Hírmorzsák 2016-08-30 (11:45)

Bosh elkezdte az edzéseket, reménykedik benne, hogy a Heat zöld utat ad neki a játékra. Avery Bradley az év védője akar lenni. Marcus Smart azt akarja, ha nem szeretnének ellene játszani az ellenfelek, de támadásban is előre akar lépni. Durant sokat fog játszani négyes poszton, védekezésben is sokat várnak tőle. Rose robbanékonysága a régi, de hamarabb kell szabadulnia a labdától. Novak hosszabbított a Milwaukee-val. Két új játékos a Lakersnél, egy a Pistonsnál. Keith Applinget megint lekapcsolták a rendőrök.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh tegnap felrakott néhány videót snapchatre, amelyen edz - labdavezetésből dobott hármasokat és középtávoliakat a videón Bosh, de a lényeg az volt, hogy tudassa mindenkivel, ő készen áll a visszatérésre. Az egyik videóban el is mondja a magasember, hogy egy kis időre ugyan eltűnt, de visszatért. Mindenki kérdezte tőle, hogy fog-e még kosárlabdázni, és a válasza egyértelműen igen. Michael Wallace (ESPN) úgy tudja, hogy Bosh azért is kezdett edzeni, mert reménykedik benne, hogy a Heat engedi majd játszani a most következő idényben, és készen fog állni már az edzőtáborra is.

A Boston Celtics dobóhátvédje, Avery Bradley egy belmonti közösségi rendezvényen azt nyilatkozta a CBS Bostonnak, hogy szeretne az Év Védője lenni - szerinte esélye is van erre, ha a megfelelő hozzáállással játszik.

Bradley csapattársa, Marcus Smart Amanda Pflugardnak (nba.com) azt nyilatkozta, hogy a védekezés az a dolog, ami miatt nem kell neki és a csapattársainak sem aggódnia, viszont itt az ideje, hogy támadásban is előrelépjen - megpróbál agresszívebb lenni, nagyobb nyomást helyezni az ellenfelekre. Játéka minden elemén próbál fejleszteni - szeretne pontszerzésben, gólpasszokban és mindenben a csapat második, harmadik, negyedik opciója lenni. Smart azt is hozzátette, hogy védekezésben is fejlődni akar persze - olyan védő akar lenni, aki ellen kifejezetten nem szeretnek játszani, mert tudja mindenki, hogy hosszú estére számíthat. Elmondása szerint készen áll nagyobb feladatokra és felelősségre, főleg vezérként.

A Golden State Warriors védekezésért felelős segédedzője, Ron Adams két évet már dolgozott együtt a csapat új kiscsatárával, Kevin Duranttel, róla mesélt Monte Poole-nak (CSN Bay Area). Adams szerint Durant sokoldalúsága az igazán kiemelkedő - mindenki a támadójátékáról ismeri, de borzasztóan jó védő, aki kiegyensúlyozott is volt hátul a Warriors elleni PO-szériában. A tréner szerint sokat várnak védekezésben Duranttől most is. Steve Kerr vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy nem a hagyományos értelemben, de KD kiválóan védi a gyűrűt - ellenük négyes poszton zseniális volt elöl-hátul, úgyhogy fog erőcsatárt játszani ezentúl is, nem is keveset.

Tommy Dee (SNY.tv) írt egy cikket a New York Knicks irányítójáról, Derrick Rose-ról, illetve arról, hogy a számok ugyan nem ezt mutatják, de Rose nagyon is szeret és akar is passzolni. A cikk érdekesebb része az, amit egy játékosmegfigyelőtől idézett Dee, aki azt mondta, hogy szerinte egyáltalán nem Rose fizikai adottságaival vannak gondok, nagyjából hasonlóan robbanékony már, mint volt 2011-ben. A probléma az, hogy az irányító labda nélkül használhatatlan, és ha megkapja a játékszert, azonnal úgy érzi, hogy támadnia kell a gyűrűt. Ezzel nincs is gond, de mikor a védelem reagál erre, ő akkor is ezt erőlteti, pedig ehelyett passzolnia kellene.

Több szerződéskötés is történt a mai napon. A leglényegesebb Steve Novak hosszabbítása a Milwaukee Bucksszal, ő ugyanis jó eséllyel marad az alapszakaszra is a keretben. A Los Angeles Lakers a már beharangozott Zach Auguste mellett Travis Wearrel is megállapodott egy edzőtábor-meghívóban - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy utóbbinak reális esélye van bekerülni az alapszakasz-keretbe, előbbi pedig idén végzett a Notre Dame-en. A Detroit Pistons részlegesen garantált kontraktusban állapodott meg Trey Freemannel - ő az Old Dominionról jelentkezett a draftra, ahol nem kelt el, a Houston Rockets nyári ligás csapatában pedig 5.2 pontot, 3.4 pattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt.

Egyre biztosabb, hogy Keith Applinggel már csak a börtönválogatott meccsein találkozhatunk majd a jövőben, az irányító ugyanis megint bajba keveredett, mikor nem állt meg egy igazoltatásnál, az út szélén pedig találtak egy fegyvert egy táskában. Appling ellen két eljárás is folyamatban van Detroitban és Dearbornban - ő az, aki egy sztriptízbárba AK-47-es gépfegyverrel ment be anno.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus