapi nap Kobe Bryant Nap lesz Los Angelesben. Durant 15 éves kora óta felnézett Anthonyra, olyan akart lenni, mint ő. Jerry Colangelo szerint Carmelo vezető szerepe a válogatottnál fényes jövőt ígér a Knicks számára. Durant szerint annyi változott az olimpia végére, hogy önmaga lett - addig túlságosan önzetlen akart lenni. Mirotic térde nagyon fájt a bronzmeccs után - még nem tudni, mi baja van. A Boston draftoltja, Abdel Nader a D-Ligában játszik majd. A Google szerint Harrison Barnes Kyrie Irving.

A Team USA legendája, Carmelo Anthony David Aldridge-nek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy inkább a 2008-as Kobe Bryanthez hasonlítaná magát, mint a 2012-es válogatottban lévőhöz. 2008-ban nagyon meglepődtek, mikor a Los Angeles Lakers ikonja elvállalta a szereplést a pekingi olimpián, de sokat tanultak tőle és Jason Kiddtől is. Ő mindig Kobe-t követte, próbált a lehető legtöbbször vele edzeni, rájönni arra, hogyan gondolkodik a játékról és milyen a hozzáállása a kosárlabdához - szerette volna ugyanezt nyújtani most a többieknek.

Ha már Kobe, akkor itt lehet kitérni arra, hogy a ma 38 esztendős ex-játékost Los Angeles városa is ünnepli, holnap Kobe Bryant Nap lesz LA-ben - nem véletlen az időzítés sem, hiszen 8/24 Bryant két mezszáma.

Melo válogatottbeli csapattársa, Kevin Durant szintén David Aldridge-dzsel beszélgetett Anthonyról - állítása szerint 15 éves kora óta felnézett a New York Knicks kiscsatárára, olyan akart lenni, mint Carmelo. Egy idő után volt lehetősége találkozni is vele, a draft előtt kikérte a tanácsát néhány dologban, így egyre jobb kapcsolatot építettek ki, mostanra pedig igaz barátok lettek Durant szerint. Anthony is elmondta, hogy hallotta, hogy Durant felnézett rá korábban, de ő már kortársaként tekint a Golden State Warriors játékosára, nem úgy, mint valakire, aki valaha csodálta őt. Melo szerint nehéz felfogni, hogy a világ egyik játékosa még manapság is felnéz rá - ő is nagyra tartja, nagyon tetszik neki a játéka és a munkamorálja is.

Mások is dicsérték a Team USA-től az olimpiával búcsúzó Carmelót. Jerry Colangelo szerint most mutatkozott meg igazán, mennyire jó vezér Anthony, és ez szép jövőt jósol a Knicks és a játékos számára is - a menedzser megköszönte Melónak az amerikai válogatottért tett szolgálatait. Colaengelo azt is hozzátette, hogy Anthony teljesen más ember volt, mikor először válogatott volt - már ott volt a 2004-es olimpián, aztán a 2006-os világbajnokságon is, mindkétszer leégtek az amerikaiak, azóta azonban sokat változott ő és a Team USA is. Állítólag nem volt biztos eleinte, hogy ilyen szinten akar részt akar vállalni a válogatottban Melo, de Colangelo szerint a játékos utólag valószínűleg nagyon boldog, hogy így döntött. Paul George is elmondta, egyértelműen Anthony volt a vezérük, és ez egyre jobban kiütközött, ahogy haladtak előre a tornán.

Térjünk még vissza Kevin Durantre egy kicsit: az olimpia elején gyengén játszott, aztán azonban összeszedte magát, erről kérdezték. KD annyit mondott, hogy nem volt önmaga. Leültek Mike Krzyzewski vezetőedzővel, aki mutatott neki néhány felvételt a 2012-es londoni ötkarikás játékokról, és azt mondta neki, hogy ezt a Durantet szeretné látni - azt, ha megint önmagát adná a pályán. A kiscsatár szerint túlságosan önzetlen akart lenni, mindig az extra passzt kereste, miközben ezzel a saját játékából vett el - szerinte annyi történt, hogy felébredt. Colangelo szerint Durant rengeteg kritikát kapott a csapatváltása miatt, az viszont, ahogyan ezen a tornán sikerült megtalálnia önmagát, rengeteget fog neki segíteni a továbbiakban is. Durant annyit tett még ehhez hozzá, hogy Monty Williams, a válogatott segédedzője mondta neki, hogy ne hagyja, hogy bárki is megakadályozza azt, hogy élvezze a játékot.

Az olimpiához kapcsolódik az is, hogy a bronzmeccsen megsérülő Nikola Miroticnak állítólag nagyon fájt a térde azt követően, hogy nekiesett egy ausztrál játékos. A Chicago Bulls erőcsatára még befejezte a találkozót, de állítólag még jobban fájt a térde a mérkőzés után. Mirotic azt nyilatkozta, hogy nagyon megijedt, de megvan a harmadik hely, csak ez a lényeg - reményei szerint nincs nagyobb gondja. A vizsgálatokra majd most fog még sor kerülni, egyelőre nem tudni, mi pontosan Mirotic gondja és mennyi idő lesz a felépülése, ha kell egyáltalán kihagynia bármennyi időt is.

A tegnap esti morzsához tartozik, hogy Allen Iverson a Top5-jében csak négy embert jelölt meg végül, a Steph Curry, Russell Westbrook, Durant, Kyrie Irving, Anthony kvintett a mostani ligára, illetve a jelenlegi legjobb 5-re vonatkozik.

Az idei draft második körének 58. helyén kiválasztott Abdel Nader a Boston Celtics D-Ligás csapatánál, a Maine Red Clawsnál kezdi meg profi pályafutását - voltak ajánlatai Európából is, de azokat visszautasította az Iowa State-en idén nyáron végző kiscsatár.

A végére pedig Harrison Barnes maradt, aki olyan keveset játszott ezen az olimpián, hogy a Google sem ismeri fel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus