Hírmorzsák 2016-08-30 (21:00)

Cserélt a Thunder és a Nuggets - Lauvergne Oklahoma Cityben folytatja karrierjét. A Knicks legendája, Willis Reed Melo támadójátékát, Drummond pedig Marjanovic védekezését dicsérte. Újonc-kérdőív: Dunn tarolt, méghozzá nem kicsit, Durant zsinórban harmadjára a legnépszerűbb. Xavier Henry a Milwaukee Bucks edzőtáborában. Calderon visszavonult a spanyol válogatottól.

Cserélt az Oklahoma City Thunder és a Denver Nuggets - Sam Prestiék Joffrey Lauvergne-t szerezték meg két 2017-es második körös pickért. A francia magasember az előző idényben 7.9 pontot és 4.9 pattanót átlagolt 17.6 perc alatt, de Jusuf Nurkic felépülésével, Nikola Jokic térnyerésével és Kenneth Faried maradásával sok játékideje nem lett volna a coloradóiaknál a továbbiakban sem.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy miután Xavier Henry privát edzésen járt a Los Angeles Lakersnél, úgy döntött, hogy a Milwaukee Bucks edzőtábor-meghívóját fogadja el. Az egykor szebb karrierre hivatott, de rengeteg sérüléssel bajlódó swingman a 2014/15-ös idény elején szakította el Achillesét, tavaly a Golden State Warriors hívta meg a campjébe, majd az idényt a D-Ligás csapatuknál, a Santa Cruz Warriorsnél töltötte.

38 újonccal tölttették ki a szokásos évi újonc-kérdőívet - a részletes eredményeket ezen a linken megnézhetitek. Érdekesség, hogy zsinórban a negyedik alkalommal nem az 1/1-et várják az éppen aktuális első évesek az év újoncának, igaz, az előző két idényben az első választottak vitték haza ezt a díjat. Jabari Parker és Jahlil Okafor után zsinórban harmadjára is Duke-játékosnál várják a legjobb pályafutást. Kris Dunn öt kérdésben végzett az élen - a korábbi hét alkalomból összesen két játékosnak sikerült kettőnél több kérdésben első helyet szereznie, de Blake Griffin 2009-ben és John Wall 2010-ben is csak 3-3 első pozícióig jutott. Kevin Durant pedig sorozatban harmadjára lett a legnépszerűbb az újoncoknál, most a legnagyobb arányban.

A New York Knicks történetének (egyik) legjobb játékosa, a csapat két bajnoki címénél egyaránt döntő MVP címet nyerő Willis Reed a franchise jelenlegi sztárját, Carmelo Anthonyt dicsérte. Reed Christian Rednek (New York Daily News) azt mondta, hogy nézte az olimpián Melót, és mit nem adna azért, ha olyan támadó-arzenállal rendelkezett volna anno, mint most Anthony. Már a Syracuse-on is látta első éves egyetemistaként, és egy valamit nagyon tud Melo: pontot szerezni. Borzasztóan jó játékosnak tartja Reed a Knicks kiscsatárát, és reményei szerint most már a csapat is jobb lesz mellette.

A Detroit Pistons két centere, Andre Drummond és Boban Marjanovic játszottak egymás ellen idén nyáron pár meccset, Drummond pedig nagyon elégedett a csapat új igazolásával. Az 5 évre maximumért hosszabbító középjátékos Aaron McMann-nek (MLive) azt nyilatkozta, hogy karrierje során talán először volt igazán frusztrált valaki ellen a pályán, mert nagyon nehéz a szerb ellen pontot szerezni. Nagyon jó játékosnak tartja Marjanovicot, aki nagy erősítés a Pistons számára, rengeteget fog segíteni a csapatnak az idény során - sokkal jobb kosarasnak tartja most egyébként új csapattársát, mint amire előzetesen számított.

A Los Angeles Lakers irányítója, Jose Calderon bejelentette, hogy visszavonult a spanyol válogatottól - Pau Gasollal és Juan Carlos Navarróval ellentétben ő tehát biztosan nem folytatja a nemzeti csapatban. Calderon Pau Gasol, Navarro, valamint Rudy Fernandez és Felipe Reyes mellett az ötödik spanyol, aki ott volt az előző négy olimpián - 2008-ban és 2012-ben ezüstöt, idén Rióban pedig bronzérmet nyertek a hispánok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus