Hírmorzsák 2016-08-28 (21:15)

Harrison Barnes szerint a Mavs még mindig Nowitzki csapata - szerinte a német minden idők 5 legjobb játékosa közé tartozik, ha a meccsek lezárásáról van szó. Jennings inkább Horry karrierjét választaná, mint Reggie Millerét. Cousins nyitott arra, hogy 2020-ban is ott legyen az olimpián a Team USA-jel - szerinte sokkal nehezebb ötkarikás játékokat nyerni, mint azt az emberek hinnék. Avery Bradley-t nem érdekli, ki mennyire szégyeníti meg egyszer-egyszer, mindig ugyanolyan kemény védekezésben. Lowry és DeRozan Biyombo korával viccelődött utóbbi születésnapja alkalmából.

A Dallas Mavericks egyik új szerzeménye, Harrison Barnes Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, hogy a Mavs továbbra is Dirk Nowitzki csapata, hiszen rengeteg évet húzott le a franchise-nál és bajnoki címet is szerzett - neki a pályán kell bizonyítania, hogy méltó a stafétabot átvételére. Barnes szerint sokan úgy gondolják, hogy ha valaki ilyen sok pénzt kap és ekkora figyelem hárul rá, akkor garantált számára x mennyiségű dobás, de ez nincs így - neki minden nap bizonyítania kell az edzéseken az edzői stábnak, és ha fontos dobásokat akar vállalni, akkor Dirknek is. A kiscsatár tovább dicsérte a német legendát: szerinte minden idők 5 legjobbja között van Nowitzki, ha a meccsek lezárását nézzük. Hogy készen áll-e nagyobb feladatokra, az majd az első meccsen kiderül, de hajlandó dolgozni azért, hogy első számú ember lehessen egyszer, erről beszéltek is Rick Carlisle vezetőedzővel - hisznek benne, de lesznek még zökkenők, mire az a játékos lehet, aki szeretne lenni, mert egyszerűen hozzá kell szoknia új dolgokhoz. Barnes egyébként el is jegyezte kedvesét, úgyhogy elég jó nyara van eddig.

A New York Knicks irányítója, Brandon Jennings twitteren jelezte, hogy bármikor előbb választaná Robert Horry karrierjét, mint Reggie Millerét - hiába tette hozzá, hogy nem akarja leszólni az Indiana Pacers legendáját, a 7 gyűrű miatt választaná inkább Horry pályafutását, így is kapott hideget-meleget több követőjétől is.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy nyitott arra, hogy a 2020-as tokiói olimpián is ott legyen a Team USA tagjaként - persze idősebb lesz már, úgyhogy azon is múlik, hogy milyen állapotban lesz majd fizikailag, de a jelenlegi állás szerint abszolút menne. Cousins szerint az emberek nem is tudják, milyen nehéz megnyerni az olimpiát - meglátják a neveket a keretben, és azt gondolják automatikusan, hogy nekik kell nyerni. Az igazság azonban az, hogy a nemzetközi kosárlabda egyáltalán nem olyan, ahogy ők játszanak az NBA-ben, egyáltalán nem az ő játékuk, és mindenkinek át kell állnia erre. Cousins szerint nem számít, mennyi idejük van rá, de ha kicsit össze tudnak szokni, jó kémia alakul ki a keretben, akkor nyerni tudnak. Korábban is volt azonban olyan, hogy nekik volt a legtehetségesebb keretük, mégsem lett aranyérem a vége - ez is mutatja, hogy nem olyan egyszerű a végső siker, mint azt sokan gondolják.

A Boston Celtics dobóhátvédjétől, Avery Bradley-től kérdezte Tom Westerholm (MassLive.com), hogy mi a titka a védekezésének. Bradley azt válaszolta, hogy imádja a kihívásokat, nagyon szeret a legjobbak ellen játszani, és nem érdekli, ki az ellenfél, vagy hogy mennyire szégyenítik meg egy-egy labdabirtoklásnál. Senkitől nem ijed meg - vannak olyan játékosok az NBA-ben, akik idegesek egy-egy meccs előtt, ő soha, mert úgy gondolkodik, hogy az ellenfélnek kell ellene felkészülni, nem(csak) fordítva. Az egyik első meccsén Jason Kiddet kellett fognia, Kevin Garnett pedig szólt neki, hogy ne vegye fel egész pályán, mert gond lehet belőle. Bradley-t nem érdekelte ez, kétszer egész pályán letámadta az irányítólegendát, kétszer meg is dolgozta rendesen, aztán időt is kellett kérnie az ellenfél edzőjének. Kidd oda is szólt Bradley-nek, hogy még egyszer ne merjen egészpályás letámadást alkalmazni ellene, ő meg nem értette, mi volt a probléma. Minden egyes mérkőzésen végig a maximumot fogja adni, keményen játszik - ha benyel egy crossovert és elesik, az se érdekli, megy tovább. Azt is hozzátette, hogy szerinte Top3-as csapat lehet védekezésben a Boston.

Az Orlando Magic új centere, Bismack Biyombo 24 esztendős lett a mai napon, volt csapattársai, Kyle Lowry és DeMar DeRozan pedig nem is felejtették el felköszönteni - az irányító a 48., a dobóhátvéd pedig a 30. születésnapja alkalmából.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus