Hírmorzsák 2016-08-24 (21:30)

Wall szerint néha egyszerűen nem kedvelik egymást Beallel a pályán. Ezeli hat hetet kihagy egy injekciós kezelés miatt (térd). Beverley szerint Harden MVP lesz és döntőbe vezeti a Rocketset - Morey szerint csak azok számára megosztó figura Harden, akik nem figyelnek eléggé. Blake Griffin hosszabbítani akar a Clippersszel. Toure Murry és John Lucas III a Timberwolves edzőtáborában. Bentil, Holland, James Young és Hunter küzdenek a Celtics utolsó helyéért az alapszakaszra. Kwame Brown 300.000 dollárért még a tengeren innen sem kell senkinek egyelőre. 

A Washington Wizards irányítója, John Wall J. Michaelnek (CSN Mid-Atlantic) elárulta, hogy bizony voltak gondok a pályán közte és Bradley Beal között eddigi karrierjük során. A játékmester szerint van, amikor egyszerűen nem kedvelik egymást, de ezt félre kell tenniük a továbbiakban. Ha nem úgy mennek a dolgok, vagy valakinek nem jön össze valami az egyik játéknál, folytatni kell a dolgukat, nem lehet fennakadni. Wall elmondása szerint most, hogy Bealnek megvan a pénze, azt szeretné, ha fejlesztené a játékát, és több mint hajlandó megosztani a vezérszerepet a dobóhátvéddel. Azt akarja, hogy megértsék egymást, hogy ott legyenek egymás mellett, és ketten vezessék a fővárosiakat - ezt Wall szerint rögtön az edzőtábor első napján le kell tisztázniuk. Ha ez nem történik meg, ugyanolyan problémáik lesznek, mint eddig.

A Portland TrailBlazers új centere, Festus Ezeli tegnap kapott egy injekciót a bal térdébe - csökkenteni kellett a fájdalmait -, így 6 hetet kell kihagynia. Ezeli a nyáron írt alá 2 évre 14.7 millió dollárért, de a korábbi években rengeteg egészségügyi problémája volt - talán ez a beavatkozás segíthet neki, hogy jobban bírja a szezont.

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley Oliver Maroney-val (Basketball Insiders) beszélgetett, és az újságíró rákérdezett Beverley-nél arra, mit vár csapattársától, James Hardentől. Nem keveset: Beverley szerint MVP lesz Harden, a csapatot pedig a döntőbe fogja vezetni. Daryl Morey GM annyit mondott a dobóhátvédről, hogy csak azok számára megosztó figura, akik nem figyelnek - a játékosok nem véletlenül választották meg a 2014/15-ös szezon MVP-jének, karrierje során mindig 50% fölötti csapatban volt, és többször is járt a konferencia-döntőben. Beverley elmondása szerint Harden olyan számára, mint a testvére, minden évben fejlődött szerinte vezérként. Az irányító szerint nekik jó, hogy az emberek átnéznek rajtuk, mert annál keményebben fognak dolgozni. Majd kiderül, ez mire lesz elég, de így az idény előtt mindenkinek egy célja van a csapatnál: győzni akarnak, ezért pedig bármit megtesznek.

A Los Angeles Clippersnek jövő nyáron két nagy szabadügynöke is lesz, de Steve Kyler (Basketball Insiders) információi szerint Blake Griffin hosszabbítani akar a klubbal - az erőcsatár állítólag jelen állás szerint még csak fontolóra sem veszi, hogy más együttessel írjon alá, igaz, egy idény alatt még rengeteg dolog történhet.

A Minnesota Timberwolves két egyest is igazolt, miután Toure Murryt és John Lucas III-öt is meghívták az edzőtáborukba - állítólag mindkét játékosnak van esélye a hosszabb távú maradásra is, annak ellenére, hogy Ricky Rubio, Kris Dunn és Tyus Jones személyében már van három irányító a Minnynél. A szerződtetésekhez tartozik, hogy Yi Jianlian 8 millió dollárt foglal a Los Angeles Lakers sapkájából - 1.2 milliót keres alapból, 6.8 millió dollárt pedig olyan bónuszokkal szerezhet meg, amelyet jelenleg úgy "listáznak", hogy valószínűleg meglesz neki. 

Adam Himmelsbach (Boston Globe) jelentette, hogy a Boston Celtics utolsó alapszakaszhelyéért RJ Hunter, James Young, John Holland és Ben Bentil fognak vetélkedni - közülük Holland szerződése egyáltalán nem, Bentilé pedig csak részben garantált, és állítólag Hunternek van a legnagyobb esélye arra, hogy maradjon a keretben. A tavalyi draft első körében húzott dobóhátvéd azt nyilatkozta, hogy jó versenyző típusnak tartja magát, úgyhogy motivációnak használja a jelenlegi helyzetet - így most még nagyobb lesz a versengés az edzőtáborban, ami szerinte jó a szezon kezdetére nézve.

Nincs túl nagy kereslet a nemrég ügynökséget váltó és visszatérni kívánó Kwame Brown iránt - David Pick európai újságíró forrásai szerint a 2001-es draft 1/1-esét 300.000 dollár környéki szerződésért próbálták eladni Európában/Kínában, de egyelőre nem sokan érdeklődnek a center iránt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus