Hírmorzsák 2016-09-01 (21:30)

Blake Griffin szerint nem érdemel nyári szabadságot, összesen két hetet nem edzett az off-szezonban. A Cavs szkeptikus Mo Williamsszel kapcsolatban. Bob Myers szerint nagy nyomás lesz a Golden State-en, mert minden negatív dolgot fel fognak nagyítani az emberek. Az Under Armour vezérigazgatója szerint a Warriors még mindig Steph Curry csapata. A Kings új csarnoka már 109 millió dollárral többe kerül, mint azt eredetileg tervezték. Julius Jacobs a Lakersnél.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin csapattársa, JJ Redick podcastjének vendége volt a héten. Griffin saját bevallása szerint egy héttel a műtétje után már elkezdte a rehabot, és azóta is folyamatosan edz. Most ért vissza a nyaralásából, itt is kivett egy hetet, de összesen két hétig nem dolgozott az off-szezon folyamán, egyébként végig. A magasember úgy érezte, hogy nem érdemli meg a nyári pihenőt - mint ismert, Griffin rengeteget kihagyott az előző idényben combsérülése és kéztörése miatt.

Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cleveland Cavaliers nagyon szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy Mo Williams folytatja-e pályafutását vagy sem, ám tegnap lejárt a határidő, ameddig stretch provision segítségével ki tudták volna vásárolni - most már csak akkor spórolhatnak 2.2 millió dolláros fizetésén és a luxusadón, ha kevesebb kivásárlási árban egyeznek meg vele.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers a KNBR 680 egyik adásában elmondta, hogy bár nagyon jó dolog, hogy le tudták igazolni Kevin Durantet, de az nem igaz, hogy minden azonnal működni fog, mert rengeteg új játékosuk van - időbe fog telni, mire összeérik a jelenlegi társaság. Nagy lesz a nyomás is a klubon, mert bármilyen negatív dolgot fel fognak nagyítani az emberek - például egy hazai vereséget vagy két zsinórban elvesztett mérkőzést. Azt is le fogják írni, hogy talán nem olyan jók, mint tavaly, úgyhogy lesz előttük kihívás, nemcsak az, hogy egy kitűnő játékost kell beépíteniük. A csapaton belüli kémia kialakulásához idő kell, ez pedig nem egy nap, egy hét vagy egy hónap alatt történik meg. Nagyszerű dolog lesz ezt végignézni, de az elvárások miatt minden gyengébb időszaknak nagyobb jelentőséget fognak tulajdonítani. Minden csapat ilyen elvárásokat szeretne magának, nincs ezzel gond Myers szerint sem, de fel kell erre készülniük, nem érheti őket váratlanul a dolog.

Közben az Under Armour vezérigazgatója, Kevin Plank Donald Dellnek (CSN Mid-Atlantic) azt nyilatkozta, hogy Durant fontos döntést hozott azzal, hogy a Golden State-hez igazolt, de a Warriors továbbra is Steph Curry csapata. Plank szerint KD is tudta ezt, mikor az oaklandiekhez szerződött, de idővel majd kiforrja magát úgyis ez a dolog. 

A Sacramento Kings új csarnokának építési költsége egyre csak nő és nő, 21.7 millió dollárrral ugrott egyetlen hónap alatt, már 556.6 millió dollárra becsülik a végösszeget. Ez már 79 millió dollárnyi plusz ahhoz képest, amit 2014 októberében, az építkezés kezdetekor vártak (477 millió dollár), és az eredeti, 2013-as becslés még 447 millió dollárról szólt, ahhoz képest 109 millió dolláros pluszban van már a dolog. Mivel Sacramento városa maximum 255 millió dollárt tud beletenni az építkezésbe, így a plusz költség egy az egyben a Kingsre marad - a klub szerint nem alábecsülték a költségeket, hanem a dizájn-változtatások miatt kerül most többe a multifunkcionális épület.

A Los Angeles Lakers Julius Jacobsszal is megegyezett egy edzőtábor-meghívóban - Jabobs három évet játszott a USC-n, mielőtt jelentkezett volna az idei draftra, a három szezonja során pedig 11.6 pontot, 4.9 pattanót és 5.4 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus