Hírmorzsák 2016-09-02 (21:15)

Phil Jackson elgondolkodott egy Grant Hill - Kobe cserén, mikor Bryant 1999-ben cserét kért. Jackson szerint Kobe nem volt kezelhetetlen, csak már ő nem tudott vele mit kezdeni 2004-ben. Pat Riley szerint Shaq megszerzése volt a legnagyobb fogása a Heatnél. Towns a rájátszásba várja a Timberwolvest. Ben Simmons a Top10-ben nyitott a mezeladási listán. Milicic gyümölcsöt termeszt Szerbiában, szerinte nem kapott lehetőséget az NBA-ben. Alan Williams szerződését garantálta a Suns.

A Miami Heat teljhatalmú ura, Pat Riley Ira Windermannel (South Florida Sun-Sentinel) beszélgetett, az interjú során pedig azt állította, hogy Shaquille O'Neal megszerzése volt a legnagyobb fogás, amit valaha csinált a Heatnél, és ebbe beletartozik a Big3 összehozása is 2010-ben. Riley szerint az volt az a pillanat, amikortól igazán komoly csapat voltak, O'Neal alapvetően változtatott a franchise sorsán.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Charlie Rosennek (Today's Fastbreak) elmesélt egy történetet abból az időszakból, mikor elkezdte a munkát a Los Angeles Lakersnél 1999-ben. Kobe Bryant nagyon várta már, hogy együtt dolgozzanak, de az első felkészülési meccsen eltörte a csuklóját, így több hetet ki kellett hagynia, közben viszont a csapat 10-1-es mérleget hozott össze a Triangle-ben kifejezetten jó Shaquille O'Neal vezetésével. Mikor Kobe felépült, Jackson nem akarta felborítani a működő rotációt, hezitált, hogy visszategye-e azonnal a kezdőbe, mire Bryant megmondta neki, hogy ő nem akar cserejátékos lenni. Pár héttel később még mindig jól ment nekik a játék, Kobe pedig csak 19 pontot átlagolt, ezért felhívta Jerry Westet, hogy egyrészt tanácsot kérjen tőle, hogyan tudtak Elgin Baylorral egy csapatban mindketten 30 pontot átlagolni, másrészt pedig cserét kért.

Ezt elmondta neki West, és pár pillanatig elgondolkodott azon, hogy elfogadja a Detroit Pistons ajánlatát, amelyben Grant Hillt adták volna Bryantért. Jackson szerint Kobe már akkor látott maga előtt egy jövőt, amelyben minden idők egyik legjobb játékosa - Jackson úgy gondolta, idővel el is érheti ezt a dobóhátvéd, ezért megbeszélték, hogy nem fogják elcserélni, csak legyen türelmes, ne erőltesse a dolgokat a pályán, idővel megtalálja a játék ritmusát. Az egykori tréner szerint ettől függetlenül időről időre voltak olyan meccsek, amikor Kobe egyszerűen nem foglalkozott a taktikával, kezébe vette a labdát és megpróbálta egyedül átvenni az irányítást. Amikor ezt számonkérte rajta, akkor annyi volt a válasz, hogy ahhoz, hogy a Lakers folytatni tudja a győzelmek begyűjtését, neki sokat kell tennie a pályán.

Jackson kitért röviden egy másik témára is. Az terjedt el, hogy az Eleven Rings című könyvében azt állította, hogy Bryantet egy edző sem tudja kezelni, de most elmondta Jackson, hogy ez nem igaz. Ő annyit írt, hogy ő már nem tudta tovább edzeni - persze Kobe mindig érzékeny volt a kritikákra, ez is rosszul esett neki.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns twitteren válaszolt a neki feltett kérdésekre. Azt kérdezte tőle valaki, hogy szerinte meddig juthatnak idén, amire annyit válaszolt a center, hogy "találkozunk májusban", ő tehát egyértelműen rájátszásba várja a csapatot - sőt, a május már azt is jelentené, hogy egy kört mennek a PO-ban is.

A Philadelphia Sixers 1/1-ese, Ben Simmons azonnal a Top10-ben nyitott a mezeladási listákon, legalábbis ami a Fanatics.com-ot illeti. Az oldal június 23. és augusztus 31. között felállított listája az eladási számok alapján:

A Phoenix Suns garantálta Alan Williams 875.000 dolláros fizetését a most következő idényre. Az arizonaiak GM-je, Ryan McDonough azt nyilatkozta Paul Corónak (Arizona Republic), hogy könnyű döntést kellett meghozniuk - Williams két nyári ligában is jól játszott, sokat lépett előre az előző szezon vége óta, fizikálisan sokkal jobb állapotban van, és már a festéken kívülről is veszélyes tud lenni támadásban. Williamst egyébként az idei nyári liga első csapatába választották, miután 11.8 pontot és 11.2 pattanót átlagolt. 

A végére pedig a 2003-as draft 1/2-ese, Darko Milicic maradt, aki jelenleg Szerbiában él farmerként. Az egykori center a Blic Sportnak elmesélte, hogy meggyet, almát és szilvát termeszt - azt is hozzátette, hogy egy hétköznapi ember élete nem könnyű Szerbiában, de nem szereti a pesszimizmust. Milicic beszélt az NBA-ről is - szerinte brutális a rendszer Amerikában, és nem is tetszik neki. A szerb játékos szerint az 1/1-esek, 1/2-esek többsége azonnal lehetőséget kap a csapatában, ő viszont sosem kapott. LeBron Jamest nagyszerű játékosnak tartja, de hozzátette, hogy ő már az első idényében megkapta a sanszot, hogy a pályán bizonyítson és fejlődjön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus