Hírmorzsák 2016-08-25 (20:30)

Kobe szerint bármelyik mezszámát vonultatják vissza, elég nehéz dolga lesz annak, aki a másikban fog játszani a jövőben. Jim Boeheim szerint Melo valószínűleg sosem lesz NBA bajnok. Harden összetartást szervezett a Rocketsnél a következő hétre - Brewer szerint idén védekezni is fog a dobóhátvéd. Harden új cipője kapott hideget-meleget. A Heat megtartja McRobertset. Chalmersnek zöld utat adtak az orvosok, visszatérhet a pályára. Yi furcsa szerződésének részletei - meccs- és napi bónusszal tele. LeBron és a Cavs Clevelandben, Conley Memphisben kapott látképet a kukorica-földeken. A Team USA a világranglista élén. EJ Singler Torontóban.

Tegnap volt a Kobe Bryant Nap Los Angelesben, Ramona Shelburne (ESPN) pedig megkérdezte a Lakers ikonját, hogy melyik mezszámát fogják visszavonultatni. Bryant nevetett egyet, majd azt mondta, hogy bármelyiket vonultatja vissza a csapat, elég nehéz dolga lesz annak, aki a másikban fog játszani a jövőben. Kobe egyébként a városházán elmondta, hogy nagyon szürreális élmény az, hogy van egy nap, amit utána neveztek el.

Az amerikai válogatott és a Syracuse egyetem vezetőedzője, Jim Boeheim Mike Watersnek (Syracuse.com) azt nyilatkozta néhány napja, hogy úgy gondolja, valószínűleg sosem lesz NBA-bajnok Carmelo Anthony - sosem volt még olyan csapatban, amelynek erre minimális esélye is lett volna. Játékosként csak annyit tehet az ember, hogy jobbá teszi a csapatát, ezt pedig Boeheim szerint Melo meg is tette mindig, ez szerinte nyilvánvaló. Nagyszerű középiskolai együttese volt, nyert NCAA bajnoki címet, és van három olimpiai aranyérme is a Team USA-jel - ez így összességében nézve elég szép. Boeheim azt is elmondta, hogy Anthony volt az amerikai válogatott vezére a riói ötkarikás játékokon, és nagyon jó volt újra vele dolgozni - mindhárom olimpiai aranyánál ott volt a tréner segédedzőként, és a Syracuse-zal nyert egyetemi bajnokságot anno Melo. Néhányan betámadták kicsit Boeheimet a "valószínűleg nem nyer NBA-t soha" kijelentése miatt, de twitteren jelezte, hogy félreértelmezték a mondandóját - nagyon nehéz aranygyűrűt nyerni a ligában annak ellenére is, ha valaki mindent megtesz érte, ennyit akart mondani.

Mark Berman (FOX 26 Houston) forrásai szerint James Harden idén is szervez egy csak játékosoknak szóló összetartást a Houston Rocketsnél, amely a következő héten fog megtörténni - tavaly Los Angelesben készültek együtt a texasiak, de annak akkor sok eredménye nem volt az idény során. Corey Brewer azt nyilatkozta, hogy Harden mindent megtesz, meg akarja mutatni, hogy vezér akar lenni. Az előző idény egyikőjüknek sem tetszett, keserű szájízzel fejezték be a szezont, úgyhogy alig várják, hogy elkezdődjön az újabb. Brewer az ESPN SportsNation című műsorában elmondta (mikor mutattak neki egy válogatást Harden előző szezonban mutatott védekezéséről), hogy szerinte Harden idén fog védekezni is - a múlt a múlt, történt, ami történt, de ez már a jövő Rocketse, a sztár pedig hátul is jó teljesítményt fog nyújtani.

Közben kijött Harden Triple Black nevű cipője, ami nem kapott túl jó fogadtatást - Brewernek is megmutatták a SportsNationön, aki csak annyit mondott nevetve, hogy ebből még a fiának sem tud venni egyet, annyira csúnya, de remélhetőleg ez csak valami prototípus vagy ilyesmi:

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat tudatta Josh McRoberts-cel, hogy megtartják a most következő idényre - volt arról szó többször is a nyár folyamán, hogy elcserélnék a magasembert, de McRoberts ügynöke azt mondta Jacksonnak, hogy már szóltak a játékosnak, 2016/17-ben számítanak rá. McRoberts 5.8 millió dollárt fog most keresni, aztán 2017/18-ra van egy 6 millió dolláros játékosopciója.

Egy jó hír a Mario Chalmersért szorítóknak: a játékos twitterén ma jelentette be, hogy az orvosok zöld utat engedtek neki, visszatérhet a pályára - mint ismert, nagyjából 5 és fél hónapja szakította el Achillesét az irányító. Egyelőre senkivel nem kötött szerződést, úgyhogy oda igazolhat, ahova akar.

A Toronto Raptors meghívta az edzőtáborába EJ Singlert - Kyle Singler testvére abban is megegyezett a kanadaiakkal, hogy a Raptors 905-nál, a Toronto D-Ligás csapatánál játszik a következő idényben, ha nem sikerült bekerülnie a még szabadon lévő 15. rosterhelyre, és nem viszi el senki majd waiverről. Singler 2013-ban nem kelt el a drafton, első évét az Idaho Stampede-nél, második profi idényét az észt Kalev/Cramónál, az előző szezont pedig nagyrészt megint Idahóban, márciustól kezdve pedig Torontóban töltötte.

Ha már szerződés, akkor sokadjára érdemes kitérni Yi Jianlian Los Angeles Lakersnél kötött megállapodására, az ugyanis igen ritka konstrukcióban szültetett. Eric Pincus (Basketball Insiders) értesülései szerint csak 250.000 dollár garantált Yi pénzéből, aztán naponta kap 6.000 dollárt október 25-e és január 10-e között, és ha még ekkor is az aranysárga-liláknál van, akkor még 623.000 dollár üti a markát. Ez így összesen csak 1.1 millió dollár, erre jön még (majdnem) 20 meccsenként 2.3 milliónyi bónusz - 19 meccsig 1.1 milliót kap, 20-39 meccs alatt 3.4 milliót, 40-58 meccs alatt 5.7 milliót, és ha legalább 59 mérkőzésen pályára tud lépni, akkor üti a markát összesen 8 millió dollár.

Egy clevelandi kukoricaföld-tulajdonosnak sok ideje, jó tervei és kreativitása is volt a minap, a Cleveland Cavaliers és LeBron James előtt tisztelgett:

A Memphis Grizzlies idén nyáron hosszabbító irányítója, Mike Conley is kapott egy képet az egyik memphisi földterületen:

A végére pedig a friss világranglista maradt az olimpia után: nem túlságosan nagy meglepetés, hogy a Team USA 1000 ponttal az első helyen áll, Spanyolország és Szerbia állnak mögöttük:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus