Hírmorzsák 2016-08-26 (11:45)

Wall mindenkire féltékeny, aki többet keres nála, Harden hosszabbításán is kiakadt - Beallel sokkal rosszabb a kapcsolata, mint arról a hírek szóltak. Stan Van Gundy Drummondtól és Stanley Johnsontól várja a legnagyobb fejlődést. Marion szerint nem fognak lefeküdni a Warriorsnek az ellenfelek, mindenkit meg lehet verni. Ibaka meglepődött Durant csapatváltásán - úgy érzi magát a Magicnél, mintha megint újonc lenne. A Durant nevű várost páran át akarják nevezni Westbrookra. Wes Matthews úgy érzi, jobb játékos most, mint sérülése előtt. A Celtics lemondott Colton Iverson játékjogáról. Az ESPN real plus-minus alapján felállított rangsora alapján a Warriors nyeri az alapszakaszt.

Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint a Washington Wizards irányítója, John Wall egyszerűen féltékeny, ez a baja Bradley Beallel is - az egyik forrás szerint mindenkire mérges Wall, aki több pénzt keres nála. Az egyik játékosügynök elmondása szerint bármi is publikus a Wall-Beal kapcsolatból, azt meg kell szorozni 5-tel, és akkor el lehet képzelni, mi van közöttük igazán - valószínűleg teljes katasztrófa a helyzet. Nem újdonság a dolog, az irányító tavaly nyáron Reggie Jackson pénze miatt nyilvánosan is kiakadt. Az egyik vezetőségi tag szerint Wall James Harden új, 118 milliós hosszabbítása után is teljesen ki volt akadva. A helyzetet súlyosbítja, hogy az adidas egy 13 éves, 200 millió dolláros szerződést adott Hardennek, Wallnak pedig egy évi 7.5 milliót ígérő megállapodást ajánlottak - visszautasította, mert Harden pénzét akarta, aztán kirúgta ügynökét, Dan Fegant, majd felvette Rich Pault. Wall egyébként válaszolt twitteren néhány ezt firtató embernek, de semmi konkrétumot nem mondott, csak annyit, hogy "először tisztában kellene lenni a tényekkel, utána magyarázni", de törölte is tweetjeit nem sokkal később.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (Pistons.com) elárulta, Andre Drummondtól és Stanley Johnsontól várja a legnagyobb fejlődést a most következő szezonban koruk, eddigi teljesítményük és a bennük rejlő potenciál alapján. Drummondról annyit mondott a szakvezető, hogy még mindig nagyon fiatal (23 éves), de már jó ideje a ligában van - azt kell elérnie, hogy mentálisan olyan szintre jusson, hogy minden mérkőzésen tudja magát hozni, mert Van Gundy szerint ennek még a közelében sem volt a középjátékos. A tréner úgy gondolja, hogy a Cleveland Cavaliers elleni PO-szériában például elég kiegyensúlyozott volt már Drummond támadásban és védekezésben is - ha ezt tudja hozni egy teljes szezonon keresztül, az nagy fejlődés lesz. SVG arról is beszélt, hogy Johnson mennyire szereti a játékot és nagyon szeretne kiváló játékos lenni - a vezetőedző szerint jó versenyző típus a fiatal swingman. A gond az, hogy ezzel együtt kicsit makacs is, ezért néha nagyon idegesítő vele dolgozni, mert úgy érzi, hogy tudja, hogyan kell játszani - meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt ebben.

A 2015-ben a Cleveland Cavalierstől visszavonuló Shawn Marion Dwain Price-szal (Fort Worth Star-Telegram) beszélgetett, méghozzá arról, hogy szerinte egyáltalán nem lesz sima az útja a bajnoki címig a Golden State Warriorsnek, senki nem fog nekik lefeküdni és tálcán kínálni számukra a végső sikert. Marion felidézte a 2011-es döntőt, mikor a sokkal esélyesebbnek tartott Miami Heatet győzték le. Szerinte mindig van lehetőség legyőzni a másikat - sokan hanyatt estek az ellenfélnél található nevektől, de ő nem, mert az emberek ellen játszott, nem a neveik ellen. Marion azt is elmondta Kevin Durant csapatváltásával kapcsolatban, hogy ez az ő döntése, mindenki másnak pedig együtt kell élni ezzel - akkor is meg lett volna az embereknek véleménye, ha marad, meg így is meg van.

Az Orlando Magic új magasembere, Serge Ibaka Zach Frydenlundnak (Complex) adott nyilatkozatot, amelyben szintén előkerült Durant és a lelépése Oklahoma Cityből. A spanyol játékos elmondása szerint meglepődött volt csapattársa döntésén, de tudja, hogy nagyon nehéz lehetett számára, hogy végül ezt az utat választott. Ő is elmondta, amit nagyon sokan mások - ez Durant döntése, azt kellett csinálnia, amiről úgy érezte, hogy jó lesz neki és a családjának. Persze a csapatnak és a szurkolóknak nehéz lehetett ez, ezt is el kell fogadni, de vannak dolgok, amikre nincs befolyása az embernek, Durant döntése pedig ilyen volt a klub és a drukkerek szempontjából. Ibaka arról is beszélt, hogy nagyon jól érzi magát a Magicnél, mintha megint újonc lenne. Néha a változás maga jót tesz az embernek, ő is sokkal frisebbnek érzi magát, és keményen dolgozik. Fiatal csapatuk van fényes jövővel, és szeretné a gárdát jobbá tenni azzal, amit a hét éve alatt tanult az OKC-nél.

Ugyanide tartozik, hogy Oklahoma államban van egy Durant nevű város, amit nem a játékosról neveztek el, de ez egy Ryan Nazari nevű embert nem nagyon érdekel - petíciót indított, hogy változtassák a 15.000-es város nevét Westbrookra. Csütörtök estig 600 aláírás gyűlt össze - ezt küldik majd Stewart Hoffmannek, Durant polgármesterének.

A Dallas Mavericks dobóhátvédje, az előző idényben Achilles-szakadása után visszatérő Wes Matthews Earl K. Sneeddel (Mavs.com) beszélgetett, akinek elmondta, teljesen más ember és játékos, mint volt - nagyon várja már, hogy megmutathassa ezt, mert tudja, milyen lehetőségek vannak még benne. Az előző szezonja más volt, mint egy szokásos, hiszen az Achilles-szakadása miatt nem volt 4-5 hónapja arra, hogy felkészüljön az idényre, azonnal el kellett kezdenie játszani, ráadásul sokat is. Nagyjából az All-Star hétvégét követően tudta magát formába hozni, mivel a pálya mindkét oldalán odateszi magát, de most úgy érzi, hogy jobb játékos, mint a sérülése előtt volt. Matthews saját bevallása szerint megpróbálja a Dallast újra PO-ba vezetni - nem érdekli, ki lesz az ellenfél, mi a mérlegük vagy az aktuális másik csapaté vagy hogy hány back-to-backet játszanak, megtesznek mindent a sikerért. Azt is hozzátette, hogy egyénileg annyit akar fejlődni, amennyit csak tud - érzése szerint még egyáltalán nem érte el a korlátait

Az ESPN a real plus-minus statisztikát felhasználva jósolta meg a most következő alapszakasz végeredményét. Ezek alapján a Golden State Warriors lesz az első 66 győzelemmel, nyugaton a San Antonio Spurst és a Utah Jazzt fogják megelőzni. Keleten a Cleveland Cavaliers 52 győzelmet fog elérni, amivel a Boston Celtics és a Toronto Raptors előtt fognak végezni - a teljes listát ezen a linken megtaláljátok. 

A Boston Celtics lemondott Colton Iverson játékjogáról - a magasember a 2013-as draft 53. választottja volt, de a Bostonnál nem lesz lehetősége, a Celtics pedig esélyt akar neki adni, ha máshol esetleg számítanak rá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus